Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Εκδήλωση Andeli Mototouring και Κ. Μητσάκης

Παρουσίαση του "Δρόμου Ειρήνης 2018"

Για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη δεν χρειάζονται συστάσεις, μιας και τα ταξίδια του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, άλλες φορές με μοτοσυκλέτες φτιαγμένες για τον γύρο του κόσμου κι άλλες με… παπιά, έχουν δημοσιευθεί τόσο στο ΜΟΤΟ, όσο και μέσα στο site μας. Το πιο πρόσφατο επικό ταξίδι του, είχε τίτλο "Δρόμος Ειρήνης 2018" και ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας, πάνω στη σέλα ενός Honda CRF250 Rally.

 

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Μητσάκη για το συγκεκριμένο ταξίδι πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της Andeli Mototouring, που αποτελεί κι έναν από τους χορηγούς του. Το ταξίδι διήρκεσε 55 ημέρες και ο Μητσάκης διένυσε 16.600 χιλιόμετρα, διασχίζοντας εννέα ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία, Μογγολία, Ν. Κορέα και Ιαπωνία). Φτάνοντας στον προορισμό του, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης παρέδωσε το μήνυμα ειρήνης που μετέφερε από τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμη Κοτζά, στον ομόλογό στην Χιροσίμα κ. Yasco Suehiro, το οποίο συμπίπτει και με την συμπλήρωση 73 ετών από την ρίψη της ατομικής βόμβας στην ιαπωνική πόλη.

Στην παρουσίαση, ένα μεγάλο πλήθος από μοτοσυκλετιστές και δημοσιογράφους παρακολούθησαν την παρουσίαση του Μητσάκη, μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και την αφήγησή του. Ήταν ένα απολαυστικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, που με τις εικόνες και τις εμπειρίες του Κωνσταντίνου Μητσάκη μετέδωσε τα συναισθήματα που γεννά ένα τέτοιο εγχείρημα.