EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Η δική μας διαδρομή είναι πάλι εδώ!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/9/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», με ιδιαίτερη περηφάνεια βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το μακροβιότερο ελληνικό δρώμενο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που φέτος επιστρέφει στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Η ΕΚΟ, ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας στην εμβληματική διοργάνωση, φέρνει το ιστορικό ράλλυ ακόμα πιο κοντά στο κοινό με μια σειρά από εκδηλώσεις στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και στη Λαμία, στο κέντρο της δράσης.

Η καθιερωμένη Τελετή Εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 5:30’ το απόγευμα, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και, αμέσως μετά, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας  θα «περάσει» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας. Τα αγωνιστικά οχήματα θα μεταβούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λ. Αμαλίας, για την πρώτη «ειδική» διαδρομή “Cosmote 5G Athens Stage”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, περνώντας νωρίτερα από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ΕΚΟ θα δώσει το δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα (αύριο 8 και την Πέμπτη 9/9), αλλά και στη Λαμία στο EKO SERVICE PARK (10-12/9), προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία WRC! Συγκεκριμένα, σε επιλεγμένα σημεία της ΕΚΟ θα βρίσκονται 2 αγωνιστικοί προσομοιωτές στους οποίους οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να εξασκήσουν τις οδηγικές τους ικανότητες, ενώ όσοι καταγράψουν τους καλύτερους χρόνους, θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα EKO Ράλλυ Ακρόπολις. Ταυτόχρονα, εκεί θα βρίσκεται και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο MITSUBISHI EVO, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν στο κόκπιτ ενός θρυλικού αγωνιστικού αυτοκινήτου!

Επιπλέον, η ΕΚΟ είναι φέτος Χορηγός της σημαντικής πρωτοβουλίας «Road Safety ΕΚΟ ACROPOLIS RALLY», με σκοπό την προώθηση καλών πρακτικών και μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Με την έννοια της ασφάλειας να είναι συνυφασμένη με την στρατηγική της, η ΕΚΟ συμμετέχει ενεργά σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού για τα θέματα της οδικής ασφάλειας. Το δεκαήμερο πρόγραμμα δράσεων ξεκίνησε στην Κρήτη (3 και 4 Σεπτεμβρίου), με το καραβάνι κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να περνά από Χανιά, Ρέθυμνο, Σπήλι, Αγία Γαλήνη, Κόκκινο Πύργο, Μοίρες, Καλαμάκι και Αρχάνες, για να καταλήξει στο λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας το μήνυμα οδικής ασφάλειας σε ένα νησί το οποίο κάθε χρόνο πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Αύριο, 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου, στην οποία θα προβληθούν μηνύματα οδικής ασφάλειας από Έλληνες Ολυμπιονίκες, ενώ θα γίνει προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία.

Επισημαίνεται ότι, κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας, ενώ επιπρόσθετα μέτρα προστασίας θα ληφθούν στα σημεία δραστηριότητας της ΕΚΟ, για την ασφάλεια όλων των επισκεπτών.

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις εκκινεί και πάλι για να γράψει μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του και η ΕΚΟ παραμένει στην πρώτη γραμμή, καλωσορίζοντας το «Ράλλυ των Θεών» στο σπίτι του!

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΚΟ ΑΒΕΕ: Η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κατέχει ηγετική θέση στην εμπορία καυσίμων και λιπαντικών της χώρας, έχοντας στη διάθεση της το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων στην Ελληνική επικράτεια, ενώ διατηρεί ισχυρή παρουσία και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως στην Κύπρο, στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο.

Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος

Βαρύ πένθος στη Μύρινα
Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος
Από το

motomag

19/1/2026

Τραγωδία για την Λήμνο και την τοπική κοινωνία της Μύρινας καθώς ο 23χρονος Χαράλαμπος Πρασσάς σκοτώθηκε το μεσημέρι Κυριακής στην περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι κοντά στην παραλία Πλαγίσιος Μόλος ή αλλιώς Στβι.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα στις 14.45 αναφέρει:

"Πρόκειται για πτώση οδηγού δικύκλου οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι, νοτιοδυτικά της Λήμνου, έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Ο οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, και μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Μύρινας. Την ώρα του συμβάντος επικρατούσαν καιρικές συνθήκες ΒΔ ανέμων 7 μποφόρ."

Από τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ο Μπάμπης Πρασσάς είχε γνώση της περιοχής και έκανε συχνά βόλτες με τους φίλους του, σε βόλτα βρισκόταν και εχθές όταν επιχείρησε να ανέβει σε ένα πιο απόκρημνο μονοπάτι της περιοχής και εκεί έχασε τον έλεγχο πέφτοντας στον γκρεμό.

Ο φίλος του σοκαρισμένος ειδοποίησε τις Αρχές και ακολούθησε κινητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από ιδιωτικό σκάφος. Η προσέγγιση στο σημείο από την στεριά ήταν αδύνατη και από την θάλασσα δύσκολη εξαιτίας του καιρού. Δυστυχώς ο 23χρονος ανασύρθηκε από την θάλασσα νεκρός, όπως επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λήμνου όπου και μεταφέρθηκε.

 

 

 

Με ανακοίνωσή του: Ο πολιτιστικός σύλλογος Θάνους εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια μετά την ξαφνική απώλεια του συγχωριανού μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΡΑΣΣΑ .Ήταν ένα παιδί με ήθος και αρχές, ευγενικός αλλά μοίρα του έλαχε να φύγει με αυτόν τον τρόπο για το μεγάλο ταξίδι. Τα θερμά συλλυπητήρια και να αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λήμνου. Ο Χαράλαμπος εργαζόταν ως υδραυλικός μαζί με τον πατέρα του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, με ήθος και καλοσύνη, όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν.

Με βαθιά θλίψη, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο, Τρίτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, τον Χαράλαμπο Πρασσά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στο Ανδρώνι της Μύρινας.

babis_prassas