ΕΛ.ΑΣ. – 2.829.154 έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια το διάστημα Ιουνίου – Νοεμβρίου

Αυξημένοι έλεγχοι, αυξημένες και οι βεβαιωθείσες τροχαίες παραβάσεις
mootmag ΕΛ.ΑΣ. – 2.829.154 έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια το διάστημα Ιουνίου – Νοεμβρίου, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση παραβατικότητας σε σχέση με το 2022
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/12/2023

Τα στατιστικά στοιχέια της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν αυξημένους ελέγχους το διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου 2023, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, έλεγχοι που οδήγησαν σε αυξημένες βεβαιωθείσες τροχαίες παραβάσεις.

Στο διάστημα Ιουνίου - Νοεμβρίου 2023 έγιναν 2.829.154 έλεγχοι Τροχαίας και βεβαιώθηκαν 639.655 παραβάσεις στην Επικράτεια ενώ το αντίστοιχο διάστημα το 2022 είχαν πραγματοποιηθεί 2.585.485 έλεγχοι με 603.899 βεβαιωμένες παραβάσεις. Η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε 40.438 στερήσεις άδειας οδηγού (διπλώματος) ενώ το αντίστοιχο διάστημα το 2022 οι στερήσεις άδειας οδηγού (διπλώματος) ήταν 34.298. Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 218.760 κλήσεις για παράνομη στάθμευση ενώ στο αντίστοιχο διάστημα το 2022 οι κλήσεις ήταν 177.841.

ΕΛ.ΑΣ. – 2.829.154 έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια το διάστημα Ιουνίου – Νοεμβρίου, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση παραβατικότητας σε σχέση με το 2022

Όσον αφορά το Λεκανοπέδιο, είχαμε 491.241 ελέγχους Τροχαίας και βεβαίωση 113.510 παραβάσεων έναντι 427.506 ελέγχων και 91.751 παραβάσεων στο αντίστοιχο διάστημα το 2022. Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε 16.456 στερήσεις άδειας οδήγησης έναντι 9.063 στο αντίστοιχο διάστημα το 2022, ενώ βεβαιώθηκαν 49.427 κλήσεις για παράνομη στάθμευση έναντι 42.497 στο αντίστοιχο διάστημα το 2022.

ΕΛ.ΑΣ. – 2.829.154 έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια το διάστημα Ιουνίου – Νοεμβρίου, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση παραβατικότητας σε σχέση με το 2022

Dino Signiori – Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της SIDI

Στα 90 του χρόνια πέθανε ο Ιταλός που αφιέρωσε τη ζωή του στα μοτοσυκλετιστικά και ποδηλατικά παπούτσια
Dino Signiori
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/3/2026

Γεννημένος στην πόλη Maser της επαρχίας Treviso στον ιταλικό βορρά το 1935, ο Dino Signori ξεκίνησε ως αθλητής ποδηλασίας, αλλά πριν καν κλείσει τα 30 του χρόνια είχε στρέψει το ενδιαφέρον του στην κατασκευή τεχνικών παπουτσιών για το άθλημα αυτό.

Η περιοχή στην οποία γεννήθηκε και πέρασε τη ζωή του, άλλωστε, είχε μακρά ιστορία στην υποδηματοποιία της Ιταλίας από την 14ο αιώνα υπό τη διοίκηση της Βενετίας, στην οποία ανήκε.

Sidi

Ο Signiori ίδρυσε τη Sidi το 1960, ονομάζοντάς τη από τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του – SIgniori DIno – και ξεκίνησε από ένα μικρό εργαστήρι για να εξελιχθεί σε έναν πρωτοπόρο της τεχνικής υπόδησης, δημιουργώντας προϊόντα που έντυσαν τα πόδια πολλών σπουδαίων αθλητών της Μοτοσυκλέτας και του Ποδηλάτου.

Sidi

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sidi, Davide Rossetti, αποχαιρέτησε τον ιδρυτή της Sidi με τα παρακάτω λόγια: “Ο Dino Signori δεν ίδρυσε απλώς μια εταιρεία, αλλά άνοιξε έναν νέο δρόμο. Μας δίδαξε πως η πρόοδος έρχεται από την καθημερινή δέσμευση, τον σεβασμό προς τους ανθρώπους και την ικανότητα να χτίσεις ένα καλύτερο αύριο μέσω της σκληρής δουλειάς. Η κληρονομιά του ζει στις αξίες που καθοδηγούν σήμερα τη Sidi: πάθος, έρευνα και αφοσίωση, με την επιθυμία για καθημερινή πρόοδο.

“Απευθύνοντας τα συλλυπητήρια προς τον ιδρυτή Dino Signori, όλη η Sidi συγκεντρώνεται γύρω από την οικογένειά του και όλους όσους τον ήξεραν και αγαπούσαν, τιμώντας έναν πρωτοπόρο, έναν εφευρέτη που έχει πια καταστεί σημείο αναφοράς στον τομέα μας.”

Ετικέτες