ΕΛ.ΑΣ. - Ακινητοποίηση 986 οχημάτων το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου 2024!

Βεβαιώθηκαν 11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια
Έλεγχοι τροχαίας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/2/2024

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς, όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -52.544- άτομα και -37.540- οχήματα, ενώ

  • συνελήφθησαν -652- άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • προσήχθησαν -2.221- άτομα,
  • βεβαιώθηκαν -11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –88– για αντικαπνιστική νομοθεσία και –9– για ηχόμετρα,
  • ακινητοποιήθηκαν -986- οχήματα, ενώ
  • κατασχέθηκαν –9-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –4.309– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν –48– άτομα και βεβαιώθηκαν -846- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και
στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –229– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθη –1– άτομο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος και βεβαιώθηκαν -45- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Χιονόπιστα από παραμύθι στη χώρα του Άγιου Βασίλη! [Video]

Φωτισμένη με λωρίδες LED για δίτροχο γλέντι και το βράδυ! - Από τους Stunt Freaks
Χιονόπιστα στη Λαπωνία video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

31/12/2025

Στη γη του Άγιου Βασίλη, τη Λαπωνία βρίσκεται αυτή η χιονόπιστα, η πιο όμορφη σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τους δημιουργούς της.

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος τον χειμώνα στη Φινλανδία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η οδήγηση μοτοσυκλέτας. Ή μήπως όχι;

Στην φινλανδική Λαπωνία υπάρχει το κέντρο οδήγησης Lapland Driving το οποίο λειτουργεί όλον τον χρόνο και χρησιμοποιείται τακτικά από κατασκευαστές για την εξέλιξη των μοντέλων τους σε ακραίες συνθήκες ψύχους, ενώ εκεί πραγματοποιούνται και events που οργανώνονται από εταιρείες για τους λάτρεις της οδήγησης που μπορούν να επισκεφτούν και από μόνοι τους της εγκαταστάσεις ως τουρίστες. Εκεί θα βρουν enduro μοτοσυκλέτες εξοπλισμένες με ελαστικά με καρφιά, ATVs, ακόμη και WRC αυτοκίνητα για να επιλέξει ο καθένας τη διασκέδαση που προτιμά!

Χιονόπιστα στη Λαπωνία video

Αυτό λοιπόν το σημείο στον χάρτη διάλεξε η φινλανδική ομάδα Stunt Freaks για να φτιάξει μια πραγματικά ξεχωριστή πίστα με τη βοήθεια του χορηγού της όπου μπορεί να απολαύσει κανείς οδήγηση τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και με το αυτοκίνητό του. 

Mε τις λωρίδες LED που έχουν χρησιμοποιηθεί για να την οριοθετήσουν σε ένα τμήμα της η πίστα γίνεται άκρως εντυπωσιακή το βράδυ παραμένοντας έτσι και λειτουργική, για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν το γλέντι και όταν πέσει ο ήλιος στη Λαπωνία όπου η μέρα είναι πολύ μικρή τον χειμώνα.

Με αναμμένες τις LED λωρίδες-καλώδια, το τοπίο μοιάζει σα να έχει βγει από παραμύθι και εσείς δεν έχετε παρά να δείτε το ακόλουθο βίντεο που θα σας δώσει μια εξαιρετική ιδέα για τον επόμενο τουριστικό προορισμό σας.