ΕΛ.ΑΣ. - Σύλληψη 2 ανηλίκων οι οποίοι κινούνταν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα στη Νέα Σμύρνη

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν μετά από καταδίωξη
motomag ΕΛ.ΑΣ. - Σύλληψη 2 ανηλίκων οι οποίοι κινούνταν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα στην Νέα Σμύρνη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/3/2024

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 2 ανήλικοι, ηλικίας 16 ετών, για κατά περίπτωση κλοπή κατά συναυτουργία, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε περιπολία εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορουμένους στην περιοχή της Νέας Σμύρνης να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Παρά τη χρήση ηχητικών σημάτων από τους αστυνομικούς, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας ανέπτυξε ταχύτητα και παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα και κινήθηκαν πεζή ωστόσο οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή ενός από τους 2 κατηγορουμένους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 0,5 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έφυγε από τη ζωή ο Μarc van der Straten, ιδρυτής της ομάδας Marc VDS

Μια ζωή αφιερωμένη στους αγώνες και τρία παγκόσμια Moto2
marc vds
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Ελβετία ο Μarc van der Straten (1948-2026). Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Elf Marc VDS Racing Team, η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2 του MotoGP με αναβάτες τους Aron Canet Deniz Oncu, καθώς και στο WSBK με τον Sam Lowes σε μια Ducati Panigale V4R.

Ο Βέλγος είναι απόγονος του ιδρυτή της ζυθοποιίας Stella Artois και φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων σπορ, μικρόβιο που κόλλησε από τον πατέρα του, πρώην αγωνιζόμενο με αυτοκίνητα.

Ο Μarc van der Straten γνώρισε πολλές επιτυχίες ως ιδιοκτήτης ομάδων τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, μεταξύ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα Moto2 που κατέκτησε η ομάδα του, Marc VDS (βαπτισμένη από το όνομά του), τις σεζόν 2014, 2017 και 2019 με αναβάτες αντιστοίχως τους Tito Rabat, Franco Morbidelli και Alex Marquez.

Ομάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Marc VDS έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας τις MotoE, Moto3 και MotoGP, καθώς και τη Moto2 όπου παραμένει, ενώ στο WSBK έχει μπει το 2024 και η νέα περιπέτειά της ομάδας είναι το Παγκόσμιο Αντοχής EWC.