Ελληνική Αστυνομία: Αναζητούνται πληροφορίες τροχαίου Λ. Ποσειδώνος ύψος Νιάρχος 29/12/2022
Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας
Από το
motomag
2/1/2023
Η Ελληνική Αστυνομία παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες τροχαίου με νεκρό μοτοσυκλετιστή να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας στην Καλλιθέα.
Το τροχαίο έγινε Πέμπτη 29.12.2022 στις 21:10 το βράδυ στην Λ. Ποδσειδώνος στο ύψος Κέντρου Πολιτισμού «΄’Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Υπό άγνωστες συνθήκες αναβάτης με Aprilia Pegaso 650 εξετράπη της πορείας του και τραυματίστηκε θανάσιμα.
Πρόκειται για κάμερες νέας τεχνολογίας με ικανότητα αναγνώρισης πινακίδας, οι οποίες μπορούν να καταγράψουν και να βεβαιώσουν αρκετές διαφορετικές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Οι σταθερές κάμερες θα τοποθετηθούν στις εξής τοποθεσίες:
1 - Στην κάθοδο της Συγγρού, στο ύψος της Σκρα, (επί του VMS με ενσωματωμένο radar για Spot Speed, για μη χρήση κράνους, μη χρήση ζώνης και χρήση κινητού)
2 - Στην άνοδο της Συγγρού στο ύψος της Θυατειρών (με Average Speed Section Control καταγράφει παραβίαση ταχύτητας)
3 - Στην άνοδο της Συγγρού στο ύψος της Πριήνης (με Average Speed Section Control, καταγράφει παραβίαση ταχύτητας)
4 - Επί Μεσογείων-Χαλανδρίου (καταγράφει παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, στοχεύει από πίσω τα οχήματα γιατί η κάμερα πρέπει να βλέπει τον σηματοδότη)
5 - Επί Βουλιαγμένης-Τήνου (καταγράφει παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, στοχεύει από πίσω τα οχήματα γιατί η κάμερα πρέπει να βλέπει τον σηματοδότη)
6 - Επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στο φαρδύ πεζοδρόμιο έμπροσθεν του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη (καταγραφεί παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και μη χρήση κράνους, μη χρήση ζώνης και χρήση κινητού).
Η λειτουργία Average Speed Section Control απαιτεί τον συνδυασμό περισσότερων από μιας κάμερας - όπως θα γίνει στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού - για να υπολογίσει τη μέση ταχύτητα ενός οχήματος στην απόσταση μεταξύ δύο μετρήσεων, ξεπερνώντας έτσι το ενδεχόμενο κάποιος να κόβει ταχύτητα την ώρα που περνά από την κάμερα και μετά να ξανανοίγει το γκάζι για να «κοροϊδέψει» το σύστημα.
Επιπλέον, φορητές κάμερες θα τοποθετηθούν σε δέκα αστικά λεωφορεία, με αρμοδιότητα την επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων. Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια αναλύονται οι αριθμοί κυκλοφορίας των λεωφορείων που θα τοποθετηθούν.
Να τονίσουμε πως η τοποθέτηση όλων των παραπάνω νέων καμερών, σταθερών και φορητών, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων που να δηλώνει την ύπαρξή τους, ως προβλέπεται από την παράγραφο 4 του άρθρου 107 του Κ.Ο.Κ.