Ελληνική “EXOTICA” μοτοσυκλέτα - by DNA!

Η φωτεινή πλευρά της χώρας…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/8/2017

Σε μία γωνιά αυτής της χώρας γράφεται ένα κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας της μοτοσυκλέτας. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της DNA Filters που εξάγει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο - και υπάρχει λόγος για αυτό, αφού η επιτυχία στις πωλήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα επιτυγχάνεται μονάχα αξιοκρατικά.

Τι γίνεται λοιπόν όταν οι κορυφαίοι –αποδεδειγμένα- στον τομέα τους, με τεράστιες γνώσεις στον σχεδιασμό και μεγάλη αγάπη για τις μοτοσυκλέτες, αποφασίζουν να στριμώξουν το χρονοδιάγραμμά τους και να ασχοληθούν με το χόμπι τους; Δημιουργούν μία “EXOTICA” μοτοσυκλέτα, από αυτές που δημοσιογράφοι-θρύλοι, όπως ο «δικός μας» Alan Cathcart θα κυνηγούν να παρουσιάσουν στο παγκόσμιο κοινό!

Η DNA Filters αποφάσισε να κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα που κανείς άλλος δεν θα μπορεί να αναπαράγει, κι αυτό γιατί βάζει δύο στοιχεία που τα έχει μοναδικά, τον σχεδιασμό και την μηχανολογική υπεροχή. Με ένα μασιφ κομμάτι αλουμινίου, εισαγόμενου από την Γερμανία με πολύ αυστηρές προδιαγραφές, η DNA Filters «σκάβει» και δημιουργεί ρεζερβουάρ και πλαίσιο σέλας με πάχος χιλιοστών. Πρόκειται για ένα κράμα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, καθώς διατηρεί την συνοχή του και τα χαρακτηριστικά ακαμψίας του όσο λεπταίνει σε πάχος και φυσικά συνοδεύεται από το αντίστοιχο, διόλου ευκαταφρόνητο, κόστος. Είναι το τρίτο στοιχείο που καθιστά το DCR017, την Café Racer που είναι σχεδόν έτοιμη να αποκαλυφθεί, μία μοτοσυκλέτα της κατηγορίας “EXOTICA” -  την μόνη ελληνική custom των ημερών μας που μπαίνει σε αυτή την κατηγορία: Υψηλό κόστος, τολμηρός σχεδιασμός, κατασκευαστική ακρίβεια!

Το DCR017 της DNA Filters έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν να σχεδιάζεται και να κατασκευάζεται, πρωτο-ακούσαμε για αυτό στην EICMA του 2016, και σαν επιθυμία είναι σίγουρα πολύ παλιότερη, αλλά μπαίνει τώρα σε εφαρμογή αφού ο χρόνος για την εξαγωγική εταιρία είναι πολύτιμος. Ωστόσο πλέον η ελληνική custom “EXOTICA” είναι έτοιμη να παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο διάστημα και να φιγουράρει στην φετινή EICMA, αντιπροσωπεύοντας την φωτεινή πλευρά της χώρας!

Το MOTO έχει αποκλειστικές φωτογραφίες και πληροφορίες και καθώς η κατασκευή της παρουσιάζει κάτι καινούριο και μοναδικό, το επόμενο διάστημα θα αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες της εξωτικής, ελληνικής μοτοσυκλέτας, μέχρι την ολοκλήρωσή της και την πρώτη της παρουσίαση!

 

 

Ετικέτες

Extreme Trackdays – Για πρώτη φορά στο Brno της Τσεχίας!

Τρεις ημέρες οδήγησης στην πίστα που έχουν τρέξει τόσο τα MotoGP, όσο και τα Motul WSBK
motomagExtreme Trackdays – Για πρώτη φορά στο Brno της Τσεχίας!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Μετά τις πίστες του Misano και του Mugello, η διοργάνωση της Extreme Trackdays ταξιδεύει για πρώτη φορά στη γνωστή πίστα των 5.700 μέτρων του Brno, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία οδήγησης, με τρεις ημέρες αγωνιστικής οδήγησης.

Από τις 26 μέχρι και τις 28 Ιουλίου 2024, η πίστα του Brno θα υποδεχτεί τα Extreme Trackdays, με τους συμμετέχοντες να χωρίζονται σε 5 γκρουπ, ανάλογα με την εμπειρία και τους χρόνους τους (Begginers, Intermediate A, Intermediate B, Experts και Pro). Κάθε ομάδα θα έχει την δυνατότητα να τρέξει σε 12 session διάρκειας 20 λεπτών, ενώ έχουν προβλεφθεί και 3 αγώνες με “rolling start” για κάθε γκρουπ.

Το κόστος της συμμετοχής έχει διαμορφωθεί στα 720€, ενώ όσοι θέλουν να έχουν και δικό τους box εντός πίστας, θα πρέπει να καταβάλουν 160€ επιπλέον. Η διοργάνωση έχει φροντίσει να υπάρχει και δυνατότητα μεταφοράς της μοτοσυκλέτας μέχρι εκεί, με το κόστος να ξεκινά από τα 840€. Κατά την διάρκεια του trackday θα υπάρχει κάλυψη για σέρβις και αντικατάσταση ελαστικών. Εννοείται ότι η φωτογραφική και βιντεοληπτική κάλυψη είναι πλήρης και για τις τρεις ημέρες, για να έχεις και τις αποδείξεις ότι βρέθηκες εκεί!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Extreme Trackdays ή να στείλετε e-mail στο [email protected], αλλά και τηλεφωνικά στο +30 697 22 33 094 (WhatsApp/Viber).

Ετικέτες