Επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών

Για μη παράδοση δειγμάτων κατά τη διακίνηση υγρών καυσίμων
Revoil πρόστιμο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδώ, για μη παράδοση δειγμάτων κατά τη διακίνηση υγρών καυσίμων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας: "Με την αρ. πρωτ. 1629/13-03-2023 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής επεβλήθη, όπως προβλέπεται από το άρθρο 101 & 4 της Υπουργικής Απόφασης με αρ. 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) πρόστιμο 20.000 € (20.000 χιλιάδων ευρώ) στην εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών «REVOIL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ», Καποδιστρίου 5, Βάρη Αττικής διότι δεν παρέδωσε δείγματα βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων και πετρελαίου κίνησης κατά τις συναλλαγές της  με πρατήριο καυσίμων."

H TVS προσπέρασε τη Yamaha και είναι πλέον 3η στον κόσμο σε πωλήσεις

Κι αυτά πριν καν πατήσει Ευρώπη, καθώς βάζει στο μάτι τη Hero και τη δεύτερη θέση
TVS Apache RTX300
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/3/2026

Η TVS Motor από την Ινδία κατάφερε να κλείσει το 2025 με εντυπωσιακή ανάπτυξη στις παγκόσμιες πωλήσεις της με 5,46 εκατομμύρια δίκυκλα και αύξηση κατά 20,7% συγκριτικά με τα νούμερα το 2024.

Αυτή η επίδοση τη φέρνει τρίτη στη σχετική κατάταξη, καθώς προσπέρασε τη Yamaha που, έκλεισε μεν σε θετικό πρόσημο την περασμένη χρονιά για αύξηση 0,8%, αλλά τα 4,96 εκατομμύρια δίκυκλα που πούλησε τη φέρνουν στην τέταρτη θέση της λίστας.

Δεύτερη είναι μια άλλη ινδική εταιρεία, η Hero MotoCorp με 6,25 εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο, που αναλογούν σε 5,2% αύξηση από το 2024.

Αυτή είναι και ο προφανής στόχος της συμπατριώτισσας TVS για τη φετινή χρονιά, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει την έλευσή της στην Ευρώπη – και φυσικά την Ελλάδα, όπου πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία της με τη Muvus. Παράλληλα, ένας σημαντικός πόλος για την ταχύρρυθμη ανάπτυξη της TVS είναι η ισχυρή παρουσία της σε αναπτυσσόμενες αγορές σε Αφρική, Νότια Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία.

Όσον αφορά στην κορυφή, εκεί βρίσκεται σε μόνιμη βάση η Honda, ο οποία πούλησε 16,44 εκατομμύρια δίκυκλα σε όλον τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση 6% από το 2024 και φυσικά παραμένει εκτός βεληνεκούς για κάθε άλλον κατασκευαστή.

Ετικέτες