Έρχεται νέα εποχή για την Kawasaki στην Ελλάδα

Νέο πολύ δυναμικό σχήμα αν επαληθευθεί το ρεπορτάζ του ΜΟΤΟ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/4/2022

«Let the good times roll» είναι το επίσημο motto της Kawasaki Motors και υπό μία έννοια μία νέα καλή εποχή για την εταιρεία στην Ελλάδα, όλα δείχνουν, πως θα ξεκινήσει από εδώ και πέρα, έπειτα από μία ταραχώδη περίοδο αλλαγών.

Δίχως κάποια ιστορική αναδρομή, απλά για να συνδέσουμε τον αναγνώστη με την έως τώρα αρθρογραφία μας, ήταν Μάρτιος του 2019 όταν το ΜΟΤΟ έγραφε άρθρο με τίτλο: «Πολύφερνος νύφη με πλήθος μνηστήρων» για την Kawasaki στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως για περιζήτητη νύφη, μετράμε μεγάλο διάστημα από το 2019 μέχρι να φτάσουμε στο σημείο μίας νέας αντιπροσώπευσης. Σε αυτό όμως δεν ευθύνεται η Kawasaki εδώ ή έξω, αλλά το γεγονός πως υπήρχε πολυφωνία μνηστήρων. Δεν θα το αναλύσουμε σε αυτό το σημείο περισσότερο καθότι δημοσιεύματα τρίτων ενέπλεκαν διάφορα ονόματα που είχαν από μηδενική έως πραγματικά ελάχιστη συμμετοχή στο ενδεχόμενο νέας αντιπροσώπευσης, χωρίς να βρίσκουν τους επιχειρηματίες που με επιμονή και πραγματικό ενδιαφέρον, εξέτασαν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν την αντιπροσώπευση.

Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχε αναφορά για επιχειρηματία που επισκέφτηκε την EICMA 2021 για να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της εταιρείας, αγνοώντας ο αρθρογράφος πως κανείς από τα στελέχη της Kawasaki Europe ή της μητρικής ιαπωνικής δεν ήταν στην EICMA! Κι αυτό το ξέραμε εμείς ήδη από τον Οκτώβριο όταν επισκεπτόμασταν τα κεντρικά του αγωνιστικού τμήματος στην Γερμανία, για να παραλάβουμε ένα H2SX για το φοβερό -δικά σας σχόλια- συγκριτικό στο Nurburgring με Suzuki Hayabusa Gen3.

Ο Οκτώβριος 2021 ήταν έτσι κι αλλιώς γεμάτος εξελίξεις για την μάρκα, όπως αποτυπώνεται σε άρθρο με τίτλο: «Το δύσκολο παρόν της Kawasaki στην Ελλάδα και το γεμάτο επιλογές μέλλον». Ο Απρίλιος άλλωστε είναι ο πρώτος μήνας για το νέο οικονομικό έτος, σημείο αλλαγών για τους Ιάπωνες που έχουν προχωρήσει και σε αναδιάρθρωση με την δημιουργία της Kawasaki Motors Corporation με πλήρη διοικητική ανεξαρτητοποίηση από την μητρική Kawasaki Heavy Industries, που σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει κάποιος, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς κολοσσούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτά τα πλαίσια της αναδιοργάνωσης για την Kawasaki, αναζητείται και η εκ νέου αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, με επιθυμία της μητρικής εταιρείας -σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ- να είναι η εξεύρεση κάποιου αμιγώς μοτοσυκλετιστικού σχήματος. Ενός αντιπροσώπου που δεν θα αντιμετωπίζει την μάρκα ως επένδυση ή ως άλλη μία κτίση, αλλά θα έχει να συνεισφέρει ενεργά στο συνολικό μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, ακόμη και με τα δεδομένα της μικρής εγχώριας κατανάλωσης νέων μοτοσυκλετών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα που πωλούνται λίγες μεγάλες μοτοσυκλέτες συνολικά, από όλους τους κατασκευαστές.

Απόρροια ρεπορτάζ του ΜΟΤΟ είναι πως αυτή η αναζήτηση από την πλευρά της Kawasaki για κάποιο νέο αντιπρόσωπο έχει ολοκληρωθεί για την Ελλάδα και η εκτίμησή μας είναι πως πρόκειται να αναθέσουν την αντιπροσώπευση στην δυναμική KSR Hellas.

Η πράξη αυτή είναι αρκετά λογική αν επαληθευθεί, καθώς η KSR Hellas έχει πραγματοποιήσει άλματα προς τα εμπρός στο λίγο διάστημα δραστηριοποίησης της στην ελληνική αγορά. Εισάγει τις μάρκες του αυστριακού KSR Group, Brixton, Lambretta, Motron και Italjet, καθώς όμως και μάρκες που ταιριάζουν απόλυτα στην εγχώρια αγορά, όπως η Moto Morini, τα νεοαφιχθέντα μοντέλα Malaguti, και τα ξεχωριστά παπιά της ταϊλανδέζικης GPX, ανάμεσα σε άλλα.

Ευχόμαστε η πορεία προς μία νέα αντιπροσώπευση της Kawasaki να οδηγήσει σύντομα προς αυτή την κατεύθυνση, και να επαληθευτεί το σενάριο που σήμερα αποκαλύπτουμε, καθώς υπάρχουν ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη στην KSR Hellas, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παρουσία της ιστορικής μάρκας.

Ετικέτες

Ανάκληση BMW S 1000 R, S 1000 XR

Αναβάθμιση λογισμικού μπορεί να απενεργοποιήσει το Wheelie Control
Ανάκληση BMW S 1000 XR & S 1000 R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/3/2023

Το σύστημα RAPEX της E.E. αναφέρει νέα ανάκληση για BMW S 1000 R, S 1000 XR με ημερομηνίες κατασκευής 3.04.2019 – 20.12.2022, καθώς μια αναβάθμιση λογισμικού μπορεί να απενεργοποιήσει το Wheelie Control, χωρίς όμως να ανάβει η ανάλογη προειδοποιητική λυχνία για την κατάσταση του συστήματος ελέγχου σούζας.

Η ανάκληση έχει κωδικό 0000348800, ενώ το πρόβλημα αφορά στο custom riding mode “Dynamic Pro”. Εκεί, μετά από αναβάθμιση λογισμικού σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, το wheelie control στο συγκεκριμένο riding mode απενεργοποιείται, χωρίς να πληροφορεί όμως η οθόνη τον αναβάτη για αυτό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

 

Βαγιανέλης

Ετικέτες