Έρχεται νέα εποχή για την Kawasaki στην Ελλάδα

Νέο πολύ δυναμικό σχήμα αν επαληθευθεί το ρεπορτάζ του ΜΟΤΟ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/4/2022

«Let the good times roll» είναι το επίσημο motto της Kawasaki Motors και υπό μία έννοια μία νέα καλή εποχή για την εταιρεία στην Ελλάδα, όλα δείχνουν, πως θα ξεκινήσει από εδώ και πέρα, έπειτα από μία ταραχώδη περίοδο αλλαγών.

Δίχως κάποια ιστορική αναδρομή, απλά για να συνδέσουμε τον αναγνώστη με την έως τώρα αρθρογραφία μας, ήταν Μάρτιος του 2019 όταν το ΜΟΤΟ έγραφε άρθρο με τίτλο: «Πολύφερνος νύφη με πλήθος μνηστήρων» για την Kawasaki στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως για περιζήτητη νύφη, μετράμε μεγάλο διάστημα από το 2019 μέχρι να φτάσουμε στο σημείο μίας νέας αντιπροσώπευσης. Σε αυτό όμως δεν ευθύνεται η Kawasaki εδώ ή έξω, αλλά το γεγονός πως υπήρχε πολυφωνία μνηστήρων. Δεν θα το αναλύσουμε σε αυτό το σημείο περισσότερο καθότι δημοσιεύματα τρίτων ενέπλεκαν διάφορα ονόματα που είχαν από μηδενική έως πραγματικά ελάχιστη συμμετοχή στο ενδεχόμενο νέας αντιπροσώπευσης, χωρίς να βρίσκουν τους επιχειρηματίες που με επιμονή και πραγματικό ενδιαφέρον, εξέτασαν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν την αντιπροσώπευση.

Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχε αναφορά για επιχειρηματία που επισκέφτηκε την EICMA 2021 για να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της εταιρείας, αγνοώντας ο αρθρογράφος πως κανείς από τα στελέχη της Kawasaki Europe ή της μητρικής ιαπωνικής δεν ήταν στην EICMA! Κι αυτό το ξέραμε εμείς ήδη από τον Οκτώβριο όταν επισκεπτόμασταν τα κεντρικά του αγωνιστικού τμήματος στην Γερμανία, για να παραλάβουμε ένα H2SX για το φοβερό -δικά σας σχόλια- συγκριτικό στο Nurburgring με Suzuki Hayabusa Gen3.

Ο Οκτώβριος 2021 ήταν έτσι κι αλλιώς γεμάτος εξελίξεις για την μάρκα, όπως αποτυπώνεται σε άρθρο με τίτλο: «Το δύσκολο παρόν της Kawasaki στην Ελλάδα και το γεμάτο επιλογές μέλλον». Ο Απρίλιος άλλωστε είναι ο πρώτος μήνας για το νέο οικονομικό έτος, σημείο αλλαγών για τους Ιάπωνες που έχουν προχωρήσει και σε αναδιάρθρωση με την δημιουργία της Kawasaki Motors Corporation με πλήρη διοικητική ανεξαρτητοποίηση από την μητρική Kawasaki Heavy Industries, που σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει κάποιος, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς κολοσσούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτά τα πλαίσια της αναδιοργάνωσης για την Kawasaki, αναζητείται και η εκ νέου αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, με επιθυμία της μητρικής εταιρείας -σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ- να είναι η εξεύρεση κάποιου αμιγώς μοτοσυκλετιστικού σχήματος. Ενός αντιπροσώπου που δεν θα αντιμετωπίζει την μάρκα ως επένδυση ή ως άλλη μία κτίση, αλλά θα έχει να συνεισφέρει ενεργά στο συνολικό μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, ακόμη και με τα δεδομένα της μικρής εγχώριας κατανάλωσης νέων μοτοσυκλετών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα που πωλούνται λίγες μεγάλες μοτοσυκλέτες συνολικά, από όλους τους κατασκευαστές.

Απόρροια ρεπορτάζ του ΜΟΤΟ είναι πως αυτή η αναζήτηση από την πλευρά της Kawasaki για κάποιο νέο αντιπρόσωπο έχει ολοκληρωθεί για την Ελλάδα και η εκτίμησή μας είναι πως πρόκειται να αναθέσουν την αντιπροσώπευση στην δυναμική KSR Hellas.

Η πράξη αυτή είναι αρκετά λογική αν επαληθευθεί, καθώς η KSR Hellas έχει πραγματοποιήσει άλματα προς τα εμπρός στο λίγο διάστημα δραστηριοποίησης της στην ελληνική αγορά. Εισάγει τις μάρκες του αυστριακού KSR Group, Brixton, Lambretta, Motron και Italjet, καθώς όμως και μάρκες που ταιριάζουν απόλυτα στην εγχώρια αγορά, όπως η Moto Morini, τα νεοαφιχθέντα μοντέλα Malaguti, και τα ξεχωριστά παπιά της ταϊλανδέζικης GPX, ανάμεσα σε άλλα.

Ευχόμαστε η πορεία προς μία νέα αντιπροσώπευση της Kawasaki να οδηγήσει σύντομα προς αυτή την κατεύθυνση, και να επαληθευτεί το σενάριο που σήμερα αποκαλύπτουμε, καθώς υπάρχουν ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη στην KSR Hellas, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παρουσία της ιστορικής μάρκας.

Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες