Ermidis Moto - Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην Θεσσαλονίκη

Έγιναν τα εγκαίνια του ανανεωμένου καταστήματος Ermidis Moto στην Λ. Κων/νου Καραμανλή 68
motomagErmidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην Θεσσαλονίκη
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Στις 17 Μαΐου 2024 διεξήχθησαν τα εγκαίνια του ανανεωμένου καταστήματος Ermidis Moto, το οποίο θέλει να αποτελέσει το νέο στέκι κατόχων CFMOTO και Royal Enfield μοτοσυκλετών, και όχι μόνο, συνεχίζοντας να γεμίζει σελίδες την πολύχρονη ιστορία του.

Αφορμή για τα εγκαίνια στάθηκε η ανακαίνιση του καταστήματος Ermidis Moto στην Λεωφόρο Κωσταντίνου Καραμανλή 68, στην Θεσσαλονίκη. Μαζί ήρθε και η επίσημη πλέον ανακοίνωση για τη σύναψη συνεργασίας με τη Muvus Α.Ε., που μεταξύ άλλων αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο των μοτοσυκλετών Royal Enfield και CFMOTO στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί βασικό πυλώνα για την νέα εποχή της Ermidis Moto.

Ermidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην Θεσσαλονίκη

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 18:00 το απόγευμα έξω από το κατάστημα, με τη γιορτή των εγκαινίων να έχει προγραμματιστεί για τις 18:30. Μεταξύ του μεγάλου πλήθους βρέθηκε η οικογένεια Ερμίδη, άνθρωποι που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο της μοτοσυκλέτας, γνωστοί επιχειρηματίες, εργαζόμενοι στον χώρο, παλιοί και νέοι αγωνιζόμενοι που μπλέχτηκαν με τον κόσμο που είχε έρθει για να θαυμάσει από κοντά τον νέο χώρο. Φυσικά, από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο ιδιοκτήτης της Muvus Α.Ε., κος Εμμανουήλ Κουτσουνάκης.

Ermidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην Θεσσαλονίκη

Από το απόγευμα μέχρι και τις 21:30 το βράδυ, την μουσική υπόκρουση συνόδευσαν οι συζητήσεις των παρευρισκόμενων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φάνε και να πιούν το κοκτέιλ τους, χάρη στην ιδιαίτερη καντίνα που βρέθηκε εκεί για την ανάγκη της εκδήλωσης. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη την γκάμα των CFMOTO και Royal Enfield, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και νέα μοντέλα των δύο εταιρειών.

Ermidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην ΘεσσαλονίκηErmidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην ΘεσσαλονίκηErmidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην ΘεσσαλονίκηErmidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην ΘεσσαλονίκηErmidis Moto – Το νέο στέκι των CFMOTO και Royal Enfield στην Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Νέο σύστημα διοδίων Free Flow καταργεί γκισέ και ουρές, φέρνει όμως βαριά πρόστιμα

Χρέωση μέσω κάμερας και πληρωμή μέσω εφαρμογής
italia diodia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/8/2026

Η ιδέα είναι απλή στη σύλληψή της: έχουμε ήδη κάμερες που μπορούν να διαβάσουν πινακίδες κυκλοφορίας, βάζουμε λοιπόν τέτοιες στη θέση των διοδίων και τους αναθέτουμε να καταγράφουν κάθε όχημα που περνά και να του χρεώνει αυτομάτως τα διόδια.

Το Free Flow είναι ένα σύστημα που εξετάζεται από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προς αντικατάσταση των παραδοσιακών διοδίων και έχει το πλεονέκτημα πως δεν δημιουργεί ουρές όταν ο φόρτος του οδικού δικτύου είναι μεγάλος, επιτρέποντας αυτό που λέει το όνομά του: ελεύθερη ροή των οχημάτων.

Στην ιταλική εφαρμογή μάλιστα διατηρεί το σύστημα που ήδη ίσχυε, όπου το κόστος των διοδίων δεν είναι σταθερό αλλά υπολογίζεται βάσει των διανυθέντων χιλιομέτρων στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, κάτι που προφανώς προϋποθέτει ανάλογες κάμερες σε κάθε είσοδο ώστε να προκύπτει το ακριβές αντίτιμο για κάθε όχημα.

Η παγίδα βρίσκεται στην πληρωμή, καθώς προσφέρονται δύο επιλογές. Ο οδηγός πληρώνει είτε ηλεκτρονικώς μέσω της συνοδευόμενης εφαρμογής για τηλέφωνα, ή πάει σε κάποιο σταθερό σημείο διοδίων για να πληρώσει στον υπάλληλο. Το σημείο-κλειδί είναι η προθεσμία, καθώς η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από τη διέλευση, αλλιώς καραδοκούν τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν ως τα 344 ευρώ!

Όσον αφορά τα ασύρματα συστήματα όπως το Telepass, αυτά θα συνεχίσουν να ισχύουν και υπό το Free Flow, βγάζοντας μάλιστα από την εξίσωση το θέμα της πληρωμής, καθώς αυτή θα γίνεται όπως πριν αυτόματα μέσω του πομποδέκτη του οχήματος.

Πέραν των προφανών ωφελειών στο κυκλοφοριακό και τα παρελκόμενά του, όπως τα καυσαέρια οχημάτων που περιμένουν σταματημένα στο ρελαντί, η ανάγκη να παραμείνουν τα παραδοσιακά γκισέ σε κάποιες λωρίδες δεν μπορεί να εξαλειφθεί, καθώς κάπως θα πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν στους ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους. Επίσης θα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όσους μπαίνουν καθημερινά ή έστω πολύ τακτικά σε δρόμους με διόδια, καθώς η έννοια “προθεσμία 15 ημερών” αρχίζει να θολώνει επικίνδυνα με τις συνεχείς χρεώσεις.