Fantic Days 2024 - Ακυρώθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών!

Η γιορτή της Fantic είχε προγραμματιστεί για τις 21-22 Σεπτεμβρίου στο SalviniLand - Monterenzio στην Μπολόνια
Fantic Days - Ακυρώνονται λόγω καιρού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Δεν προλάβαμε να χαρούμε για τη διοργάνωση της πρώτης έκδοσης της γιορτής της Fantic, και η εταιρεία ανακοίνωσε την ακύρωση των Fantic Days που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Off-road πάρκου SalviniLand - Monterenzio στην Μπολόνια. Αιτία, μια δυνατή καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει την περιοχή την Παρασκευή, μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Η ανακοίνωση της Fantic αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητή οικογένεια Fantic,

Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε για την ακύρωση των Fantic Days για λόγους ασφαλείας. Αναμένoνται πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην περιοχή οι οποίες πιθανότατα θα λήξουν το Σάββατο της ίδιας της εκδήλωσης.

Η κατάσταση αυτή δεν θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε κανονικά τη διοργάνωση των Fantic Days και, ταυτόχρονα, να εγγυηθούμε την ασφάλεια όσων εργάζονται για την προετοιμασία των διαδρομών και των χώρων, αλλά και των συμμετεχόντων.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό για εμάς να σταματήσουμε, αφού πραγματικά καταβάλαμε τόσες προσπάθειες και κάναμε μεγάλες προετοιμασίες στις οποίες συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι από την οργάνωσή μας, το Motoclub Idice και τη Salviniland.

Σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλης της Fantic Motor για την υποστήριξη που μας δείξατε και για το ενδιαφέρον σας. 

Παρακαλούμε συνεχίστε να μας ακολουθείτε στα κοινωνικά μας κανάλια για όλα τα τελευταία νέα και θα σας δούμε σύντομα στις επόμενες εκδηλώσεις της Fantic!"

Ετικέτες

Sylvain Guintoli: Θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με δερμάτινη στολή - Στη μνήμη του γιου του, Luca

Στόχος για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή WSBK να συγκεντρώσει χρήματα για οργανισμούς που υποστήριξης παιδιών με καρκίνο
Sylvain Guintoli Μαραθώνιος Λονδίνου 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/11/2025

Ο Sylvain Guintoli, θα συμμετάσχει στον Μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας δερμάτινη αγωνιστική στολή στη μνήμη του γιου του, Luca που έχασε τη ζωή του έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2014, με καριέρα και στα BSB, MotoGP και World Endurance, του χρόνου θα πάρει μέρος στον Μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας πλήρη αγωνιστική στολή έπειτα από την τραγωδία που πέρασε τους προηγούμενους μήνες, και θα το κάνει αυτό φορώντας τη δερμάτινη στολή του.

Ο Γάλλος αναβάτης αναλαμβάνει αυτήν την πρόκληση στη μνήμη του γιου του, Luca, που έχασε τη ζωή του το περασμένο το καλοκαίρι μετά από σχεδόν έναν χρόνο μάχης με τον καρκίνο. Στην εκκίνηση θα τον συνοδεύουν οι κόρες του, Alicia και Layla. Οι τρεις τους θα τρέξουν μαζί για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς PASIC και Young Lives vs Cancer που προσφέρουν στήριξη σε παιδιά και νέους με καρκίνο αλλά και στις οικογένειές τους.

Guintoli Marathon

Μιλώντας για το φιλανθρωπικό εγχείρημα, ο Guintoli δήλωσε “Όταν διαγνώστηκε ο Luca, όλα άλλαξαν για εμάς… Υπάρχουν απίστευτοι οργανισμοί που στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους, και o PASIC ήταν δίπλα μας από την αρχή. Μας στηρίζουν ακόμα και τώρα. Δεν συνειδητοποιείς πραγματικά το μέγεθος της δουλειάς αυτών των οργανισμών μέχρι να τους χρειαστείς. Η υποστήριξή τους ήταν τεράστια.”

Ο Guintoli αγωνίστηκε σε πέντε σεζόν του MotoGP,  οδηγώντας Yamaha, Ducati και Suzuki. Ωστόσο, η σεζόν του 2014 στο World Superbike, όπου στέφθηκε πρωταθλητής με Aprilia, είναι αυτή για την οποία τον θυμούνται περισσότερο οι φίλοι των δύο τροχών.

H συμμετοχή στον Μαραθώνιο δεν ήταν αποκλειστικά δική του ιδέα, αφού τον παρακίνησαν και οι κόρες του που ήθελαν να τρέξουν μόνες τους.

“Αρχικά, υπήρχαν μόνο δύο θέσεις και η Alicia, 20 ετών, και η Layla, που γίνεται 18 λίγο πριν τον μαραθώνιο, ήθελαν αμέσως να τρέξουν για τον Luca. Ήθελαν να συγκεντρώσουν χρήματα για τους PASIC και Young Lives vs Cancer, που ήταν εξαιρετικοί." Ωστόσο ο οργανισμός PASIC του ανακοίνωσε ότι υπάρχει μία ακόμη θέση και ο Γάλλος δέχτηκε. Δεν έχει τρέξει ποτέ Μαραθώνιο και συνήθως προπονείται κάνοντας ποδήλατο, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν πρόκειται να τον εμποδίσει να εκπληρώσει τον σκοπό του. 

Ο Sylvain έχει θέσει στόχο συγκέντρωσης τις 10.000 λίρες Αγγλίας, ενώ μέσα σε λίγες μόνο μέρες έχει ήδη φτάσει το 80% του στόχου του. Όποιος επιθυμεί να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα του εγχειρήματος εδώ.