Fantic: Νικηφόρα πορεία

Νίκη του Davide Guarneri στο Ιταλικό πρωτάθλημα enduro
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/3/2021

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο με νίκες και υψηλές θέσεις στο βάθρο είχε η ομάδα της Fantic στο Ιταλικό πρωτάθλημα enduro, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Davide Guarneri:

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Fantic και ο Guarneri κερδίζουν άλλο ένα αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος Enduro

 

Το μικρό χωριό της Σικελίας, Custonaci, στην επαρχία Trapani, φιλοξένησε τη δεύτερη και τρίτη πράξη του κορυφαίου ιταλικού πρωταθλήματος και οι αναβάτες των Fantic πρωταγωνίστησαν σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο αγώνα κυριαρχώντας  και εντυπωσιάζοντας κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του αγώνα, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου. Οι διοργανωτές της δεύτερης και τρίτης πράξης του Assoluti d'Italia di Enduro δημιούργησαν έναν αγώνα με τρεις πολύ απαιτητικές ειδικές, τόσο με σκληρό όσο και βραχώδες έδαφος αλλά ταυτόχρονα σε ένα  πολύ γραφικό περιβάλλον . Οι Fantic XE 125s των τριών εργοστασιακών μας ομάδων αποδείχτηκαν και πάλι αξιόπιστες, ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες και ολοκλήρωσαν τον διπλό  αγώνα χωρίς προβλήματα.

Στην κατηγορία 125  ο πρώην cross αναβάτης Davide Guarneri (E / 50 Racing Fantic Factory Team) ξεχώρισε σαφώς και κέρδισε και τις δύο ημέρες του αγώνα, κυριαρχώντας από την πρώτη ειδική και κατακτώντας την 1η θέση Γενικής. Επίσης εξαιρετική απόδοση από τον τοπικό αναβάτη Giuliano Mancuso (Fantic Darpa Racing Team) που πέτυχε την δεύτερη θέση στην κατηγορία 125, το αποτέλεσμα δύο δεύτερων θέσεων της ημέρας.

Το τέλος της εβδομάδας στο Custonaci ήταν τέλειο και για τον Riccardo Fabris. Ο αναβάτης από το Βένετο κέρδισε και τις δύο μέρες του αγώνα στην κατηγορία Youth, δείχνοντας ταυτόχρονα μεγάλη επιμονή και αποφασιστικότητα. Εξαιρετική απόδοση και για τον Daniele Delbono (E / 50 Racing Fantic Factory Team) που κατέλαβε την τρίτη θέση στην YOUTH και τις δύο ημέρες του αγώνα. Ο Kevin Cristino (Fantic Darpa Racing Team) έκανε ένα καλό αγώνα στην ίδια κατηγορία τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Καλή απόδοση στην κατηγορία Foreigners για τους Harry Edmondson (Fantic JET Racing) και Jed Etchell (Fantic Darpa Racing Team).

Το επόμενο ραντεβού σε περίπου ένα μήνα στο Piediluco στην επαρχία Terni το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και πέμπτη πράξη του Assoluti d'Italia di Enduro.

JED ETCHELLS: «Ήταν ένα περίπλοκο Σαββατοκύριακο, αλλά σίγουρα θα αναπληρώσω το χαμένο έδαφος στο επόμενο ραντεβού».

DAVIDE GUARNERI: «Μια άλλη σημαντική νίκη για μένα και για την ομάδα που εργάζεται σκληρά. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην επόμενη πρόκληση ».

HARRY EDMONDSON: «Εδώ στη Σικελία ήταν μια εξαιρετική προπόνηση εν αναμονή του παγκόσμιου πρωταθλήματος».

RICCARDO FABRIS: «Είμαι χαρούμενος για τη διπλή νίκη που αποκτήθηκε εδώ στο Custoanci, τώρα συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να πάμε ξανά στο κορυφαίο βήμα του βάθρου».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 125

1) DAVIDE GUARNERI (FANTIC), 60 P. - 2) GIULIANO MANCUSO (FANTIC), 51 P. - 3) Filippo Colarusso (Husqvarna), 39 P.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ YOUTH

1) RICCARDO FABRIS (FANTIC), 53 P. - 2) G. Pasinetti (Beta), 49 σελ. - 3) DANIELE DELBONO (FANTIC), 47 Π.

4) KEVIN CRISTINO (FANTIC), 44 P.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FOREIGNERS

1) W. Ruprecht (TM), 53 P. - B. Freeman (Beta), 45 P. - A. Magain (Sherco), 43 P.

19) JED ETCHELLS (FANTIC), 4 P. - 22) HARRY EDMONDSON (FANTIC), P. 1 - 30) LUKE MURPHY (FANTIC), P. 0

 

www.fanticmotor.it/en/                                                                         www.caballerofantic.com


 

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στον Δρόμο του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Έτοιμος για ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων πάνω στη σέλα της KOVE 800X PRO
motomag KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Με μία μοτοσυκλέτα KOVE 800X PRO ευγενική χορηγία της Γκοργκόλης Α.Ε., ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης έχει ξεκινήσει το ταξίδι του με ονομασία KOVE Silk Road. Ακολουθώντας τον Δρόμο Του Μεταξιού προς την Ανατολή ο Έλληνας αναβάτης διασχίζει ήδη τα ατελείωτα χιλιόμετρα εθνικών οδών, χωματόδρομων και απρόσιτων περιοχών πάνω στη σέλα της πρώτης KOVE 800X PRΟ με στόχο την κάλυψη 10.000 χιλιομέτρων.

Ο Μητσάκης ο οποίος γράφει τα πρώτα χιλιόμετρα στην Τουρκία πάνω στη σέλα του KOVE 800X PRO αντιμετωπίζει χιόνια και παγωνιά αλλά και τον καυτό ήλιο με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους... 50°C, ενώ ο ίδιος μας μεταφέρει μία πρώτη γεύση από το επικό του ταξίδι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη:

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

“Φορτωμένη με αποσκευές και πάμπολλες ταξιδιωτικές προσδοκίες, η μαύρη KOVE 800X PRO αποβιβάστηκε στις μικρασιατικές ακτές (Cesme), έχοντας ολοκληρώσει το διπλό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ. Με το πρωινό πάτημα της μίζας να δίνει το σύνθημα της εκκίνησης του KOVE SILK ROAD, ξεκίνησα με αρχικό προορισμό την ανατολική εσχατιά της Τουρκίας οδηγώντας στη διαδρομή Cesme-Afyon-Ankara-Sivas-Erzerum (1.620 χλμ.)…

Το δικαιολογημένο άγχος που με διακατείχε στα πρώτα χιλιόμετρα δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά την επικείμενη ταξιδιωτική μου 'συμβίωση' με την ολοκαίνουργια KOVE 800X PRO. Είχα επιφορτιστεί με την αξιοζήλευτη -και συνάμα τιμητική- αποστολή να είμαι ο πρώτος αναβάτης παγκοσμίως που θα ταξίδευα με μια KOVE 800X PRO. Πάμε γερά, πάμε ανατολικά…

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Στα highlights της διαδρομής μέχρι την πόλη Erzerum (πρώην Θεοδοσιούπολη) δεν συμπεριλαμβάνονταν ιστορικά μνημεία ή πολιτιστικά αξιοθέατα, αλλά η περιρρέουσα ορεινή φύση της Κεντρικής/Ανατολικής Τουρκίας, τα ιδιαίτερα σκηνικά της τοπικής καθημερινότητας και τα φτωχικά χωριά της ενδοχώρας με τους καλόκαρδους ντόπιους, που στο άκουσμα της καταγωγής μου (Γιουνάνι) άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες των κεραμόσκεπων σπιτιών τους…

Κι όσον αφορά την εξοικείωσή μου με τη μαύρη μοτοσυκλέτα που μοιραζόμασταν τις ομορφιές και τις δυνατές εμπειρίες του KOVE SILK ROAD, αυτή βρισκόταν σε καλό δρόμο…”

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη KOVE Silk Road συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα μάθουμε περισσότερα για το πως κυλάει η συμβίωση με την KOVE 800X PRO αλλά και σε ποια μέρη έχει βρεθεί ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος.

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε