Fantic: Νικηφόρα πορεία

Νίκη του Davide Guarneri στο Ιταλικό πρωτάθλημα enduro
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/3/2021

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο με νίκες και υψηλές θέσεις στο βάθρο είχε η ομάδα της Fantic στο Ιταλικό πρωτάθλημα enduro, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Davide Guarneri:

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Fantic και ο Guarneri κερδίζουν άλλο ένα αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος Enduro

 

Το μικρό χωριό της Σικελίας, Custonaci, στην επαρχία Trapani, φιλοξένησε τη δεύτερη και τρίτη πράξη του κορυφαίου ιταλικού πρωταθλήματος και οι αναβάτες των Fantic πρωταγωνίστησαν σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο αγώνα κυριαρχώντας  και εντυπωσιάζοντας κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του αγώνα, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου. Οι διοργανωτές της δεύτερης και τρίτης πράξης του Assoluti d'Italia di Enduro δημιούργησαν έναν αγώνα με τρεις πολύ απαιτητικές ειδικές, τόσο με σκληρό όσο και βραχώδες έδαφος αλλά ταυτόχρονα σε ένα  πολύ γραφικό περιβάλλον . Οι Fantic XE 125s των τριών εργοστασιακών μας ομάδων αποδείχτηκαν και πάλι αξιόπιστες, ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες και ολοκλήρωσαν τον διπλό  αγώνα χωρίς προβλήματα.

Στην κατηγορία 125  ο πρώην cross αναβάτης Davide Guarneri (E / 50 Racing Fantic Factory Team) ξεχώρισε σαφώς και κέρδισε και τις δύο ημέρες του αγώνα, κυριαρχώντας από την πρώτη ειδική και κατακτώντας την 1η θέση Γενικής. Επίσης εξαιρετική απόδοση από τον τοπικό αναβάτη Giuliano Mancuso (Fantic Darpa Racing Team) που πέτυχε την δεύτερη θέση στην κατηγορία 125, το αποτέλεσμα δύο δεύτερων θέσεων της ημέρας.

Το τέλος της εβδομάδας στο Custonaci ήταν τέλειο και για τον Riccardo Fabris. Ο αναβάτης από το Βένετο κέρδισε και τις δύο μέρες του αγώνα στην κατηγορία Youth, δείχνοντας ταυτόχρονα μεγάλη επιμονή και αποφασιστικότητα. Εξαιρετική απόδοση και για τον Daniele Delbono (E / 50 Racing Fantic Factory Team) που κατέλαβε την τρίτη θέση στην YOUTH και τις δύο ημέρες του αγώνα. Ο Kevin Cristino (Fantic Darpa Racing Team) έκανε ένα καλό αγώνα στην ίδια κατηγορία τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Καλή απόδοση στην κατηγορία Foreigners για τους Harry Edmondson (Fantic JET Racing) και Jed Etchell (Fantic Darpa Racing Team).

Το επόμενο ραντεβού σε περίπου ένα μήνα στο Piediluco στην επαρχία Terni το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και πέμπτη πράξη του Assoluti d'Italia di Enduro.

JED ETCHELLS: «Ήταν ένα περίπλοκο Σαββατοκύριακο, αλλά σίγουρα θα αναπληρώσω το χαμένο έδαφος στο επόμενο ραντεβού».

DAVIDE GUARNERI: «Μια άλλη σημαντική νίκη για μένα και για την ομάδα που εργάζεται σκληρά. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην επόμενη πρόκληση ».

HARRY EDMONDSON: «Εδώ στη Σικελία ήταν μια εξαιρετική προπόνηση εν αναμονή του παγκόσμιου πρωταθλήματος».

RICCARDO FABRIS: «Είμαι χαρούμενος για τη διπλή νίκη που αποκτήθηκε εδώ στο Custoanci, τώρα συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να πάμε ξανά στο κορυφαίο βήμα του βάθρου».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 125

1) DAVIDE GUARNERI (FANTIC), 60 P. - 2) GIULIANO MANCUSO (FANTIC), 51 P. - 3) Filippo Colarusso (Husqvarna), 39 P.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ YOUTH

1) RICCARDO FABRIS (FANTIC), 53 P. - 2) G. Pasinetti (Beta), 49 σελ. - 3) DANIELE DELBONO (FANTIC), 47 Π.

4) KEVIN CRISTINO (FANTIC), 44 P.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FOREIGNERS

1) W. Ruprecht (TM), 53 P. - B. Freeman (Beta), 45 P. - A. Magain (Sherco), 43 P.

19) JED ETCHELLS (FANTIC), 4 P. - 22) HARRY EDMONDSON (FANTIC), P. 1 - 30) LUKE MURPHY (FANTIC), P. 0

 

www.fanticmotor.it/en/                                                                         www.caballerofantic.com


 

Η Harley-Davidson επαναπατρίζει την παραγωγή της στις ΗΠΑ υπό την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ

Τα μοντέλα με τον Revolution Max κινητήρα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη και αυτό θα αλλάξει από του χρόνου
revolution max
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 πως η πλατφόρμα των Revolution Max μοντέλων – Pan America, Sportster S και Nightster – που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο “Back to the Bricks” που τρέχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Artie Starrs, και βάσει αυτής τα τρία παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στα εργοστάσια της Harley-Davidson σε Pennsylvania και Wisconsin.

Η μετάβαση αυτή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2027, με στόχο οι πρώτες μοτοσυκλέτες από τα αμερικανικά εργοστάσια να αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά το 2028.

Η ανακοίνωση της Harley-Davidson εστιάζει ιδιαίτερα στις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ στην εμπορική πολιτική και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως “νέες ευκαιρίες για εταιρείες να επενδύσουν στην εγχώρια βιομηχανία”, ενώ δεν απουσιάζουν οι προβλεπόμενες αναφορές στην ενίσχυση της εγχώριας αγοράς εργασίας και των εργατικών σωματείων στις ΗΠΑ.

Ο Bill Davidson, Αντιπρόεδρος, Ειδικός Σύμβουλος και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της εταιρείας δήλωσε σχετικά: "Η οικογένειά μου εργάζεται σε αυτήν την εταιρεία επί γενεές και έχω δει από πρώτο χέρι την περηφάνεια, την ικανότητα και τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να δημιουργηθούν οι μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson στην Αμερική. Ο πατέρας μου Willie, η αδελφή μου Karen και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα συμβαίνουν στη Harley-Davidson. Φέρνοντας αυτή τη δουλειά πίσω στο σπίτι μας είναι ένα σημαντικό βήμα, μια επένδυση στην αμερικανική κατασκευή και στις αξίες που έκαναν τη Harley-Davidson μια από τις θρυλικότερες μάρκες στον κόσμο."

H Harley-Davidson είχε βρεθεί στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ, μαζί με άλλες μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες που διέθεταν εργοστάσια εκτός της χώρας, όπως λ.χ. η Ford, με γραμμές παραγωγής στο Μεξικό. Ο στόχος της επιστροφής της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ ακούγεται όμορφα και πολύ πατριωτικά στα λόγια, μα στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση σε μια χώρα με ισχυρό νόμισμα, όπως το αμερικανικό δολάριο, καθώς κάνει την παραγωγή πολύ ακριβή για να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές επίπεδο.

Έτσι ένα καυτό ερώτημα αναδύεται αυτομάτως: αν η μετακόμιση στην Ταϊλάνδη είχε γίνει για να εκμεταλλευτεί τα πολύ χαμηλότερα κόστη παραγωγής της χώρας, ο επαναπατρισμός στις ΗΠΑ πόσο μπορεί να επιβαρύνει τις τιμές των μοτοσυκλετών που θα βγαίνουν σε δύο χρόνια από Pennsylvania και Wisconsin; Και τι θα σημάνει αυτό για τις αγορές που έχει βάλει ως στόχο η Harley-Davidson, όπως οι ασιατικές που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς; Ο χρόνος θα δείξει.