FIM και FEMA μαζί για το καλό του μοτοσυκλετισμού

Στόχος οι δύο οργανισμοί να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά το επόμενο διάστημα
motomag FIM και FEMA μαζί για το καλό του μοτοσυκλετισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/5/2024

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FEMA, κ. Odd Terje Dovik είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της FIM κ. Jorge Viegas, όπου στην ημερήσια ατζέντα συζητήθηκε η ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ FIM και FEMA για θέματα που αφορούν την μοτοσυκλέτα.

Πιο συγκεκριμένα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λυών της Γαλλίας, με τους Odd Terje Dovik (πρόεδρος FEMA), Jorge Viegas (πρόεδρος FIM), Damiano Zamana (αναπληρωτής διευθυντής FIM) και Jesper Christensen (διευθυντής της Επιτροπής Κινητικότητας της FIM και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FEMA), να δίνουν το παρών.

Κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της FEMA, η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγο καιρό ο Damiano Zanana είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία να επισημοποιηθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι δεσμοί μεταξύ FEMA και FIM, προς όφελος και των δύο οργανισμών. Στην τωρινή συνάντηση στη Λυών, ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas επανέλαβε το ίδιο μήνυμα, τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη οι μοτοσυκλετιστές του κόσμου να είναι ενωμένοι και να συντονίσουν τις δυνάμεις τους. Ενώ θα πρέπει οι δύο οργανισμοί να αποφύγουν την σπάταλη διπλή εργασία.

FIM και FEMA μαζί για το καλό του μοτοσυκλετισμού

Η πλευρά της FEMA συμφωνεί πως το άθλημα της μοτοσυκλέτας -οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικής εκδήλωσης- και η μοτοσυκλέτα ως μέσο αναψυχής και μεταφοράς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ως εκ τούτου η μία επωφελείται από την άλλη. Το Διοικητικό συμβούλιο της FEMA αναμένεται να συζητήσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της FIM στη συνεδρίαση του Μαρτίου του επόμενου έτους.

Να τονίσουμε πως FEMA και FIM έχουν ήδη συνεργασία, η οποία επισημοποιήθηκε με μνημόνιο το 2022. Επιπρόσθετα οι δύο οργανισμοί FEMA και FIM συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό τα συμφέροντα των μοτοσυκλετιστών να αναγνωρίζονται και να εκτιμώνται από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλους ρυθμιστικούς και διαμορφωτικούς φορείς.

Ετικέτες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρατεύεται στο κυνήγι ανασφάλιστων οχημάτων - Θα ελέγχει και τις ενστάσεις

Δύο νέες υπηρεσίες σε Αττική και Μακεδονία συστήνει η ΑΑΔΕ
asfaleia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/8/2026

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνονται δύο νέα ειδικά Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων στις Μονάδες Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων Αττικής και Μακεδονίας, τα οποία θα αναλάβουν να εξετάζουν τις ενστάσεις για τα ανασφάλιστα ΙΧ πιο οργανωμένα και με ενιαία ροή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής “Διασταυρωτικοί Έλεγχοι” στο Gov.gr εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα γραφεία αυτά θα ελέγχουν την πληρότητα και τη νομιμότητα των ενστάσεων, θα εισηγούνται για κάθε υπόθεση και θα καταχωρούν τις αποφάσεις στο πληροφοριακό σύστημα διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου.

Η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) έρχεται επικουρικά να συνδράμει στην ταχύτερη διαδικασία των ελέγχων αυτών, ωστόσο η τελική απόφαση θα προκύπτει από άνθρωπο.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα ΤΝ θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση προκειμένου να σχηματίσει μια τεκμηριωμένη εισήγηση σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας το έργο των ελεγκτών.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασής τους μέσω της εφαρμογής, ενώ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα λαμβάνουν σχετική ενημέρωση και μέσω SMS ή email.

Στην ουσία λοιπόν δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες, παρά μόνο η διαδικασία που ακολουθείται. Μιας και ο αριθμός των σχετικών παραβάσεων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ραγδαία με τη χρήση των νέων έξυπνων καμερών με ΤΝ – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πινακίδας και αυτόματης διασταύρωσης για πολλές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιση – οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να ελέγξουν τις ενστάσεις ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και η ΤΝ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο ξεσκαρτάρισμά τους.