Flat Track για όλους στο ΟΑΚΑ από την Zulap

Διασκέδαση με το πλάι όσο πάει!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/9/2020

Το flat Track όχι μόνο είναι εντυπωσιακό ως θέαμα και αποτελεί μία από της καλύτερες προπονήσεις των παγκόσμιων πρωταθλητών, αλλά είναι και από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις πάνω σε μια μοτοσυκλέτα. Αν δεν σε πείθουν όλα αυτά που λέμε, τότε μπορείς να πας στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ για να πάρεις μια δυνατή γεύση flat track από πρώτο χέρι. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, το Zulap Crew περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμα και τις εμπειρίες που θα ζήσεις αν βρεθείς εκεί:    

 

 

To Zulap crew φέρνει το flat track στο OAKA!

 

To 18o Motor Festival, η μεγαλύτερη γιορτή των motorsports στην πόλη, θα φιλοξενήσει την flat track αρένα του Zulap Crew στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Σεπτέμβρη.

 

Σάββατο 19/9: Flat Track Essentials - workshop

Κυριακή20/9: Take It 2 The Track - riding sessions

 

Μετά τον καλοκαιρινό γύρο του προγράμματος “Take It 2 The Track” στο παλιό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το Zulap crew επανέρχεται και σε προσκαλεί να καβαλήσεις με τους κολλητούς σου πάνω στα mini trackers 150 κυβικών της Sunday Motors γνωρίζοντας το flat track με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, μπροστά στο κοινό του Motor Festival, την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη.

 

Τι είναι όμως το πρόγραμμα Take It 2 The Track:

Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων μικρής διάρκειας (1ωρα) για γνωριμία με το flat track πάνω σε ισοδύναμα Sunday 150cc. σε αυτοσχέδιες «πίστες» (ή ακόμα και «ζωντανεύοντας» παρατημένα γήπεδα ποδοσφαίρου..!) για αναβάτες κάθε ηλικίας και των δύο φύλων.

Περιλαμβάνει μια σύντομη εισαγωγή στους βασικούς χειρισμούς της οδήγησης σε οβάλ διαδρομή (χωρίς εμπρός φρένο), προπονητικούς γύρους εξοικείωσης υπό την εποπτεία έμπειρων αναβατών και ολοκληρώνεται με race simulation.

 

Επιπλέον, για όσους ενδιαφέρονται για το κάτι παραπάνω, το Σάββατο 19/9 το Zulap crew διεξάγει το Flat Track Essentials Workshop, ένα 3ωρο σχολείο flat track πάνω σε Sunday 150cc με τις περιορισμένες συμμετοχές να έχουν ήδη ανοίξει στο website της ομάδας.

 

https://youtu.be/49kUukeAGQI

 

Παρέες αναβατών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν για λεπτομέρειες με την ομάδα των Zulap στο  +30 211 1164746 / [email protected]

 

Οι συμμετοχές κλείνουν τo βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου!

 

 

Λίγα λόγια για το Motor Festival.

Το Motor Festival ειναι η πιο δημοφιλής γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα, έχοντας στόχο την ένωση αθλητικών συλλόγων με σκοπό την διαφήμιση και την ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο σκοπός του Motor Festival είναι να παρουσιάσει το χθες, το σήμερα και το αύριο της μηχανοκίνησης σε μια έκθεση εκατοντάδων επαγγελματιών, αθλητών και ανθρώπων του χώρου σένα μηχανοκίνητο πάρκο αδρεναλίνης. H προβολή αυτών γίνεται με το πιο θεαματικό, ξεχωριστό τρόπο ώστε αυτή η γιορτή να είναι πυρήνας έλξης για νέο κόσμο από όλη την Ελλάδα που θα έρθει κοντά να γνωρίσει, να αγαπήσει και να ζήσει τον μαγικό κόσμο της μηχανοκίνησης.

 

To 18ο Motor Festival ζωντανεύει το πάθος σου για την μηχανοκίνηση στις 19-20 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Για άλλη μια φορά, ένα Σαββατοκύριακο που θα είναι λόγος απόδρασης για μικρούς και μεγάλους.

 

Ώρες Λειτουργίας

Σάββατο 15:00 - 00:00

Κυριακή 11:00 -22:00

*Υποχρεωτική χρήση μάσκας

για εκθέτες και επισκέπτες

*Υποχρεωτικά οι έκθετες πρέπει να έχουν

αντισηπτικό υγρό στον χώρο τους.

 

Τιμή εισόδου

Κανονικό 10€

 

Παιδικό 5€

ΑΜΕΑ Ελεύθερη είσοδός


 

Κάμερες τροχαίας στην Αττική: Ψαλιδίστηκαν 21.000 καταγραφές πριν βεβαιωθεί πρόστιμο

Το νέο σύστημα ελέγχου καταγράφει παραβάσεις, αλλά κάθε υπόθεση εξετάζεται πριν εκδοθεί κλήση
Καμερες
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Περισσότερες από 21.000 καταγραφές παραβάσεων που εντόπισαν οι νέες κάμερες κυκλοφορίας στην Αττική απορρίφθηκαν έπειτα από έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ή δεν επρόκειτο για πραγματικές παραβάσεις

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., έως τις 22 Ιουλίου 2026 ακυρώθηκαν συνολικά 21.073 καταγραφές από το νέο σύστημα αυτόματης επιτήρησης της κυκλοφορίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι κάμερες δεν εκδίδουν αυτόματα πρόστιμα, αλλά κάθε περίπτωση ελέγχεται πριν βεβαιωθεί παράβαση.

Ο συχνότερος λόγος απόρριψης ήταν η λανθασμένη αναγνώριση οχημάτων που κινούνταν πολύ κοντά στη διαγράμμιση, χωρίς όμως να την παραβιάζουν. Για τον λόγο αυτό ακυρώθηκαν 7.039 καταγραφές (33,4%).

Ακολούθησαν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και κρατικά οχήματα, με 6.051 ακυρώσεις (28,7%), καθώς διαθέτουν ειδικό καθεστώς κατά την εκτέλεση υπηρεσίας.

Σε 4.732 περιπτώσεις (22,5%) η ποιότητα της εικόνας δεν επέτρεπε την ασφαλή αναγνώριση του οχήματος, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, 1.958 καταγραφές (9,3%) ακυρώθηκαν επειδή η κυκλοφορία ρυθμιζόταν εκείνη τη στιγμή από τροχονόμο ή υπήρχε νόμιμη εξαίρεση για οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής ή του ΕΚΑΒ.

Μικρότερο ποσοστό αφορούσε περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν περισσότερα από ένα οχήματα στο ίδιο πλάνο (440 περιπτώσεις), ξένες ή μη καταχωρημένες πινακίδες (171), σφάλματα στην αυτόματη αναγνώριση πινακίδων (107), μη ευδιάκριτες πινακίδες λόγω φθοράς ή λάσπης (71) και ελιγμούς που πραγματοποιήθηκαν για αποφυγή ατυχήματος (28). Άλλες 476 καταγραφές χαρακτηρίστηκαν ως “λοιποί λόγοι”.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το σύστημα λειτουργεί με ανθρώπινο έλεγχο πριν από την επιβολή προστίμου, ώστε να αποφεύγονται λανθασμένες χρεώσεις. Παράλληλα, αναδεικνύουν τα σημεία όπου το σύστημα εμφανώς πάσχει, όπως η ακρίβεια των αλγορίθμων αναγνώρισης, η απόδοση των καμερών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και η καλύτερη αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας.