Γαλλία - Πωλήθηκε για 20.500€ το... "scooter της αγάπης" του Francois Hollande!

Το MP3 125 της Piaggio είχε αποκτήσει απότομα δημοσιότητα, χάρη στην ροζ περιπέτεια του τέως Γάλλου προέδρου
motomagΓαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/5/2024

Το απίστευτο ποσό των 20.500€ έπιασε σε δημοπρασία το διάσημο πλέον γκρι Piaggio MP3 125, με το οποίο ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος της Γαλλίας έφευγε κρυφά από το παλάτι των Ηλύσιων Πεδίων για να συναντήσει την ερωμένη του.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Rouillac στο Chateau d’Artigny της πόλης Montbazon, στην δυτική Γαλλία. Συνολικά περίπου 40 άνθρωποι παρευρέθηκαν εκεί, με την όλη δημοπρασία να διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Ως τιμή εκκίνησης του σκούτερ είχαν οριστεί οι 10.000€, που όπως φάνηκε ήταν πολύ ταπεινό ποσό, αν αναλογιστούμε ότι τελικά έπιασε λίγο πάνω από το διπλάσιο, φτάνοντας τις 20.500€. Το σκούτερ είχε προσεκτικά τοποθετηθεί με δύο γαλλικές σημαίες δεξιά και αριστερά του, ενώ πίσω του δέσποζε ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ ύψους πέντε μέτρων.

Γαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!

Αγοραστής του διασημότερου σκούτερ της Γαλλίας ήταν ο Denis Breheret, ιδιοκτήτης ενός μουσείου αυτοκινήτων με την ονομασία “Prestige et collection” στο Jallais της δυτικής Γαλλίας. Σε δηλώσεις του μετά την αγορά του, ο Breheret είπε ότι το συγκεκριμένο γκρι MP3 125 αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Γαλλίας -και δεν έχει άδικο. Όπως ανέφερε, το αγόρασε με σκοπό να το εκθέσει στο μουσείο του, πλάι στα άλλα 120 οχήματα που διαθέτει τα οποία χρονολογούνται από το 1922 μέχρι και σήμερα, με το καθένα να έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Από την άλλη, ο διοργανωτής της δημοπρασίας, Aymeric Rouillac χαρακτήρισε το MP3 ως την... Rolls Royce των σκούτερ -γιατί να μην ευλογήσει λίγο τα γένια του. Για να έχουμε μέτρο σύγκριστης, αυτή τη στιγμή στην αγορά μεταχειρισμένων στην Γαλλία, η τιμή ενός αντίστοιχου σκούτερ -χωρίς όμως με την ίδια ιστορία πίσω του- κυμαίνεται από 1.300€ έως 4.000€.

Γαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande πιάστηκε στα πράσα από το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer, το οποίο αποκάλυψε την εξωσυζυγική σχέση του Προέδρου δημοσιεύοντας φωτογραφίες του πάνω στο επίμαχο σκούτερ, περίεργες ώρες. Εκείνη την εποχή, ο Ολάντ ζούσε με τη σύντροφό του, Valerie Trierweiller, δημοσιογράφο της Paris Match. Προκειμένου λοιπόν να μην γίνει αντιληπτός, ο τέως Γάλλος πρόεδρος είχε επιλέξει το Piaggio MP3 125, το οποίο σύμφωνα με τα χαρτιά του ανήκε μέχρι και το 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο, φεύγοντας κρυφά από το Παλάτι των Ηλυσίων για να συναντήσει την ερωμένη του και μετέπειτα γυναίκα του, την τότε 41 ετών τότε, ηθοποιό Juliet Gayet. Όπως είναι φυσικό, το σκούτερ έγινε εν μία νυκτί το διασημότερο της Γαλλίας, με το κράνος να μην προστατεύει τελικώς την ταυτότητα του αναβάτη του.

Γαλλία – Πωλήθηκε για 20.500€ το σκανδαλώδες σκούτερ του Ολάντ!

Την ίδια χρονιά, το 2014, ήρθε και η εκδίκηση της Trierweiller, η οποία δημοσίευσε το βιβλίο “Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή”, όπου διηγούνταν τα απομνημονεύματά της, περιλαμβάνοντας τις ιστορίες για την Gayet και τον Hollande. Αυτή της η κίνηση, σχεδόν καταπόντισε την πολιτική καριέρα του Γάλλου προέδρου, ο οποίος στις 14 Μαΐου του 2017 αποχώρησε από την πολιτική σκηνή, μην επιδιώκοντας να κυνηγήσει την επανεκλογή του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Απρίλιο, ο Ολάντ, 69 ετών σήμερα είπε ότι είχε διάφορα σκούτερ στην ζωή του, όμως το εν λόγω MP3 των 125 κυβικών ήταν και το τελευταίο του.

Yamaha Tenere World Raid 2026: Τυχαία συνάντηση Ελλήνων οδοιπόρων στην Γεωργία και ο Γολγοθάς στα σύνορα Ρωσίας!

Ο Νίκος Κούρτης συνεχίζει ακάθεκτος το μακρύ οδοιπορικό
Yamaha Tenere World Raid 2026: Τυχαία συνάντηση Ελλήνων οδοιπόρων στην Γεωργία και ο Γολγοθάς στα σύνορα Ρωσίας!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/8/2026

Ο Νίκος Κούρτης που μετά από το MEGA TEST ON-OFF έφυγε με το ίδιο ακριβώς Yamaha Tenere World Raid με στόχο την Μογγολία συνεχίζει ακάθεκτος το ταξίδι του.

Είχε ξεκινήσει από τα γραφεία του MOTO:

Πέρασε την Γεωργία λίγο ποιο γρήγορα από αυτό που υπολόγιζε καθώς συνάντησε έναν άλλο Νίκο, ο οποίος ταξίδευε για το Παμίρ και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μιας και θα ακολουθούσαν κοινή πορεία για όλο το Καζακστάν τουλάχιστον.

Ο αρχικός στόχος του Νίκου ήταν να ξοδέψει περισσότερες ημέρες στην Γεωργία εξερευνώντας ακόμη περισσότερα μέρη της, κάτι που δεν θα αφήσει, θα αφιερώσει αυτό τον χρόνο στον γυρισμό.

Αυτό αποδείχτηκε τις επόμενες ημέρες μία σοφότερη επιλογή καθώς μόλις μπήκε στην Ρωσία είδε εκείνο για το οποίο ήταν ήδη προετοιμασμένος, έλλειψη βενζίνης και λιγοστά βενζινάδικα σε τεράστιες -για αυτονομία μοτοσυκλέτας- αποστάσεις.

Το γεγονός πως τα καύσιμα είναι δυσεύρετα όχι απλά το ήξερε, αλλά το συζητούσαμε και πριν φύγει, αναφέρεται και στο video πιο πάνω. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρχαν σχόλια περί επάρκειας και να προσέχουμε τι λέμε, όμως η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει. Ασχέτως με οποιαδήποτε πολιτική γραμμή, στο συγκεκριμένο σημείο της αχανούς αυτής χώρας, μέσα δηλαδή στην Βόρεια Οσετία, την Τσετσενία, το Νταγκεστάν και όλες αυτές τις ημι-αύτονομες περιοχές η βενζίνη παρουσιάζει ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο Γκρόζνι μόνο τα μισά βενζινάδικα ήταν ανοικτά, όμως στο Αστραχάν, περίπου 700 χιλιόμετρα μετά τα σύνορα της Γεωργίας όπου συναντάς τα σύνορα του Καζακστάν, μόνο 1 στα 10 βενζινάδικα ήταν ανοικτό και αυτό δεν έδινε βενζίνη στους ξένους.

Όπως θα είδατε και στο video, το World Raid ήταν εξοπλισμένο με έναν ασκό 11 λίτρων και μαζί με τα 23 λίτρα που έχει στα διπλά μεταλλικά ρεζερβουάρ του, η αυτονομία του ανέβηκε στα 750 χιλιόμετρα, νούμερο αρκετό για να διασχίσεις τον συγκεκριμένο λαιμό της Ρωσίας, ουσιαστικά το άνοιγμά της στην Κασπία, ώστε να μπεις στο Καζακστάν.

Πρόσθετο πρόβλημα που το γεγονός πως πάνω από τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως σύνδεση, έχουν κόψει GPS και δεν μπορείς να κάνεις πλοήγηση ούτε με offline χάρτες, που σημαίνει πως θα κάνεις αναγκαστικά μερικά μπρος-πίσω όπως κάναμε πάντα όταν χρησιμοποιούσαμε τους παραδοσιακούς χάρτες.

Yamaha Tenere World Raid 2026: Τυχαία συνάντηση Ελλήνων οδοιπόρων στην Γεωργία και ο Γολγοθάς στα σύνορα Ρωσίας!
7 ώρες στα σύνορα με την Ρωσία!

Για έναν ταξιδιώτη όπως ο Νίκος Κούρτης που έχει ξεκινήσει από εκείνη την εποχή, την εποχή του χάρτινου χάρτη, η πλοήγηση δεν ήταν το πρόβλημα και με το χάρισμα της επικοινωνίας, σε έναν λαό που παραμένει φιλόξενος παρόλο που οι ταξιδιώτες είναι πολύ λιγότεροι, μπορούσε να βρει την έξοδο της πόλης ή ανοικτό ξενοδοχείο χωρίς πρόβλημα.

Κι αυτό γιατί δεν μπορείς να υπολογίσεις τον χρόνο που θα μπεις τελικά στην Ρωσία μιας και ο έλεγχος στα σύνορα δεν είναι απλά εξονυχιστικός, αλλά προσομοιάζει ιατρικό τσεκ-απ όπου ψάχνουν τα πάντα.

Από την Μέστια της Γεωργίας όπου συναντήθηκαν, το υπέροχο και γραφικό αυτό μέρος με τα σπίτια – πύργους, πήραν τον παραδοσιακό ορεινό, δρόμο που είχε ανοίξει ο στρατός και για μία εποχή το κοινό δεν είχε πρόσβαση, μέχρι να βγουν στα σύνορα Dariali – Verkhniy Lars.

Εκεί ο έλεγχος κράτησε 7 ολόκληρες ώρες! Άνοιξαν κάθε αποσκευή, έλεγξαν πλήρως την μοτοσυκλέτα και ζήτησαν από τον Νίκο να παραδώσει ξεκλείδωτο το κινητό του στο οποίο έγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Κατά την διάρκεια αυτή πέρασαν από διαφορετικά επίπεδα ερωτήσεων για τον σκοπό του ταξιδιού σε σημείο κανονικής ανάκρισης και χωρίς να υπάρχει βέβαιος χρόνος αποδέσμευσης, ώστε να μπορείς να υπολογίσεις το που θα φτάσεις αμέσως μετά. Την τελευταία φορά, πάλι στην έναρξη του πολέμου, ο Νίκος είχε περάσει πέντε ώρες σε αυτά τα σύνορα, τώρα όμως εκτός από τον πρόσθετο χρόνο, έγινε και πολύ αυστηρότερος έλεγχος.

Από την ώρα που θα μπεις και μετά, εκτός από τον παραδοσιακό χάρτινο χάρτη ή την αντίστοιχη ψηφιακή του μορφή, χωρίς όμως πλοήγηση, χρειάζεσαι και Ρούβλια καθώς στην περιοχή εκεί δουλεύει μόνο το δικό τους μετρητό δεν δέχονται κάρτες ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Εξοπλισμένος με όλα όσα χρειαζόταν και προετοιμασμένος με την μέγιστη υπομονή για τα σύνορα, το πέρασμα από την Ρωσία, το πρώτο του ταξιδιού, ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

Όπως είπαν και οι ντόπιοι, η κατάσταση με τα καύσιμα χειροτερεύει, οπότε η αρχική απόφαση να συντομεύσει την πορεία του μέσα στην Γεωργία και να μεταφέρει εκείνες τις διαδρομές για την επιστροφή, τον γλίτωσε από μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Κάτι που θα το βρει μπροστά του στην επιστροφή που θα έχει μεγαλύτερη πορεία μέσα στο Ρωσικό έδαφος, αλλά αυτό θα τον απασχολήσει αργότερα.

Προς το παρόν απολαμβάνει το ταξίδι σε Καζακστάν και Κιργιστάν, στον δρόμο προς την Μογγολία!