Γαλλία: Του πήραν το νέο δίπλωμα και ένα Kawasaki ZX-6R μετά από μόλις 10χλμ!

Πήγαινε με 177 με όριο τα 90χλμ/ώρα
Γαλλία: Του πήραν το νέο δίπλωμα και ένα Kawasaki ZX-6R μετά από μόλις 10χλμ!
Από το

motomag

11/9/2024

Είχε το δίπλωμα μόλις για 5 ημέρες – Ανυπομονούσε να οδηγήσει την νέα του μοτοσυκλέτα την οποία και έχασε, έχοντας κάνει μόλις 10 χιλιόμετρα

 

Στο Charmentray (Seine-et-Marne) της Γαλλίας, ένας μοτοσυκλετιστής έζησε το πιο απότομο φρενάρισμα του ονείρου μόλις με δέκα χιλιόμετρα στον ολικό χιλιομετρητή!

Είχε μόλις παραλάβει μια ολοκαίνουρια Kawasaki ZX-6R, όταν τον σταμάτησε η αστυνομία στις 30 Αυγούστου 2024 λόγω υπερβολικής ταχύτητας και ανακάλυψαν ότι είχε αποκτήσει το δίπλωμα οδήγησης μόλις 5 ημέρες νωρίτερα.

Όπως εξήγησε, περίμενε την παράδοση της μοτοσυκλέτας του στωικά εκείνη την εβδομάδα καθώς είχαν καθυστερήσει να του την παραδώσουν και μόλις βγήκε από το κατάστημα μοτοσυκλετών με το νέο του απόκτημα, άνοιξε αμέσως το γκάζι στην εθνική οδό, όπου στο συγκεκριμένο σημείο είχε μέγιστο όριο ταχύτητας τα 90 χιλιόμετρα την ώρα.

H Kawasaki ZX-6R είναι μια τετρακύλινδρη μοτοσικλέτα των 636 κυβικών εκατοστών, αποδίδοντας 124 ίππους στις 13.000σ.α.λ με Supersport καταβολές και ένα γλυκό γκάζι, με τον ασυγκράτητο αναβάτη να πιάνει εκείνη την στιγμή τα 177χλμ/ώρα και να το πληρώνει ακριβά, καθώς του αφαιρέθηκε αμέσως το δίπλωμα οδήγησης για τρία έτη ενώ κατασχέθηκε η ολοκαίνουρια ZX-6R! Επιπρόσθετα καλείται να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και να παρακολουθήσει σεμινάριο οδηγικής ασφάλειας πριν οδηγήσει ξανά.

Στην Γαλλία η κατάσχεση του οχήματος αφήνεται στην ευχέρεια του αστυνομικού οργάνου και προβλέπεται από τον νόμο όταν υπερβαίνεις το όριο ταχύτητας κατά 50χ.α.ω όπως και η ταυτόχρονη αφαίρεση διπλώματος για μία τριετία.

Ωστόσο στην περίπτωση που η παράβαση του ορίου με πάνω από 50χ.α.ω γίνεται κατά εξακολούθηση, τότε η κατάσχεση του οχήματος είναι υποχρεωτική, αν ο παραβάτης είναι και ο ιδιοκτήτης, ενώ πολλαπλασιάζεται και το πρόστιμο!

Πλήγμα για το BSB το σημαντικότερο πρωτάθλημα Superbike της Ευρώπης: Χάνει την Bennetts

Η συνεργασία λήγει μετά από σχεδόν μία δεκαετία
bennets
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Bennetts μπήκε για πρώτη φορά στο BSB ως κύριος χορηγός της σειράς το 2005 και αποχώρησε το 2008, επιστρέφοντας όμως και πάλι το 2018 που ήταν ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης έως και σήμερα.

Η βρετανική εταιρεία με έδρα το Peterborough, ειδικεύεται στις ασφαλίσεις μοτοσυκλετών και ανήκει στον Όμιλο Lucida από τον Μάιο του 2021.

Στις τελευταίες οκτώ σεζόν που η Bennetts ήταν χορηγός του BSB, επτά διαφορετικοί αναβάτες στέφθηκαν πρωταθλητές, με τον Kyle Ryde να είναι ο μόνος που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αφού κατέκτησε τα πρωταθλήματα των δύο τελευταίων ετών.

Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος της τρέχουσας συμφωνίας της ως μέγας χορηγός του πρωταθλήματος με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει:

“Μετά από πάνω από μια δεκαετία υποστήριξης, η Bennetts δεν θα συνεχίσει ως κύριος χορηγός του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike το 2026. Σε εκατοντάδες αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, προσφέραμε με υπερηφάνεια χιλιάδες αξέχαστες εμπειρίες στους πελάτες μας. Φέραμε τους οπαδούς πιο κοντά στη δράση από ποτέ και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τις αναμνήσεις που βοηθήσαμε να δημιουργηθούν. Το πάθος μας για τους αγώνες παραμένει τόσο ισχυρό όσο πάντα. Η υποστήριξη των αναβατών, των ομάδων και των εκδηλώσεων ήταν πάντα μέρος του DNA μας. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν μας δείτε πολύ σύντομα σε μια πίστα ή σε μια εκδήλωση κοντά σας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την απίστευτη ομάδα της MSV, τους κριτές της Racesafe, τους γιατρούς, τους φωτογράφους, τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ομάδες αγώνων με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχόμαστε μια ασφαλή και επιτυχημένη σεζόν”.

Ο θεσμός του BSB δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την αποχώρηση της Bennetts, ούτε έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της ως κύριο χορηγό. Το 2026, η BSB θα γιορτάσει την 30ή επέτειό της και η σεζόν ξεκινά επίσημα στις 1-3 Μαΐου στο Oulton Park.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Bennetts μετατοπίζει τον τρόπο προβολής της στην αγορά, με πιο ενωτικές και lifestyle δράσεις και όχι με την παραδοσιακή αγωνιστική χορηγία.

Φαίνεται όπως πως κάνει γενικότερα μία στροφή μακριά από το "hardcore" κοινό καθώς στο διάστημα που ήταν ο μεγάλος χορηγός του BSB είχε εξαγοράσει και μία αγγλική ιστοσελίδα για μοτοσυκλέτες, ώστε να προωθεί μόνο τα δικά της πακέτα ασφάλισης. Και αυτή η ιστοσελίδα βρίσκεται επί δύο μήνες σε υπολειτουργία, σε κάτι που μοιάζει με καθολική στροφή της Bennetts μακριά από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Για όσους παρακολουθούσαν το BSB ή ενημερωνόντουσαν από το αγγλικό site, θα υπάρχουν τώρα αλλαγές που τους επηρεάζουν.