GAS GAS: Νέα αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Το νέο μέλος της K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/2/2021

Η GAS GAS είναι η δεύτερη εταιρεία που έχει περάσει στον έλεγχο της KTM μετά την Husqvarna και από το 2021 διαθέτει μια πλήρη γκάμα μοντέλων σε όλους τους κυβισμούς στις κατηγορίες enduro και motocross. Ειδικά για την χώρα μας, την αντιπροσώπευση της GAS GAS αναλαμβάνει πλέον η K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE που είναι ταυτόχρονα και η εισαγωγική εταιρεία της μητρικής ΚΤΜ στην Ελλάδα. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι η οικογένεια των εταιριών που αντιπροσωπεύει η K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE στην Ελλάδα είναι και επίσημα μεγαλύτερη!

 

Η ιστορική GASGAS, νεοαποκτηθέν brand του ομίλου KTM AG, αποτελεί την νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο μας για το 2021. Η νέα εποχή GASGAS συνδέει το ιστορικό παρελθόν και τις επιτυχίες στις κατηγορίες trial με το εντυπωσιακό παρόν το οποίο περιλαμβάνει εκτός από διευρυμένη γκάμα enduro μοτοσυκλετών και σύγχρονες μοτοσυκλέτες motocross!

 

Η απόκτηση μιας ακόμα κορυφαίας εταιρίας χωμάτινων μοντέλων θα μας βοηθήσει τόσο στην περεταίρω διεύρυνση του δικτύου συνεργατών αλλά και του μεριδίου αγοράς μας στις offroad κατηγορίες αλλά και την εμπλοκή μας σε μια εντελώς νέα κατηγορία αυτή των trial μοτοσυκλετών.  

 

Οι σελίδες της GASGAS Greece είναι ήδη ενεργές στα social media μέσα από τις οποίες θα ενημερωθείτε για τις αφίξεις νέων μοντέλων σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και τον άκρως ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο των νέων GASGAS. 

 

Facebook: GASGAS_Greece

Instagram: gasgas.greece

Διάρρηξη στο Μουσείο Μοτοσυκλέτας στο Norfolk με “ύποπτη” λεία

Στο στόχαστρο τα κλασσικά 50άρια Suzuki AP50 και Honda SS50
UK Museum Theft
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/4/2026

Διάρρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Απριλίου σε μουσείο μοτοσυκλετών στο Norfolk της Βρετανίας, με τους δράστες να αφαιρούν δύο συγκεκριμένα μικρού κυβισμού μοντέλα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ 01:00 και 02:00 τα ξημερώματα Σαββάτου, με τους διαρρήκτες να αφαιρούν δύο κλασικές δίχρονες μοτοσυκλέτες, μια Suzuki AP50 και μια Honda SS50. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μουσείου, η ενέργεια φαίνεται να ήταν στοχευμένη, καθώς στο χώρο φιλοξενούνται σαφώς πιο πολύτιμες και σπάνιες μοτοσυκλέτες, εκθέματα που οι διαρρήκτες δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί τους.

UK Museum Theft

Η επιλογή των συγκεκριμένων μοντέλων δεν φαίνεται τυχαία. Τόσο η AP50 όσο και η SS50 ανήκουν στην κατηγορία των “sports mopeds” που γνώρισαν μεγάλη απήχηση στη δεκαετία του ’70 στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σημείο αναφοράς μοντέλα όπως η Yamaha FS1E. Σήμερα, η αξία τους έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς απευθύνονται σε συλλέκτες και παλαιότερους αναβάτες που αναζητούν τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες ξεκίνησαν. Καλοδιατηρημένα δείγματα μπορούν να φτάσουν σε τιμές από 5.000 έως 10.000 λίρες, κάτι που ενισχύει το ενδεχόμενο κλοπής κατόπιν παραγγελίας.

UK Museum Theft

Σε ανάρτησή του, το μουσείο κάνει λόγο για απώλεια που επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του, καθώς πρόκειται για φιλανθρωπικό οργανισμό και ορισμένα εκθέματα ανήκουν σε ιδιώτες που τα έχουν παραχωρήσει. Παράλληλα, καλεί το κοινό να συμβάλει στον εντοπισμό των μοτοσυκλετών, ζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση και ανάκτησή τους.

UK Museum Theft

Το περιστατικό αναδεικνύει μια τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με κλοπές μικρού κυβισμού κλασικών μοτοσυκλετών, οι οποίες συνδυάζουν σχετικά υψηλή αξία με μικρό βάρος και ευκολία μεταφοράς. Σε αντίθεση με μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα, μπορούν να εξαφανιστούν πιο εύκολα από την αγορά ή να διακινηθούν ως ανταλλακτικά.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, με τις αρχές και το μουσείο να ζητούν τη βοήθεια του κοινού για οποιαδήποτε εξέλιξη.