GASGAS - Οδήγησε με τους Πρωταθλητές!

Μια αγορά μικρής αξίας μπορεί να σε οδηγήσει δίπλα στους εργοστασιακούς αναβάτες της GASGAS
μοτομαγ GASGAS- Οδήγησε με τους πρωταθλητές με μία αγορά προϊόντος merchandising
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η GASGAS προχωρά σε ένα διαγωνισμό που θα κάνει ευτυχισμένους τρεις αναβάτες. Με την αγορά επίσημων προϊόντων στο περίπτερο της εταιρείας σε καθορισμένους αγώνες στους θεσμούς MXGP, TrialGP και EnduroGP οι τυχεροί που θα επιλεχθούν μετά από κλήρωση θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν για μία μέρα μαζί με τους εργοστασιακούς αναβάτες της εταιρείας.

Όχι, η GASGAS δεν κάνει καθόλου πλάκα, και με αυτόν τον διαγωνισμό δίνει τη δυνατότητα σε τρεις τυχερούς ηλικίας 18 χρονών και άνω να κερδίσουν αυτό το μοναδικό δώρο καθώς πόσες φορές μπορείς για παράδειγμα να οδηγήσεις με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MXGP Jorge Prado… μάλλον ποτέ!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να μπει στην κλήρωση είναι να αγοράσει στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα της GASGAS στους επιλεγμένους αγώνες των θεσμών MXGP, TrialGP και EnduroGP κάποιο επίσημο προϊόν της εταιρείας. Μετά θα σκανάρει το QR-Code έπειτα από την αγορά του προϊόντος και στη συνέχεια θα συμπληρώνει την φόρμα συμμετοχής. Τα έξοδα θα είναι όλα πληρωμένα από την GASGAS ενώ οι τρεις οδηγικές εμπειρίες των τυχερών θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές τοποθεσίες μετά το τέλος του διαγωνισμού ο οποίος ολοκληρώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι ημερομηνίες του εκάστοτε θεσμού που θα μπορεί κάποιος να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ακολουθούν, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

GASGAS- Οδήγησε με τους πρωταθλητές με μία αγορά προϊόντος merchandising

MXGP

  • MXGP of Portugal, Agueda – 4-5 Μαΐου
  • MXGP of Galicia, Lugo – 11-12 Μαΐου
  • MXGP of France, St Jean d'Angely – 18-19 Μαΐου
  • MXGP of Germany, Teuschenthal – 1-2 Ιουνίου
  • MXGP of Latvia, Kegums – 8-9 Ιουνίου
  • MXGP of Italy, Maggiora – 15-16 Ιουνίου
  • MXGP of Czech Republic, Loket – 20-21 Ιουλίου
  • MXGP of Flanders, Lommel – 27-28 Ιουλίου
  • MXGP of Sweden, Uddevalla – 10-11 Αυγούστου
  • MXGP of The Netherlands, Arnhem – 17-18 Αυγούστου
  • MXGP of Switzerland, Fraunfeld – 24-25 Αυγούστου
  • MXGP of Turkey, Afyonkarahisar – 7-8 Σεπτεμβρίου
  • MXGP of TBA –28-29 Σεπτεμβρίου

TRIALGP

  • TrialGP of Andorra, Sant Julia de Loria – 7-9 Ιουνίου
  • TrialGP of Italy, Valsassina – 14-16 Ιουνίου
  • TrialGP of Germany, Neunkirchen – 5-7 Ιουλίου
  • TrialGP of Belgium, Comblain-au-Pont – 13-14 Ιουλίου
  • TrialGP of France, Cahors – 24-25 Αυγούστου
  • TrialGP of Spain, Ripoll – 13-15 Σεπτεμβρίου

ENDUROGP

  • EnduroGP of Italy, Bettola– 21-23 Ιουνίου
  • EnduroGP of Wales, Rhayader – 2-4 Αυγούστου
  • EnduroGP of France, Brioude – 13-15 Σεπτεμβρίου
Ετικέτες

Yamaha Tenere World Raid 2026: Τυχαία συνάντηση Ελλήνων οδοιπόρων στην Γεωργία και ο Γολγοθάς στα σύνορα Ρωσίας!

Ο Νίκος Κούρτης συνεχίζει ακάθεκτος το μακρύ οδοιπορικό
Yamaha Tenere World Raid 2026: Τυχαία συνάντηση Ελλήνων οδοιπόρων στην Γεωργία και ο Γολγοθάς στα σύνορα Ρωσίας!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/8/2026

Ο Νίκος Κούρτης που μετά από το MEGA TEST ON-OFF έφυγε με το ίδιο ακριβώς Yamaha Tenere World Raid με στόχο την Μογγολία συνεχίζει ακάθεκτος το ταξίδι του.

Είχε ξεκινήσει από τα γραφεία του MOTO:

Πέρασε την Γεωργία λίγο ποιο γρήγορα από αυτό που υπολόγιζε καθώς συνάντησε έναν άλλο Νίκο, ο οποίος ταξίδευε για το Παμίρ και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μιας και θα ακολουθούσαν κοινή πορεία για όλο το Καζακστάν τουλάχιστον.

Ο αρχικός στόχος του Νίκου ήταν να ξοδέψει περισσότερες ημέρες στην Γεωργία εξερευνώντας ακόμη περισσότερα μέρη της, κάτι που δεν θα αφήσει, θα αφιερώσει αυτό τον χρόνο στον γυρισμό.

Αυτό αποδείχτηκε τις επόμενες ημέρες μία σοφότερη επιλογή καθώς μόλις μπήκε στην Ρωσία είδε εκείνο για το οποίο ήταν ήδη προετοιμασμένος, έλλειψη βενζίνης και λιγοστά βενζινάδικα σε τεράστιες -για αυτονομία μοτοσυκλέτας- αποστάσεις.

Το γεγονός πως τα καύσιμα είναι δυσεύρετα όχι απλά το ήξερε, αλλά το συζητούσαμε και πριν φύγει, αναφέρεται και στο video πιο πάνω. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρχαν σχόλια περί επάρκειας και να προσέχουμε τι λέμε, όμως η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει. Ασχέτως με οποιαδήποτε πολιτική γραμμή, στο συγκεκριμένο σημείο της αχανούς αυτής χώρας, μέσα δηλαδή στην Βόρεια Οσετία, την Τσετσενία, το Νταγκεστάν και όλες αυτές τις ημι-αύτονομες περιοχές η βενζίνη παρουσιάζει ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο Γκρόζνι μόνο τα μισά βενζινάδικα ήταν ανοικτά, όμως στο Αστραχάν, περίπου 700 χιλιόμετρα μετά τα σύνορα της Γεωργίας όπου συναντάς τα σύνορα του Καζακστάν, μόνο 1 στα 10 βενζινάδικα ήταν ανοικτό και αυτό δεν έδινε βενζίνη στους ξένους.

Όπως θα είδατε και στο video, το World Raid ήταν εξοπλισμένο με έναν ασκό 11 λίτρων και μαζί με τα 23 λίτρα που έχει στα διπλά μεταλλικά ρεζερβουάρ του, η αυτονομία του ανέβηκε στα 750 χιλιόμετρα, νούμερο αρκετό για να διασχίσεις τον συγκεκριμένο λαιμό της Ρωσίας, ουσιαστικά το άνοιγμά της στην Κασπία, ώστε να μπεις στο Καζακστάν.

Πρόσθετο πρόβλημα που το γεγονός πως πάνω από τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως σύνδεση, έχουν κόψει GPS και δεν μπορείς να κάνεις πλοήγηση ούτε με offline χάρτες, που σημαίνει πως θα κάνεις αναγκαστικά μερικά μπρος-πίσω όπως κάναμε πάντα όταν χρησιμοποιούσαμε τους παραδοσιακούς χάρτες.

Yamaha Tenere World Raid 2026: Τυχαία συνάντηση Ελλήνων οδοιπόρων στην Γεωργία και ο Γολγοθάς στα σύνορα Ρωσίας!
7 ώρες στα σύνορα με την Ρωσία!

Για έναν ταξιδιώτη όπως ο Νίκος Κούρτης που έχει ξεκινήσει από εκείνη την εποχή, την εποχή του χάρτινου χάρτη, η πλοήγηση δεν ήταν το πρόβλημα και με το χάρισμα της επικοινωνίας, σε έναν λαό που παραμένει φιλόξενος παρόλο που οι ταξιδιώτες είναι πολύ λιγότεροι, μπορούσε να βρει την έξοδο της πόλης ή ανοικτό ξενοδοχείο χωρίς πρόβλημα.

Κι αυτό γιατί δεν μπορείς να υπολογίσεις τον χρόνο που θα μπεις τελικά στην Ρωσία μιας και ο έλεγχος στα σύνορα δεν είναι απλά εξονυχιστικός, αλλά προσομοιάζει ιατρικό τσεκ-απ όπου ψάχνουν τα πάντα.

Από την Μέστια της Γεωργίας όπου συναντήθηκαν, το υπέροχο και γραφικό αυτό μέρος με τα σπίτια – πύργους, πήραν τον παραδοσιακό ορεινό, δρόμο που είχε ανοίξει ο στρατός και για μία εποχή το κοινό δεν είχε πρόσβαση, μέχρι να βγουν στα σύνορα Dariali – Verkhniy Lars.

Εκεί ο έλεγχος κράτησε 7 ολόκληρες ώρες! Άνοιξαν κάθε αποσκευή, έλεγξαν πλήρως την μοτοσυκλέτα και ζήτησαν από τον Νίκο να παραδώσει ξεκλείδωτο το κινητό του στο οποίο έγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Κατά την διάρκεια αυτή πέρασαν από διαφορετικά επίπεδα ερωτήσεων για τον σκοπό του ταξιδιού σε σημείο κανονικής ανάκρισης και χωρίς να υπάρχει βέβαιος χρόνος αποδέσμευσης, ώστε να μπορείς να υπολογίσεις το που θα φτάσεις αμέσως μετά. Την τελευταία φορά, πάλι στην έναρξη του πολέμου, ο Νίκος είχε περάσει πέντε ώρες σε αυτά τα σύνορα, τώρα όμως εκτός από τον πρόσθετο χρόνο, έγινε και πολύ αυστηρότερος έλεγχος.

Από την ώρα που θα μπεις και μετά, εκτός από τον παραδοσιακό χάρτινο χάρτη ή την αντίστοιχη ψηφιακή του μορφή, χωρίς όμως πλοήγηση, χρειάζεσαι και Ρούβλια καθώς στην περιοχή εκεί δουλεύει μόνο το δικό τους μετρητό δεν δέχονται κάρτες ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Εξοπλισμένος με όλα όσα χρειαζόταν και προετοιμασμένος με την μέγιστη υπομονή για τα σύνορα, το πέρασμα από την Ρωσία, το πρώτο του ταξιδιού, ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

Όπως είπαν και οι ντόπιοι, η κατάσταση με τα καύσιμα χειροτερεύει, οπότε η αρχική απόφαση να συντομεύσει την πορεία του μέσα στην Γεωργία και να μεταφέρει εκείνες τις διαδρομές για την επιστροφή, τον γλίτωσε από μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Κάτι που θα το βρει μπροστά του στην επιστροφή που θα έχει μεγαλύτερη πορεία μέσα στο Ρωσικό έδαφος, αλλά αυτό θα τον απασχολήσει αργότερα.

Προς το παρόν απολαμβάνει το ταξίδι σε Καζακστάν και Κιργιστάν, στον δρόμο προς την Μογγολία!