Γιατί Bazaar στην Hellinmoto δεν είναι μόνο shopping…

Από το

Μαύρο Σκύλο

22/6/2011

Πλούσια δώρα για τους επισκέπτες του καλοκαιρινού Bazaar της Hellinmoto που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ducati Store και του KTM DownUnder, Πλαταιών 4-6 & Αγησιλάου, στο Γκάζι, στις 25 και 26 Ιουνίου.
Στα πλαίσια του καλοκαιρινού Bazaar οι επισκέπτες θα θέσουν υποψηφιότητα για να κερδίσουν πλούσια δώρα προσφορά της PUMA, της OAKLEY και της Hellinmoto.
Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα πραγματοποιείται κλήρωση λίγο πριν το κλείσιμο και οι τυχεροί θα ανακοινώνονται μέσω του site της Hellinmoto ( www.hellinmoto.gr )  
Οι επισκέπτες του καλοκαιρινού Bazaar της Hellinmoto θα απολαύσουν τις μοναδικές εκπτώσεις που θα φτάνουν έως και 70%, σε επώνυμα προϊόντα μοτοσυκλετών αξεσουάρ είδη ένδυσης και υπόδησης, γυαλιά ηλίου, κράνη, καινούργιες και μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες που θα ισχύουν μόνο για τις ημέρες του Bazaar.
Επίσης το Σάββατο 25/06 θα έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε Test Ride κατόπιν ραντεβού στα μοντέλα της Ducati Multistrada 1200 S, StreetFighter S, Monster 696 Plus, Monster 796 ABS, καθώς και στο Diavel 1200.    
Σας περιμένουμε να ποιούμε μαζί τον καφέ, να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι και να εξοπλιστούμε κατάλληλα και φθηνά πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

ΕΛ.ΑΣ: 20η εβδομάδα δράσης “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους” με 1.400 παραβάσεις

Παρατηρείται μία μείωση στον αριθμό των παραβάσεων
elas_
Από το

motomag

20/11/2025

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της εκστρατείας “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους”, με σκοπό την καθολική συμμόρφωση των αναβατών και συνεπιβατών δίκυκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).

Ειδικότερα, το διάστημα 10/11/2025 – 16/11/2025 πραγματοποιήθηκαν 18.605 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 1.225 παραβάσεις σε αναβάτες (από τις οποίες 74 σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες διανομής), καθώς και 179 παραβάσεις σε επιβάτες.

Ενδεικτικά, μεταξύ των παραβάσεων, οι 1.005 αφορούσαν αναβάτες δίκυκλων (από τους οποίους 69 διανομείς), 175 συνεπιβάτες δίκυκλων, 217 οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. και 3 οδηγούς οχήματος ATV.

Πιο αναλυτικά, ανά περιφέρεια, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

524 στην Αττική,

180 στη Θεσσαλονίκη,

138 στα Ιόνια Νησιά,

116 στην Κρήτη,

90 στη Δυτική Ελλάδα,

80 στο Νότιο Αιγαίο,

68 στη Θεσσαλία,

47 στην Πελοπόννησο,

42 στη Στερεά Ελλάδα,

42 στην Κεντρική Μακεδονία,

34 στην Ήπειρο,

26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

14 στο Βόρειο Αιγαίο και

3 στη Δυτική Μακεδονία.

Βάση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), με αυστηροποίηση των ποινών, έχουν διαμορφωθεί τα εξής πρόστιμα:

350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες για τον αναβάτη δικύκλων (Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του συνεπιβάτη).

350 ευρώ πρόστιμο για τον συνεπιβάτη δικύκλων όμως υπάρχει και πρόσθετη επιβάρυνση στο 50% για τον αναβάτη, καθώς επέτρεψε να καβαλήσει κάποιος χωρίς κράνος.

30 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι, στις περιπτώσεις υποτροπής, οι ποινές αυξάνονται σημαντικά.

Η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει πως θα συνεχίσει τους ελέγχους στο πλαίσιο αυτής της δράσης και έχει καθορίσει την χρήση του σλόγκαν:

"Το κράνος δεν είναι απλώς αξεσουάρ – είναι ευθύνη που σώζει ζωές".