ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. - Παράδοση Daytona Rockstar 500 σε στελέχη των Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού

Ως ελάχιστη συμβολική ανταπόδοση στο έργο των εν λόγω πληρωμάτων
Rockstar 500 και στελέχη υποβρυχίων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Πρόσφατα, η εταιρεία ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. πραγματοποίησε μια στοχευμένη δράση, προσφέροντας ως δωρεά 5 μοτοσυκλέτες DAYTONA ROCKSTAR 500 στους υπηρετούντες στα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού, με σκοπό να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.:

"Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε μια ελάχιστη συμβολική ανταπόδοση στο τεράστιο έργο που επιτελούν τα πληρώματα των υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού, τα οποία αποτελούν τη φρουρά της πατρίδας μας και προστατεύουν τη χώρα μας ακόμη και σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Η επιλογή των πέντε τυχερών πραγματοποιήθηκε μέσω κλήρωσης που διοργάνωσαν οι στρατιωτικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια συμβολική τελετή παράδοσης των μοτοσυκλετών, η οποία διεξήχθη στα πλαίσια της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2023.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων τυπικών διαδικασιών, έφτασε η στιγμή για τους τυχερούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, να παραλάβουν τις μοτοσυκλέτες που τους προσφέρθηκαν.

Πέντε ολοκαίνουργιες DAYTONA ROCKSTAR 500 παραδόθηκαν στους ευτυχείς ιδιοκτήτες τους από την κεντρική έκθεση της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. στην Αθήνα, οι οποίοι δήλωσαν ότι έχουν πλέον έναν ακόμη λόγο για να προσβλέπουν την επιστροφή τους στη στεριά, μετά από τα ταξίδια τους στα βάθη των ελληνικών θαλασσών. Οι πέντε τυχεροί είναι λάτρεις των μοτοσυκλετών και η χαρά στα βλέμματά τους κατά τη διάρκεια της παράδοσης, ήταν για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Τους ευχόμαστε ασφαλείς και ευχάριστες διαδρομές, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα."

Ετικέτες

Attilio Petrogalli: Απεβίωσε σε τραγικό ατύχημα ο Ιταλός πρωταθλητής Enduro που βάφτισε το SWM Silver Vase

Ήταν μέλος των Silver Boys, της τετράδας αναβατών που κατέκτησαν το μεγάλο έπαθλο Silver Vase στο ISDE του 1975
Attilio Petrogalli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

25/8/2026

Ένας σπουδαίος πρωταθλητής Ιταλίας στο Enduro έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα μετά από ένα απίστευτο ατύχημα. Ο 73χρονος Attilio Petrogalli είχε μεταβεί σε έναν παλιό μύλο φίλων του στην περιοχή Clusone της βόρειας Ιταλίας (κοντά στο Bergamo) για να καθαρίσει μια σφηκοφωλιά, όταν ξέσπασε φωτιά στην οποία παγιδεύτηκε και έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

Silver Boys
Οι τέσσερις θριαμβευτές του ISDE το 1975, με τον Petrogalli δεύτερο από δεξία

Οι αρχές εκτιμούν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά λάθος από τον ίδιο, ξέφυγε από τον έλεγχό του και του έκλεισε την έξοδο παγιδεύοντάς τον μέσα στο κτίσμα. Σύμφωνα με αναφορές του ιταλικού Τύπου μάλιστα, ο Petrogalli φορούσε πλήρη δερμάτινη μοτοσυκλετιστική στολή και κράνος full-face, πιθανότατα για να προστατευτεί από ενδεχόμενα τσιμπήματα των σφηκών, με το κράνος να λειτουργεί μοιραία εις βάρος του όταν ο χώρος γέμισε καπνό.

Silver Boys
Οι Silver Boys σε τιμητική εκδήλωση στην έκθεση Motorbike Expo της Βερόνα χρόνια μετά τον θρίαμβό τους. Στην δεξιά άκρη ο Attilio Petrogalli

Ο Petrogalli ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Ιταλίας που στο International Six Days of Enduro (ISDE) του 1975 στο Isle of Man είχε φτάσει ως την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου Silver Vase (Ασημένιο Βάζο).

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του Pierluigi Rottigni, Gualtiero Brissoni και Piero Gagni καβαλούσαν μοτοσυκλέτες της SWM, γεγονός που ώθησε την ιταλική εταιρεία να παρουσιάσει την ίδια χρονιά το πρώτο μοντέλο με το όνομα Silver Vase τιμώντας τη μεγάλη επιτυχία – ονομασία που επαναλήφθηκε το 2015 από την αναγεννημένη SWM στη ρετρό scrambler Silver Vase 440, ενώ από το 2025 έχει επιστρέψει στην τρέχουσα γκάμα της ως Silver Vase 650.

Attilio Petrogalli