Γκοργκόλης Α.Ε. - Παρουσία με όλες τις εταιρείες της στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023
Με όλα τα νέα μοντέλα των Daytona, SYM, QJmotor
Από τον
Κώστα Γκαζή
27/3/2023
Επισκεφθείτε το περίπτερό της Γκοργκόλης Α.Ε. στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023, στο κλειστό Φαλήρου – Tae Kwon Do, από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου και δείτε τα μοντέλα των Daytona, SYM και Qjmotor.
Στην έκθεση θα δώσουν το παρών τα τελευταία και πιο σημαντικά μοντέλα της Γκοργκόλης Α.Ε., όπως τα Qjmotor SRT800X & SRT700, το Daytona Virtus, το Zontes 350E και το SYM ADX125, ενώ αρκετά νέα μοντέλα θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών και για test-ride στον χώρο της έκθεσης.
Damon: Συνεχίζει ο κατήφορος - Μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών
Παραιτήθηκαν CEO, CFO και το Διοικητικό Συμβούλιο
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
10/3/2026
Ολοένα και πιο αβέβαιο δείχνει το μέλλον της Damon Motorcycles, της εταιρείας που υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική κατάρρευση που επέφερε την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Dominic Kwong, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής της εταιρείας και ο Dino Mariutti, Οικονομικός Διευθυντής (CFO), ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2026, παρέμεινε δηλαδή στη θέση του για λιγότερο από τρεις εβδομάδες!
Άλλωστε είχαμε αναφέρει προ μηνών πως η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές για χρέη, με έναν από τους ανθρώπους που έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες να είναι και ο ίδιος ο ιδρυτής της, Jay Giraud.
Μεγάλες υποσχέσεις, σκληρή πραγματικότητα
Η Damon πριν αρχίζει να κλυδωνίζεται είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο των δύο τροχών με τη HyperSport, υποσχόμενη εξωπραγματικές επιδόσεις για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τελική ταχύτητα 320 km/h, αυτονομία 320 χιλιομέτρων και ονομαστική ισχύ 200 ίππων, με άλλες εκδόσεις και το naked Hyperfighter να ακολουθούν.
Παρά τις δηλώσεις ότι το πρωτότυπο HyperSport Race ήταν “κατά 70% ολοκληρωμένο”, η αλήθεια είναι σκληρή: καμία μοτοσυκλέτα δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε πελάτες.
Στον Πάγο 3.000 Πελάτες
Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η τύχη των προκαταβολών. Περίπου 3.000 πελάτες είχαν δώσει χρήματα για να δεσμεύσουν μια μοτοσυκλέτα από τη Damon και πλέον βρίσκονται “στο σκοτάδι”, περιμένοντας να δουν αν η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει ή αν οι προκαταβολές τους χάθηκαν μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιδρυτών της.