Gogoro - Εφοδιάζει 200 φωτεινούς σηματοδότες στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν με UPS

Για εξασφάλιση της διαρκούς λειτουργίας τους σε διακοπές ρεύματος
GOGORO φανάρια με UPS
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2023

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στις μπαταρίες, η πρωτοπόρος εταιρεία e-scooter Gogoro ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την πόλη της Ταϊπέι και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Far EasTone Telecom, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση μπαταριών σε 200 φανάρια οδικής κυκλοφορίας, στις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της Ταϊπέι, για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και στις διακοπές ρεύματος.

Σκοπός του συστήματος Smart Traffic Signal UPS (Uninterruptible Power System) που θα εγκαταστήσει η Gogoro στα φανάρια της Πρωτεύουσας της Ταϊβάν, είναι η εξασφάλιση της διαρκούς λειτουργίας τους στην περίπτωση διακοπής ρεύματος, προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα που δημιουργούνται όταν τα φανάρια δεν λειτουργούν.

Ο τρόπος που θα γίνεται αυτό εφικτό, είναι με τη χρήση δύο έξυπνων μπαταριών της Gogoro, οι οποίες μπορούν να αλλαχθούν όποτε χρειαστεί χωρίς να διαταραχθεί το υπόλοιπο σύστημα. Οι μπαταρίες τοποθετούνται μέσα σε ένα κουτί που είναι ενσωματωμένο στην υποδομή των φαναριών.

Η πιλοτική εφαρμογή του Smart Traffic Signal UPS εξασφάλισε στην Gogoro, το βραβείο καινοτομίας “2022 Smart Taipei Innovation Award”, το οποίο της παρέδωσε η δημοτική αρχή της Taipei.

Το δίκτυο της Gogoro εξυπηρετεί ήδη σχεδόν 550.000 αναβάτες με 400.000 ανταλλαγές μπαταριών καθημερινά μέσα από τους 12.000 σταθμούς ανταλλαγής σε 2.500 τοποθεσίες, ενώ από το 2015, που πρωτοεμφανίστηκαν οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών, μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 470 εκατομμύρια ανταλλαγές μπαταριών.

Από την άλλη η Far EasTone Telecom είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ταϊβάν, με την έδρα της να βρίσκεται στην Ταϊπέι, ενώ ανήκει στο δημόσιο.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.