Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

H Husqvarna Viking 360 του Steve McQueen έπιασε €180.000

Σχεδόν διπλάσια από την προβλεπόμενη τιμή

Μία Husqvarna Viking 360 του 1968 που αποδεδειγμένα άνηκε στον Steve McQueen βγήκε πριν από δύο μήνες σε δημοπρασία και τον Αύγουστο παραδόθηκε στον νέο ιδιοκτήτη. Έγινε πλέον γνωστό το ποσό της δημοπρασίας που ξεπέρασε τα 200.000 δολάρια με την αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby’s να είναι 80.000 με 100.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει μεγάλη ιστορία καθώς ήταν η αγωνιστική του Bengt Edvin Åberg που πέθανε στις 6  Μαρτίου 2021 και κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο Motocross στα 500cc το ’69 και το ’70 με αυτή την μοτοσυκλέτα.

Ο Steve McQueen την οδήγησε, την αγάπησε και ζήτησε την συγκεκριμένη, όχι μία ίδια ή μία αντίστοιχων προδιαγραφών, αλλά την συγκεκριμένη πιέζοντας την εταιρεία παραγωγής να την αποκτήσει. Η “Solar Productions” μπήκε στην διαδικασία και ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τον παγκόσμιο πρωταθλητή καταλήγοντας να αποκτήσει την μοτοσυκλέτα για λογαριασμό του ηθοποιού.

Η λεπτομέρεια που ανεβάζει την τιμή της είναι πως συνοδεύεται από όλα τα επίσημα έντυπα και συμβόλαια μαζί με το συμβόλαιο πώλησης που υπέγραψε ο Åberg με την Solar Productions. Αυτό από μόνο του θα συνεχίσει να ανεβάζει την τιμή της μοτοσυκλέτας στο μέλλον αποτελώντας μία πρώτης τάξης επένδυση για τον νέο ιδιοκτήτη.

Τα οχήματα που ο Steve McQueen έχει αγγίξει, όπως η Triumph Bonneville Twin from από το "The Great Escape," ή η Porsche Speedster έχουν γίνει πραγματικός χρυσός πολλαπλασιάζοντας την αξία τους. Η συγκεκριμένη Husqvarna είναι ένα από αυτά τα χρυσά οχήματα...