H MOTOTREND SA στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Με μοτοσυκλέτες, scooter και ATV των Kymco, Voge, Yadea και TGB
H Mototrend στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/3/2023

Η Mototrend SA θα δώσει το παρών στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στις 29 Μαρτίου-2 Απριλίου, παρουσιάζοντας την τελευταία γενιά μοτοσυκλετών, scooter & ATV στα περίπτερα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει (Kymco, Voge, Yadea και TGB).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Mototrend:

"Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) η Mototrend θα σας αποκαλύψει μοντέλα που δεν έχετε ξαναδεί, όπως για παράδειγμα:

  • Τα Adventure On/Off Voge 900DS και 525DSX, το δικύλινδρο modern classic Voge 350AC και το mini street fighter Voge 125R

  • Tα δικύλινδρα mega scooter Kymco AK 550 Premium και CV3, καθώς και το επαναστατικό Kymco KRV 200, ένα sport scooter με μοναδικά χαρακτηριστικά

  • To θηριώδες ATV 1000LTX EPS της TGB

  • Μια νέα υπερπλήρη γκάμα 100% ηλεκτρικών μοντέλων της Yadea, της No 1 εταιρείας στον κόσμο στο είδος!

Παρόντα φυσικά θα είναι τα νέα μοντέλα 2023 όλων των εταιρειών που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας, με μοτοσυκλέτες, scooter και ATV σε πλήρη απαρτία, έτσι ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο!

Ωράριο λειτουργίας

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 14.00 - 21.00
Σάββατο & Κυριακή: 10.00 - 21.00

Πρόσβαση στην Έκθεση

https://moto-expo.gr/prosvasi/

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak