Με μοτοσυκλέτες, scooter και ATV των Kymco, Voge, Yadea και TGB
Από τον
Κώστα Γκαζή
24/3/2023
Η MototrendSA θα δώσει το παρών στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στις 29 Μαρτίου-2 Απριλίου, παρουσιάζοντας την τελευταία γενιά μοτοσυκλετών, scooter & ATV στα περίπτερα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει (Kymco, Voge, Yadea και TGB).
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Mototrend:
"Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) η Mototrend θα σας αποκαλύψει μοντέλα που δεν έχετε ξαναδεί, όπως για παράδειγμα:
Τα Adventure On/Off Voge 900DS και 525DSX, το δικύλινδρο modern classic Voge 350AC καιτο ministreet fighter Voge 125R
Tαδικύλινδρα mega scooter Kymco AK 550 Premium και CV3, καθώςκαιτοεπαναστατικό Kymco KRV 200, ένα sport scooter με μοναδικά χαρακτηριστικά
To θηριώδες ATV 1000LTX EPS τηςTGB
Μια νέα υπερπλήρη γκάμα 100% ηλεκτρικών μοντέλων της Yadea, της No 1 εταιρείας στον κόσμο στο είδος!
Παρόντα φυσικά θα είναι τα νέα μοντέλα 2023 όλων των εταιρειών που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας, με μοτοσυκλέτες, scooter και ATV σε πλήρη απαρτία, έτσι ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο!
Benelli TRK 902 Stradale - Διαθέσιμη στην Ελλάδα (Τιμή) - Με χυτούς τροχούς και καλύτερη προστασία
Η ασφάλτινη έκδοση της crossover - Πιο προσιτή από την Xplorer
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
11/9/2026
Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι πλέον και η TRK 902 Stradale, η έκδοση της δικύλινδρης crossover της Benelli που εστιάζει περισσότερο στην άσφαλτο έναντι της πιο χωμάτινης Xplorer.
Σε σχέση με την Xplorer (διαβάστε περισσότερα εδώ για την διαθεσιμότητά της στην ελληνική αγορά) η TRK 902 Stradale διαθέτει μια μεγαλύτερη και διάφανη ζελατίνα (έναντι μικρότερης φιμέ) για καλύτερη προστασία από τον αέρα, με αντίστοιχο μηχανισμό ηλεκτρικής ρύθμισης. Τα φλας ενσωματώνονται πλήρως στη γωνία του φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας ενώ οι ασφάλτινοι χυτοί τροχοί 17 ιντσών φοράνε ελαστικά Pirelli Angel GT II.
Η απουσία προστατευτικών και ποδιάς μειώνει την αίσθηση όγκου της μοτοσυκλέτας έναντι της Xplorer με την διαδρομή των αναρτήσεων να παρουσιάζεται μικρότερη στα 130 χλστ. (από 170) και το ύψος της σέλας να ακολουθεί στα 805 χλστ. για μια συμπεριφορά που εστιάζει στην άσφαλτο.
Ο δικύλινδρος κινητήρας των 904 κ.εκ.έχει τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και έχει ρυθμιστεί για να αποδίδει καλύτερα στις χαμηλομεσαίες στροφές, με τη μέγιστη τιμή ροπής στα 9,2 kg.m στις 6.500 σ.α.λ. και την ισχύ στους 95 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. H τροφοδοσία γίνεται από δύο σώματα ηλεκτρονικού ψεκασμού 46 χλστ. με σύστημα ride-by-wire και ECU της Bosch. Ο συμπλέκτης κασι στις δύο εκδόσεις είναι περιορισμένης ολίσθησης. Με μεταλλικό ρεζερβουάρ καυσίμου 20 λίτρων και ανακοινώσιμή κατανάλωση 5 λτ./100 χλμ. η αυτονομία φτάνει θεωρητικά τα 400 χλμ.
Το πλαίσιο έχει αναπτυχθεί από το τμήμα R&D στο Pesaro και όπως στα άλλα μοντέλα της σειράς TRK είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα ενισχυμένο στα σημεία με πλάκες για βέλτιστη στιβαρότητα και συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες.
Στις αναρτήσεις βλέπουμε ανεστραμμένο πιρούνι 43 χλστ. της Marzzochi, πλήρως ρυθμιζόμενο, και μόνο αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και απομακρυσμένη ρύθμιση προφόρτισης. Τα φρένα από την Brembo είναι διπλοί ημίπλευστοι δίσκοι των 320 χλστ. εμπρός με ακτινικά τοποθετημένη monobloc δαγκάνα και ακτινική τρόμπα, ενώ πίσω αναλαμβάνει ένας δίσκος 260 χλστ. και μια διπίστονη δαγκάνα.
Στο σκέλος της τεχνολογίας η Stradale ενημερώνει τον αναβάτη της μέσω οθόνης TFT 7 ιντσών με συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών χαρτογραφήσεων, Sport, Touring και Urban αλλά και πλοήγησης στροφή-στροφή. Εκτός από το απενεργοποιούμενο ABS (εμπρός και πίσω), η μοτοσυκλέτα διαθέτει Traction Control και Cruise Control. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης TPMS για την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών και quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς την χρήση της μανέτας του συμπλέκτη. Υπάρχει και θύρα USB, καθώς και θερμαινόμενα γκριπ και σέλα με τρία επίπεδα θέρμανσης, όπως και προστατευτικές χούφτες.
Η Benelli TRK 902 Stradale είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στην τιμή των 8.990 ευρώ. Διαθέσιμη σε τρία χρώματα, πράσινο, γκρι και λευκό.