Harley-Davidson – Το European Harley Owners Group (H.O.G.) Rally 2024 στην Ιταλία, 6-9 Ιουνίου

Ο ετήσιος θεσμός της Harley Davidson στην Ευρώπη κλείνει τα τριάντα του χρόνια
motomag Harley-Davidson – Το European Harley Owners Group (H.O.G.®) Rally στην Ιταλία από 6 έως 9 Ιουνίου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/3/2024

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως το 30ο European Harley Owners Group (H.O.G.) Rally θα φιλοξενηθεί φέτος στην πόλη της Senigallia στην Ιταλία από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία παράδοση που ξεκινά τριάντα χρόνια πίσω.

Όπως κάθε χρόνο η ετήσια γιορτή της Harley-Davidson στην Ευρώπη αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος φίλων της εταιρείας από το Milwaukee. Το φετινό European Harley Owners Group (H.O.G.) Rally σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 40.000 χιλιάδες μοτοσυκλετιστές και λάτρεις της HD. Κι αν κρίνουμε από την περσινή εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Σλοβενία τότε η ιταλική ακτογραμμή θα γεμίσει με μοντέλα κάθε ηλικίας της Harley-Davidson.

Harley-Davidson – Το European Harley Owners Group (H.O.G.®) Rally στην Ιταλία από 6 έως 9 Ιουνίου

Η συγκεκριμένη τοποθεσία επιλέχθηκε για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όλους τους κατοίκους της Ευρώπης οι οποίοι οδηγούν HD καθώς η πόλη Senigallia βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Ανκόνα αλλά και δίπλα από την Μπολόνια. Η ημερομηνία που επέλεξαν οι άνθρωποι της Harley-Davidson αποσκοπεί επίσης στο να υπάρχουν καλοκαιρινές συνθήκες καθώς στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν εκδρομές, ζωντανή μουσική καθώς και πολλά άλλα δρώμενα.

Ο Kolja Rebstock, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Harley-Davidson δήλωσε: "Πρόκειται για μια υπέροχη τοποθεσία καθώς η προσβασιμότητα είναι εύκολη για όλους τους κατοίκους της Ευρώπης. Το European Harley Owners Group (H.O.G.) Rally είναι μία σπουδαία ευκαιρία να βρεθούν τόσες χιλιάδες ιδιοκτήτες Harley-Davidson σε ένα μέρος. Πιστεύουμε πως και φέτος θα είναι μία πετυχημένη διοργάνωση”.

Harley-Davidson – Το European Harley Owners Group (H.O.G.®) Rally στην Ιταλία από 6 έως 9 Ιουνίου
Ετικέτες

Σηκώνουν μοτοσυκλέτες και σκούτερ από το κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση του Δήμου απομακρύνει τα παρατημένα δίκυκλα σε τηλεοπτική μετάδοση
Athens Derelict Bikes
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/11/2025

Μια επιχείρηση εκκαθάριση ξεκίνησε, ο Δήμος Αθηναίων απομακρύνωντας εγκαταλελειμμένα δίκυκλα από τους δρόμους, απελευθερώνοντας θέσεις στάθμευσης και δημόσιο χώρο.

Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/11, με στόχο την απομάκρυνση δεκάδων εγκαταλελειμμένων δικύκλων που εδώ και μήνες καταλάμβαναν δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου προχωρούσαν σε “σήκωμα” δικύκλων, με ένα από αυτά να μεταδίδεται ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, το συγκεκριμένο δίκυκλο που απομακρύνθηκε στον αέρα της εκπομπής βρισκόταν στο σημείο ακινητοποιημένο από τον Φεβρουάριο του 2025.

Η ίδια εξήγησε αναλυτικά το νομικό πλαίσιο:
“Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι 15 ημέρες αμετακίνητο και καταγεγραμμένο από την υπηρεσία, στη συνέχεια άλλες 20 ημέρες με το ενημερωτικό αυτοκόλλητο περί ακινησίας, που ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και ακολουθείται η διαδικασία συστημένης επιστολής”.

Η κ. Μπέη ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος προχώρησε στη μαζική σάρωση μετά την αποσυμφόρηση της αποθήκης όπου βρίσκονταν σχεδόν 1.800 εγκαταλελειμμένα δίκυκλα. Η διαδικασία ξεμπλόκαρε όταν δόθηκε η δυνατότητα να μεταφερθούν σε ανάδοχη εταιρεία για ανακύκλωση, αντί να περιμένουν τον εκπλειστηριασμό μέσω ΑΑΔΕ.

Στο πλαίσιο των τρεχουσών δράσεων, 380 εγκαταλελειμμένα δίκυκλα θα απομακρυνθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, απελευθερώνοντας δεκάδες σημεία στάθμευσης και διευκολύνοντας την κυκλοφορία στο κέντρο.

Το πρόβλημα, όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος, δεν περιορίζεται μόνο στα δίκυκλα, καθώς το 2024 πραγματοποιήθηκαν 900 άρσεις εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος.

Το φαινόμενο των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, παραμένει ένα ζήτημα στο δημόσιο χώρο της Αθήνας, με τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης, να συνεχίζονται σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.