Hector Barbera - Αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και πλαστογραφία

Πάντα γρήγορος στις πίστες ο Ισπανός, με βαρύ παράλληλα ιστορικό απέναντι στον νόμο
Hector Barbera
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2023

O πρώην αγωνιζόμενος στο MotoGP και νυν αναβάτης του BSB Hector Barbera, αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ανδόρα, για την αγορά ενός βαν αξίας 13.500 ευρώ το 2020, όπου όχι μόνο δεν πλήρωσε το αντίτιμο στον πωλητή αλλά του έδωσε και πλαστογραφημένη απόδειξη μεταφοράς των χρημάτων.

Αν τώρα οι παραπάνω κατηγορίες ακούγονται εξωπραγματικές, μένει να θυμηθούμε το βαρύ παρελθόν του Barbera με τον νόμο, για να φανούν αρκετά λογικές για τον χαρακτήρα που έχει δείξει μέχρι σήμερα.

Το 2013 ο Ισπανός είχε καταδικαστεί σε 6μηνη φυλάκιση (εξαγοράσιμη) για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, καθώς είχε χτυπήσει την τότε φίλη του. Το 2014 τον έπιασαν να οδηγεί μια Maserati χωρίς να έχει άδεια οδήγησης. Το 2018, συνελήφθη γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που οδήγησε στην απόλυση του από την ομάδα με την οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Οι μπελάδες συνεχίστηκαν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, όπου η Team Toth Yamaha τον κατηγόρησε πως έκλεψε ένα από τα αγωνιστικά YZF-R6 μοντέλα της!

Και φτάνουμε στο 2023, όπου λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της 26ης Ιανουαρίου που μας γνωστοποιούσε πως ο Barbera θα συμμετάσχει στο βρετανικό Πρωτάθλημα BSB με την TAG Honda Racing Honda team, ήρθαν οι νέες κατηγορίες από τις αρχές της Ανδόρας, με την ισπανική αστυνομία να αναφέρει πως είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Barbera και το 2019 για άλλη υπόθεση απάτης, με τον Ισπανό να έχει όμως φύγει από τη χώρα πριν εκείνο εκτελεστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες κατηγορίες, όπως αναφέρει το τοπικό site Altaveu, ο Barbera αγόρασε ένα μεταχειρισμένο Mercedes Vito βαν το 2020, με τον Barbera να δείχνει στον dealer ένα πλαστογραφημένο έντυπο μεταφοράς χρημάτων και να εξαφανίζεται με το αυτοκίνητο.

Αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση, αν ο 2 φορές παραλίγο Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2ος στα 125 το 2004 και 2ος στα 250 το 2009) δώσει τη δική του εκδοχή, και αν θα παραμείνει στην ομάδα της Honda στο BSB.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.