Hellas Rally 2017: Πλησιάζουν οι μέρες!

21-28 Μαΐου το παγκόσμιο-ελληνικό Rally
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/5/2017

Ζωντανεύοντας τα βουνά της Κ. Ελλάδας, με κέντρο την Ναύπακτο και συμμετοχές από 21 χώρες, με ορισμένα από τα καλύτερα ονόματα του enduro και των Rally, η οργάνωση του Hellas Rally έχει τα πάντα έτοιμα και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις συμμετοχές από όλο τον κόσμο!

Το Hellas Rally είναι από τις διοργανώσεις που τοποθετεί την χώρα μας σε ένα παγκόσμιο χάρτη με τα καλύτερα οργανωμένα Rally, με συμμετοχές όπως του Ivan Cervantes, Chris Birch, Svitko κι ένα σωρό ακόμη που κανονικά ακούς σε Romaniacs, Dakar και αντίστοιχους αγώνες με παγκόσμια εμβέλεια!

 

Φέτος το bivouac θα στηθεί στην Ναυπακτία και με κυκλικές διαδρομές τύπου μαργαρίτα, θα καταλήγει και πάλι στο σημείο εκκίνησης κάθε ημέρα. Μιλώντας με την διοργάνωση, τα πάντα είναι έτοιμα για την μεγάλη εκκίνηση, ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση των έξι ημερών.

Κάθε μέρα η διαδρομή εκτείνεται σε ένα εύρος από 160 έως 250 χιλιόμετρα με το 90% να είναι καθαρά χωμάτινα, σκαρφαλώνοντας μερικές φορές στα 2.400 μέτρα ξεκινώντας από το επίπεδο της θάλασσας!

Παράλληλα διοργανώνεται και το Adventure Raid 2017 με παραπλήσιες διαδρομές των 120-200 χιλιομέτρων για αναβάτες «ένα επίπεδο» κάτω από τα παγκόσμια ονόματα που αποτελούν την κορυφή της διοργάνωσης.

Από τις 21 μέχρι τις 28 Μαΐου, η Κ. Ελλάδα γίνεται με κυριολεκτικά, ένα μικρό Dakar!

Όλοι οι αναβάτες παρακολουθούνται ζωντανά με ειδικό σύστημα GPS και ο αγώνας θα έχει έτσι ζωντανή «εικόνα» στο http://hellasrally.org

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες