Hero: Ερευνάται για παράνομη εκτροπή κεφαλαίων

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4,2% μετά την ανακοίνωση της έρευνας
Hero Έρευνα
Από το

motomag

21/6/2023

Το υπουργείο εταιρικών υποθέσεων της Ινδίας σύμφωνα με το Reuters, έχει διατάξει έρευνα για την εταιρεία Hero MotoCorp ώστε να αξιολογήσει τη σχέση της πρώτης με έναν τρίτο προμηθευτή καθώς πιθανόν να υπάρχει εκτροπή κεφαλαίων.

Η έρευνα έχει διαταχθεί για λόγους "δημοσίου συμφέροντος" ώστε να διερευνηθεί η ιδιοκτησιακή δομή της Hero και κατά πόσον ελέγχει τον τρίτο προμηθευτή. Ωστόσο από την πλευρά της η Hero, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στην Ινδία, ανέφερε στο Reuters ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ενημέρωση από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Ο εκπρόσωπος της Hero μάλιστα έκανε σαφές πως: "Θα παράσχουμε όλες τις πληροφορίες, εάν και όταν μας ζητηθούν από οποιαδήποτε ρυθμιστική αρχή.”

Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters που έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ώστε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν. Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως η εσωτερική κυβερνητική εντολή ακολουθεί προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη από τον Έφορο Εταιρειών της Ινδίας, ενώ η υπόθεση κρίθηκε κατάλληλη για περαιτέρω επίσημη έρευνα για το "δημόσιο συμφέρον". Το Υπουργείο Εταιρικών Υποθέσεων, βάσει νομικών διατάξεων, έχει πλέον την εξουσία να καταγράφει καταθέσεις υπαλλήλων των εν λόγω εταιρειών και να ζητά έγγραφα για τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας.

Να θυμίσουμε πως η Hero MotoCorp ήταν και πέρυσι υπό τον έλεγχο των αρχών φορολογίας εισοδήματος της Ινδίας. Η εταιρεία είχε δηλώσει ότι φορολογικοί επιθεωρητές είχαν επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας και το σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου Pawan Munjal στο πλαίσιο μιας έρευνας ρουτίνας.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.