Honda CBR vs Lamborghini: Πριν και μετά από το παραλίγο ατύχημα που έγινε Viral [video]

Του φεύγει και η σέλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2018

Τις τελευταίες ημέρες κοινοποιείται συνεχώς ένα video ολίγων δευτερολέπτων που δείχνει την αρκετά τυχερή προσπάθεια ενός αναβάτη να διορθώσει το λάθος του και να αποφύγει την σύγκρουση με διερχόμενο όχημα, ενώ έχει ήδη βγει στο αντίθετο ρεύμα.

Ο Τούρκος «Emre», όπως είναι γνωστός στα social media, δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει τον έλεγχο του Honda CBR1000RR, παρακάτω θα δείτε κι άλλο ένα video που ο ίδιος έχει ανεβάσει με “tank slapping” λίγο πριν τα 200Km/h αν και τίποτα δεν ήταν πιο τρομακτικό από το παραλίγο ατύχημα που θα προκαλούσε όταν δεν μπόρεσε να στρίψει..

Στο video που ο ίδιος ανέβασε, κυνηγά μία Lamborghini που οδηγεί φίλος του, καταγράφοντας την «κόντρα τους» για το κανάλι του «Emre», στο Youtube, όταν προσπερνούν ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο που κινείται δεξιά με φυσιολογική ταχύτητα. Ωστόσο μπροστά υπάρχει στροφή που ο αναβάτης του CBR δεν την έχει δει κι απλά ακολουθεί τον ρυθμό της Lamborghini που δεν χρειάζεται ακόμη να επιβραδύνει.

Το πρώτο λάθος του «Emre» λοιπόν, ήταν πως πήγαινε πολύ παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε. Ας αφήσουμε φυσικά στην άκρη την εύλογη παρατήρηση πως «κοντράρεται» με την Lamborghini σε έναν δημόσιο δρόμο ανοικτό στην κυκλοφορία. Οι παραβάσεις του ΚΟΚ λοιπόν είναι το εσκεμμένο λάθος, τα υπόλοιπα είναι όλα τους τυχαία.. Όπου εκεί, στην τύχη, οφείλει σε ένα μεγάλο ποσοστό και το γεγονός πως γλίτωσε τόσο το τρακάρισμα μετά το highsiding, όσο και την πτώση αμέσως μετά. Η τύχη, τα ηλεκτρονικά που περιόρισαν αρκετό από το γλίστρημα του πίσω τροχού που επήλθε από την απότομη προσαρμογή της κατεύθυνσης, κι έπειτα τα αντανακλαστικά της τελευταίας στιγμής, τον έσωσαν όλα μαζί

Δείτε το video από το οποίο έχει παρθεί το στιγμιότυπο που έγινε viral

Και μία σημείωση.. πέρα από την σέλα που ξηλώθηκε όταν ο αναβάτης εκτοξεύθηκε από την μοτοσυκλέτα συμπαρασύροντάς την, χτύπησε δυνατά και στην ζελατίνα, ένα σημείο που τον έσωσε το κράνος το οποίο φόραγε…

 

Άλλη μία από τις τυχερές στιγμές του:

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες