Honda Customs 2023: Νικητής το “σκουριασμένο” Dax 125 από την Πορτογαλία

Συγκέντρωσε το 34% των ψήφων, ενώ περίπου 22.000 επισκέφτηκαν την σελίδα τoυ διαγωνισμού για να αναδείξουν τον φετινό νικητή
Honda Customs 2023: Νικητής το “σκουριασμένο” Dax 125 από την Πορτογαλία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/9/2023

 

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Honda ανέθεσε σε επτά νέους καλλιτέχνες από επτά διαφορετικές χώρες να δημιουργήσουν επτά custom μοτοσυκλέτες με βάση τα μοντέλα Dax, MSX125 και Monkey τα οποία στη συνέχεια θα διαγωνιζόταν μέσω διαδικτύου για το έπαθλο της καλύτερης custom δημιουργίας για το 2023. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία έλαβε τέλος με την custom δημιουργία Honda Dax 125 “Furiosa” εκ Πορτογαλίας της καλλιτέχνιδας Tamara Alves και της ομάδας Art On Wheels Garage, να κερδίζει την πρώτη θέση.

Furiosa

Με στυλ εμπνευσμένο από τις ταινίες Mad Max και Tank Girl, η Tamara Alves και η ομάδα Art On Wheels Garage, δημιούργησαν ένα Dax με μπόλικη fake σκουριά που θυμίζει όχημα δυστοπικής ταινίας, με "σκουριασμένες" σίτες παντού, ελαστικά με τακούνια και έναν λύκο ζωγραφισμένο πάνω στο όχημα. Αυτή η σχεδίαση όπως φάνηκε τράβηξε το κοινό το οποίο με τη σειρά του έδωσε το 34% -15.924 ψήφους- και ως εκ τούτου την πρώτη θέση στην custom δημιουργία από την Πορτογαλία. Στη δεύτερη θέση έχοντας συγκεντρώσει 29% βρέθηκε η custom δημιουργία “Manjushage” από την Γερμανία η οποία βασιζόταν σε ένα Honda Monkey 125. H Γερμανίδα καλλιτέχνιδα Lanaarts23 μαζί με τον Maximilian Zech εμπνεύστηκαν από τους ιαπωνικούς κρίνους από όπου και προέρχεται το όνομα Manjushage. Την τρίτη θέση έχοντας λάβει 12% κατέκτησε η πρόταση από την Γαλλία με ονομασία “Tokyo”. Συγκεκριμένα έχοντας ως βάση ένα Honda Monkey ο Γάλλος καλλιτέχνης Grems και ο κατασκευαστής George Woodman δημιούργησαν ένα pop-art εικαστικό δρώμενο το οποίο αποτυπώνεται πάνω στην συγκεκριμένη custom.

Furiosa

Για την ιστορία οι επτά custom δημιουργίες που εκτέθηκαν μέσω διαδικτύου στον ηλεκτρονικό ιστότοπο www.hondacustoms.com ήταν έργα των καλλιτεχνών: Matt B, Guy Willison -Βρετανία-, Coco Dávez -Ισπανία-, BOICUT -Αυστρία-, Tamara Alves -Πορτογαλία-, GREMS -Γαλλία-, Franceso Marchesani -Ιταλία- και Lanaarts23 -Γερμανία.

FuriosaFuriosaFuriosaFuriosa

 

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.