Honda -Στο φεστιβάλ Wheels and Waves 2023 με 7 custom mini bikes

Επτά μοναδικές δημιουργίες με βάση τα Honda Dax, MSX125 και Monkey
Honda Wheels & Waves 2023
Από το

motomag

21/6/2023

H Honda αποφάσισε πως το 2023 ήρθε η ώρα να αναδείξει τα mini bikes της στο hipster φεστιβάλ surf και custom δικύκλων Wheels and Waves, για τον λόγο αυτό ανέθεσε σε επτά νέους καλλιτέχνες από επτά διαφορετικές χώρες να δημιουργήσουν επτά custom μοτοσυκλέτες με βάση τα μοντέλα Dax, MSX125 και Monkey.

Το 2022 νικήτρια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στο hondacustoms.com ήταν η Maanboard δημιουργία του customizer Motocicli Audaci από τη Σαρδηνία. Η βάση της δημιουργίας ήταν μία Honda Rebel. Φέτος η καλλιτεχνική μόδα προστάζει δημιουργίες βασισμένες στα mini bikes. Για τον λόγο αυτό από την Τετάρτη 21 έως την Κυριακή 25 Ιουνίου στο φεστιβάλ Wheels & Waves στη γαλλική κοινότητα Biarritz θα εκτεθούν δύο Dax, δύο MSX125 Grom και τρία Monkey της Ιαπωνικής εταιρείας τα οποία όμως κουβαλούν την δική τους καλλιτεχνική ιστορία.

Οι επτά δημιουργίες που θα εκτεθούν στην εκδήλωση Wheels and Waves 2023 είναι έργα των καλλιτεχνών: Matt B, Guy Willison -Βρετανία-, Coco Dávez -Ισπανία-, BOICUT -Αυστρία-, Tamara Alves -Πορτογαλία-, GREMS -Γαλλία-, Franceso Marchesani -Ιταλία-, Lanaarts23 -Γερμανία. Ας δούμε όμως τι ξεχωριστό έχουν αυτά τα επτά custom μοντέλα.

Honda MSX 125 "Hold On!" - Βρετανία

Hold On

Οι Βρετανοί Matt B και Guy Willison παρουσιάζουν μια ακραία δημιουργία ενός Honda MSX 125. Ο Matt B γνωστός σχεδιαστής αθλητικών παπουτσιών και ο Willison γνωστός για τις custom δημιουργίες του δημιουργούν ένα dragster τερατάκι, τοποθετώντας μακρύ ψαλίδι και εφοδιάζοντας τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 125 κυβικών με turbo της εταιρείας Garret αλλά και νίτρο, ονομάζοντας το... "Hold On" ήτοι "κρατήσου"!

Honda Dax 125 "Driving me mad" - Ισπανία

Drive me Mad

Μια μετατροπή του Dax 125 βρίσκει το δρόμο για το Biarritz από το ισπανικό γκαράζ UFO. Μια παλέτα χρωμάτων κάνει την εν λόγω δημιουργία ξεχωριστή ενώ τα τρακτερωτά ελαστικά δίνουν μια ξεχωριστή διάσταση -και το κάνουν να θυμίζει... Suzuki RV. Το σχέδιο ανήκει στην Coco Dávez κατά κόσμο Valeria Palmeiro, η οποία ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια στις εταιρείες Chanel, Netflix, Prada και Dior.

Honda Monkey 125 "Monkey X Business" - Αυστρία

Monkey X Business

Ο Boicut από τη Βιέννη μετατρέπει μαζί με την Titan Motorcycles το Honda Monkey σε chopper έκδοση. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή εκδοχή ενός chopper της δεκαετίας του '70, με extreme γωνία κάστερ στο πιρούνι, μίνι-ape μπάρες, επιχρωμιωμένη χειρολαβή και ανεβασμένη εξάτμιση με καπάκι τύπου fishtail. Η δουλειά του εμπνέεται από τη λαϊκή κουλτούρα, το skateboarding, την ομορφιά των καθημερινών αντικειμένων και το αστικό περιβάλλον.

Honda Dax 125 "Furiosa" – Πορτογαλία

Furiosa

Στυλ εμπνευσμένο από τις ταινίες Mad Max και Tank Girl, για το Honda Dax 125. H Tamara Alves και το Art On Wheels Garage, δημιουργούν ένα Dax με μπόλικη fake σκουριά που θυμίζει όχημα δυστοπικής ταινίας, με "σκουριασμένες" σίτες παντού, ελαστικά με τακούνια και έναν λύκο ζωγραφισμένο πάνω στο όχημα.

Honda Monkey 125 "Tokyo" - Γαλλία

Tokyo

Πανδαισία χρωμάτων για το Honda Monkey του Γάλλου καλλιτέχνη Grems και του κατασκευαστή George Woodman. Pop-art εικαστικά ζωηρά χρώματα σε κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό εκατοστό της μικρής μοτοσυκλέτας.

Honda MSX "Let's Grom" - Ιταλία

Let's Grom

Μαζί με τον πρώην οδηγό του γερμανικού πρωταθλήματος ταχύτητας -IDM- Alex Polita, ο Ιταλός καλλιτέχνης γκραφίτι Franceso Marchesani παρουσιάζει ένα ξεχωριστό MSX 125. Διεθνώς, αυτό το μοντέλο είναι περισσότερο γνωστό ως Grom εξού η ονομασία Let's Grom, φράση την οποία διαβάζουμε πάνω του με στιλ που παραπέμπει σε γκράφιτι. Μικροσκοπικά LED φλας, προστατευτικές χούφτες καθώς και απουσία καθρεφτών συμπληρώνουν την ιταλική δημιουργία.

Honda Monkey "Manjushage" - Γερμανία

Manjusha

Το συγκεκριμένο Café Racer το οποίο έρχεται από τη Γερμανία βασίζεται στο Honda Monkey 125. Σχεδιασμένο από την Lanaarts23, από τα χέρια του μηχανικού της Honda Maximilian Zech. Η εξάτμιση της Yoshimura, τα aftermarket πίσω αμορτισέρ, η μοναδική σέλα και το ιδιαίτερο ρεζερβουάρ δίνουν μια ξεχωριστή νότα σε αυτό το custom μοντέλο. Το χαρακτηριστικό της εν λόγω δημιουργίας είναι το λευκό χρώμα με μοτίβα ιαπωνικών κρίνων -Manjushage- τα οποία ήταν η πηγή έμπνευσης για την Γερμανίδα καλλιτέχνιδα.

Τις επτά αυτές ξεχωριστές δημιουργίες θα μπορούν να ψηφίσουν οι φίλοι της τέχνης και της μοτοσυκλέτας στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: hondacustoms.com ώστε να αναδειχθεί ο μεγάλος φετινός νικητής.

SK Motorium

Ετικέτες

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας