Honda NSR500VF 499cc 1997 - Σε δημοπρασία ένα από τα 20 αγωνιστικά V2 της Honda

Με τιμή που πιθανώς να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ και με εκτενέστατη προίκα ανταλλακτικών
Honda NSR500VF
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Το κόστος των 500 V4  με τους σχεδόν 200 hp και το βάρος των 120 kg της δίχρονης εποχής των GP έκανε ιδιαίτερα δύσκολη τη συμμετοχή ιδιωτών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αργότερα θα μετονομαζόταν σε MotoGP. Για να αυγατίσουν οι συμμετοχές, η Honda παρουσίασε το V2 NSR500VF, μια πιο οικονομική σε αγορά και συντήρηση μοτοσυκλέτα. Μόλις 20 από αυτά κατασκευάστηκαν, ένα από τα οποία βγαίνει τώρα σε δημοπρασία τον Νοέμβριο.

Για να ρίξει το κόστος, η Honda εφοδίασε τη νέα της μοτοσυκλέτα με έναν V2 αντί για V4 κινητήρα, με μικρότερη ιπποδύναμη -κατά 40 hp περίπου-, που όμως στις πιο κλειστές πίστες δεν υστερούσαν πολύ από τα V4 τέρατα.

Η Honda συμμετείχε και η ίδια με NSR500VF στα GP, με τον Tadayuki Okada να τερματίζει στο TOP-5 σε 6 αγώνες το 1996, καταφέρνοντας μάλιστα να ανέβει ακόμα και στη 2η θέση του βάθρου στο GP της Αυστραλίας.

Οι υπόλοιπες V2 GP μοτοσυκλέτες πωλήθηκαν σε ομάδες όπως στην Gresini, ενώ κάποια ελάχιστα NSR500VF βρέθηκαν στα χέρια ιδιωτών με παχύ πορτοφόλι.

Honda NSR500VF

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας αγοράστηκε ολοκαίνουργια από την Padgetts Honda από ιδιώτη αγωνιζόμενο, και χρησιμοποιήθηκε σε αγώνες στη Βρετανία μεταξύ 1997-1999. Κατόπιν η μοτοσυκλέτα μπήκε σε βιτρίνα πίσω από το bar του σπιτιού του ιδιοκτήτη!

Καθώς η μοτοσυκλέτα δεν έχει πάρει μπροστά από το 1999, σίγουρα θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να πάρει ξανά μπροστά και να κάνει γύρους σε κάποια πίστα, όμως ευτυχώς μαζί με το NSR δίνεται και μια εκτενή προίκα ανταλλακτικών που περιέχει τροχούς, ειδικά εργαλεία του HRC, γρανάζια, εξαρτήματα κινητήρα, κ.α.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 83.700-107.600 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Πρωτιά της ΕΚΟ στη δημοσίευση Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων (EPDs) για τα λιπαντικά της

Η ΕΚΟ, μέλος της HELLENiQ ENERGY, γίνεται η πρώτη εταιρεία παραγωγής λιπαντικών παγκοσμίως που προχωρά στη δημοσίευση Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων (EPDs) στο International EPD System (Environmental Product Declarations), καθώς ανταποκρίθηκε άμεσα στις προδιαγραφές που τέθηκαν διεθνώς για την δημοσίευση στοιχείων περιβαλλοντικής απόδοσης από τις εταιρείες του κλάδου.
eko
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/4/2026

Οι Περιβαλλοντικές Δηλώσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επτά (7) κατηγοριών προϊόντων, όπως λιπαντικά κινητήρων οχημάτων, μέχρι βιομηχανικά, υδραυλικά, ναυτιλιακά λιπαντικά και άλλα. Μέσω των EPDs, η ΕΚΟ παρέχει επιστημονικά τεκμηριωμένα και επαληθευμένα στοιχεία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της, ενισχύοντας τη διαφάνεια και επιτρέποντας στους πελάτες και συνεργάτες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Παράλληλα, διευκολύνεται η αξιολόγηση βασικών περιβαλλοντικών παραμέτρων, όπως η κατανάλωση ενέργειας, οι εκπομπές CO₂ και η διαχείριση αποβλήτων.

Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευση της ΕΚΟ για υπεύθυνη λειτουργία, βιώσιμη ανάπτυξη και υιοθέτηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της – από την παραγωγή έως τη χρήση και την τελική διαχείριση. Για την υλοποίηση της ενέργειας, η ΕΚΟ συνεργάστηκε με τον ανεξάρτητο φορέα επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων EUROCERT.

Με παρουσία στον χώρο των λιπαντικών από το 1992, η ΕΚΟ αναπτύσσει και διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σύγχρονων κινητήρων και βιομηχανικών εφαρμογών.

Τα λιπαντικά της ΕΚΟ:

• παράγονται από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες

• προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και αποτελεσματική προστασία κινητήρα και εξοπλισμού

• καλύπτουν το σύνολο των αναγκών λίπανσης, από απλές έως ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές

• συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η ΕΚΟ συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην ποιότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο υπεύθυνου και διαφανούς ενεργειακού μέλλοντος.

Ετικέτες