Honda RoadSync - Πλήρως ενεργή και στην Ελλάδα η εφαρμογή της ιαπωνικής εταιρείας

Με Σύστημα Φωνητικού Ελέγχου Smartphone - Δείτε σε ποια μοντέλα είναι στάνταρ εξοπλισμός
Honda RoadSync εφαρμογή ενεργή και στην Ελλάδα 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/2/2025

Η Honda ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή Honda RoadSync μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί πλήρως και από τους αναβάτες της ελληνικής επικράτειας.

Το Σύστημα Φωνητικού Ελέγχου Smartphone της Honda είναι πλέον διαθέσιμο στην Ελλάδα τόσο για συσκευές με λειτουργικό iOS (14 και νεότερο) όσο και με Android.

Το εξατομικευμένο σύστημα συνδεσιμότητας Honda Smartphone Voice Control (HSVC) της Honda, για μοτοσυκλέτες και scooter μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphones και επιτρέπει πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται περισσότερο.

Honda RoadSync εφαρμογή ενεργή και στην Ελλάδα 2024

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα 2024 και 2025 και προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός στα: CB1000 Hornet, CB750 Hornet, CB500 Hornet, NC750X, NX500, CBR500, XL750 Transalp, CB1000R, CBR650, CB650R, CB300R, CB125R, X-ADV, ADV350, Forza 750, Forza 350, Forza 125, PCX125 DX και CMX1100 Rebel.

Honda RoadSync εφαρμογή ενεργή και στην Ελλάδα 2024

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα, την πλοήγηση, τον καιρό και την μουσική που έχουν στο κινητό τους με τον χειρισμό να πραγματοποιείται μέσω φωνητικών εντολών, καθώς και με τη χρήση του διακόπτη 4 κατευθύνσεων που βρίσκεται στο αριστερό γκριπ του εκάστοτε δίκυκλου της Honda, επιτρέποντας στον αναβάτη να κρατά το smartphone του ασφαλές στην τσέπη του μπουφάν ή μέσα στο tank bag.

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε από το App Store και το Google Play Store και είναι διαθέσιμη στις παρακάτω ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ελβετία.

Yamaha Tenere: Έρχονται νέες adventure κάτω και πάνω από το Tenere 700

10 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Τι μας είπε ο CEO της Yamaha Ευρώπης, Olivier Prevost
Yamaha Tenere μικρή και μεγάλη 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2025

Η Yamaha ακούει και προσαρμόζεται στην αγορά, όπως περιμένει κανείς από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και η διεύρυνση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της βρίσκεται στο πρόγραμμα καλύπτοντας την απαίτηση του κοινού για μία μικρότερου αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού adventure από την υπάρχουσα Tenere 700.

Το τεύχος #673 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα ξεχειλίζει από EICMA έχοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο. 

Στο Μιλάνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για μία ακόμη φορά με τον Olivier Prevost, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Yamaha Ευρώπης, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον σύντομο χρόνο που είχαμε μαζί του, μιλώντας για τους Κινέζους κατασκευαστές και το Χείμαρρο νέων μοντέλων που παρουσιάζουν, αλλά και τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 
Σε ευθεία ερώτηση που του απευθύναμε για το αν περιμένουμε από τη Yamaha μικρό και μεγάλο Tenere ο Γάλλος δεν προχώρησε φυσικά σε λεπτομέρειες, όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση λέγοντας πως η Ιαπωνική εταιρεία δουλεύει "πάνω σε όλα αυτά" και έχει διάθεση να μπει και σε κατηγορίες με μικρό περιθώριο κέρδους, όπως είναι οι μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Σε μια μικρομεσαίου κυβισμού adventure η Yamaha θα προσπαθήσει να μπει στην κατηγορία με αξιώσεις όχι μόνο γιατί είναι η Yamaha αλλά γιατί οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πλέον πολλές και αξιόλογες από κάθε κατασκευαστική γωνιά. 

Η Yamaha έχει στις τάξεις της τον πολύ καλό και ευχάριστο σε απόδοση εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στο MT-03 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν ως βάση για το μικρό Tenere χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε αύξηση του κυβισμού του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 321 κ.εκ. για 41,43 ονομαστικούς ίππους που μεταφράζονται σε σχεδόν 36 ίππους στον πίσω τροχό για την Euro 5+ έκδοσή του. Αν κρατήσει και το βάρος χαμηλά, τα 36 άλογα αρκούν για μια δικύλινδρη adventure μικρομεσαίου κυβισμού, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κυβισμός του κινητήρα να υπερβαίνει τα 400 με την ισχύ του να φτάνει στο όριο της Α2 κατηγορίας διπλώματος.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη Tenere αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφοράς με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει δικύλινδρο κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Έχει όμως τον "πασπαρτού" τρικύλινδρο, ο οποίος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν νέο adventure ρόλο και έτσι να δούμε το πρώτο τρικύλινδρο Tenere στην ιστορία, η οποία όμως θα ακολουθεί τη λογική της 700 με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και ακτινωτούς τροχούς 21/18.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 καινούργια μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, όχι εκδόσεις μοτοσυκλετών που υπάρχουν τώρα στην παραγωγή, αλλά νέες μοτοσυκλέτες με "νέα πλαίσια", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Prevost προσθέτοντας ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιούν και νέους κινητήρες!

Βρείτε την πλήρη συνέντευξη στο τεύχος #673 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε εδώ όλα τα καλά που θα διαβάσετε, μεταξύ των οποίων, την πρώτη μας επαφή με το Honda CB1000GT και τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στο Μιλάνο.