Honda RoadSync - Πλήρως ενεργή και στην Ελλάδα η εφαρμογή της ιαπωνικής εταιρείας

Με Σύστημα Φωνητικού Ελέγχου Smartphone - Δείτε σε ποια μοντέλα είναι στάνταρ εξοπλισμός
Honda RoadSync εφαρμογή ενεργή και στην Ελλάδα 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/2/2025

Η Honda ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή Honda RoadSync μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί πλήρως και από τους αναβάτες της ελληνικής επικράτειας.

Το Σύστημα Φωνητικού Ελέγχου Smartphone της Honda είναι πλέον διαθέσιμο στην Ελλάδα τόσο για συσκευές με λειτουργικό iOS (14 και νεότερο) όσο και με Android.

Το εξατομικευμένο σύστημα συνδεσιμότητας Honda Smartphone Voice Control (HSVC) της Honda, για μοτοσυκλέτες και scooter μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphones και επιτρέπει πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται περισσότερο.

Honda RoadSync εφαρμογή ενεργή και στην Ελλάδα 2024

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα 2024 και 2025 και προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός στα: CB1000 Hornet, CB750 Hornet, CB500 Hornet, NC750X, NX500, CBR500, XL750 Transalp, CB1000R, CBR650, CB650R, CB300R, CB125R, X-ADV, ADV350, Forza 750, Forza 350, Forza 125, PCX125 DX και CMX1100 Rebel.

Honda RoadSync εφαρμογή ενεργή και στην Ελλάδα 2024

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα, την πλοήγηση, τον καιρό και την μουσική που έχουν στο κινητό τους με τον χειρισμό να πραγματοποιείται μέσω φωνητικών εντολών, καθώς και με τη χρήση του διακόπτη 4 κατευθύνσεων που βρίσκεται στο αριστερό γκριπ του εκάστοτε δίκυκλου της Honda, επιτρέποντας στον αναβάτη να κρατά το smartphone του ασφαλές στην τσέπη του μπουφάν ή μέσα στο tank bag.

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε από το App Store και το Google Play Store και είναι διαθέσιμη στις παρακάτω ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ελβετία.

Αλλάζει χέρια η Peugeot Motocycles: Εξαγοράζει το μερίδιο που κατείχε η γερμανική Mutares από το 2023

Ως το Καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία
peugeot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/3/2026

Με επίσημη ανακοίνωσή της η γερμανική επενδυτική εταιρεία Mutares SE & Co. KGaA ανακοινώνει πως έχει δεχτεί πρόταση εξαγοράς του μεριδίου της στην Peugeot Motocycles από την τρέχουσα διοικητική ομάδα της γαλλικής εταιρείας.

Η πρόταση αυτή έχει γίνει δεκτή και πλέον έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μεταβίβασης των μετοχών στους Γάλλους που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της Peugeot, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου της φετινής χρονιάς.

Η Peugeot Motocycles ανήκε πλήρως στον ινδικό όμιλο Mahindra&Mahindra από το 2019, ο οποίος πούλησε στη Mutares μερίδιο 50% των μετοχών του το 2023, με στόχο την ανάπτυξη της Peugeot από το επενδυτικό σχήμα των Γερμανών.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η Mutares προχώρησε στον εκσυγχρονισμό της εικόνας της Peugeot Motocycles, καθώς και στην αναδιοργάνωσή της. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας εξαγοράστηκε η DAB Motors προς ενίσχυση της ηλεκτρικής πτέρυγας και επιτεύχθηκε συνεργασία με την επίσης γαλλική Sherco (από την οποία προέκυψε το Peugeot XP6), ενώ στη συνέχεια η Peugeot αναμορφώθηκε σε όμιλο, έχοντας δίπλα της ως ανεξάρτητες εταιρείες πλέον τις Kisbee και Django, από τα ομώνυμα μοντέλα της.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Mutares για πώληση του μεριδίου της Peugeot πίσω στους διοικούντες της περιγράφει την πάγια τακτική αυτής της επενδυτικής εταιρείας να αγοράζει, να αναδιοργανώνει και να πουλά σε υψηλότερη τιμή.

Ο Johannes Laumann, CIO της Mutares, δήλωσε σχετικά:

“Αφήνουμε με σιγουριά την Peugeot Motocycles στα καλύτερα δυνατά χέρια για την επόμενη φάση της. Η ομάδα έχει αναπτύξει ένα ξεκάθαρο και συναρπαστικό σχέδιο για το μέλλον της επιχείρησης και έχει επιδείξει μεγάλες εκτελεστικές ικανότητες κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας μας. Πιστεύουμε πως αυτή η διοικητική ομάδα είναι ιδανικά στημένη για να αναπτύξει περαιτέρω τη μάρκα και να εφαρμόσει επιτυχώς τη στρατηγική ανάπτυξής της.”

Αυτό που λείπει από την όλη συζήτηση είναι το όνομα της Mahindra. Οι Ινδοί είχαν διατηρήσει το 50% των μετοχών της Peugeot Motocycles και αυτό δεν έχει αλλάξει στα χρόνια της ιδιοκτησίας Mutares, άρα λογικά και στο νέο σχήμα της γαλλικής εταιρείας η Mahindra παραμένει μεγαλομέτοχός της.

Πριν εμφανιστεί η Mutares στο προσκήνιο η Mahindra σχεδίαζε να διαθέσει μέσω κοινού δικτύου τις Peugeot και BSA στην Ευρώπη, ωστόσο η κατάσταση έχει αλλάξει έκτοτε μιας και η ευρωπαϊκή διανομή της BSA έχει ανατεθεί από τον περασμένο Οκτώβρη στον αυστριακό όμιλο KSR Group.

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει καμιά επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος από τη Mahindra, έτσι περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την ολοκλήρωση της εξαγοράς και τις εξαγγελίες που θα ακολουθήσουν για να δούμε ποιος θα είναι ρόλος της ινδικής μετόχου στη νέα εποχή της Peugeot Motocycles.

Το θέμα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, μιας και εκτός της αγοράς του 50% των μετοχών της Mahindra, η Mutares είχε αποκτήσει μερίδιο ελέγχου 80% στην γαλλική εταιρεία, κάτι που δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο πώς θα διαμορφωθεί στο νέο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει για την Peugeot.

Ετικέτες