Χορηγία κρανών από την Ιnteramerican

Από το

Μαύρο Σκύλο

20/1/2012

Η INTERAMERICAN χορήγησε 30 κράνη NOLAN στην Ομάδα "Ζ" και την Τροχαία Καλλιθέας,   σε μια πράξη αλληλεγγύης προς τα σώματα ασφάλειας αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες του έργου τους χορήγησε προς την ομάδα "Ζ" 30 τελευταίας γενιάς κράνη της ΝOLAN.
Τα κράνη παρέλαβαν από τον Διευθύνοντα  Σύμβουλος Ομίλου INTERAMERICAN κ. Γιώργο  Κώτσαλο ο Διοικητής Τροχαίας Καλλιθέας Αστυνόμος Α΄ κος Αγγελής Νεκτάριος και ο επί κεφαλής της ομάδας "Ζ" κος Κωνσταντινίδης  Λάζαρος.

Ηλεκτρικό πατίνι βγαίνει ανάποδα από μονόδρομο, εμβολίζει σκούτερ κι εγκαταλείπει το σημείο [Βίντεο]

Συνελήφθη ο 20χρονος αναβάτης του πατινιού, που αρχικά εγκατέλειψε το σημείο και τον τραυματία αναβάτη
patini-scooter-atyxima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Σεπτεμβρίου 2026, τροχαίο ατύχημα συνέβη πολύ κοντά στον Σταθμό Λαρίσης στο κέντρο της Αθήνας και δη στη συμβολή των οδών Νεοφύτου Μεταξά και Σάμου.

Το συμβάν καταγράφηκε καθαρά από κάμερα οχήματος που ακολουθούσε πίσω από αναβάτη σκούτερ, ο οποίος εισήλθε στην οδό Ν. Μεταξά κανονικά από το φανάρι επί της οδού Θεοδώρου Δηλιγιάννη, μα όταν έφτασε στην πρώτη διασταύρωση (οδός Σάμου) ένα ηλεκτρικό πατίνι που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα εμφανίστηκε από τα δεξιά, κινούμενο ανάποδα στη ροή της Σάμου που είναι μονόδρομος.

Το πατίνι έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο σκούτερ και οι δύο αναβάτες βρέθηκαν στο οδόστρωμα, με τον μοτοσυκλετιστή να έχει τραυματιστεί – σοβαρά και κάποια δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου και ελαφριά κατά κάποια άλλα. Ο δε υπαίτιος του ατυχήματος έσπευσε να απομακρυνθεί άμεσα από το σημείο, ωστόσο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.

Πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό που μάλιστα δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, ως οφείλει βάσει του Κ.Ο.Κ., ο οποίος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Αυτή θα είναι, αν μη τι άλλο, γεμάτη, καθώς έχει εις βάρος του κατηγορίες για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη ατυχήματος και σίγουρα μερικές παραβάσεις της νομοθεσίας, όπως τη μη χρήση κράνους, κίνηση ανάποδα σε μονόδρομο και πιθανώς και υπερβολική ταχύτητα.