Husqvarna Trek 2024 - Εμπειρία ζωής, με τρεις ημέρες οργανωμένης οδήγησης στη Γρανάδα

Όριο συμμετοχών στους 70 αναβάτες με μοτοσυκλέτες Husqvarna στους κρυμμένους Off-Road θησαυρούς της περιοχής
motomag Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Εβδομήντα κάτοχοι Norden 901, Norden 901 Expedition, 701 Enduro και 701 Enduro LR, από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο Husqvarna Trek 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Γρανάδα της Ισπανίας.

Από την άφιξη έως την αναχώρηση, οι αναβάτες με μοτοσυκλέτες Husqvarna θα ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Γρανάδας ενώ θα φτάσουν σε μέρη που μόνο μία Off-Road μοτοσυκλέτα μπορεί να φτάσει.

Τρεις ημέρες οδήγησης περιμένουν τους αναβάτες μέσα από ορεινά περάσματα, χωματόδρομους και δασικές διαδρομές. Την καθοδήγηση κάθε μέρα θα αναλαμβάνουν έμπειροι αναβάτες οι οποίοι γνωρίζουν καλά την περιοχή ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι 70 αναβάτες θα έχουν τεχνική και ιατρική υποστήριξη, ενώ θα υπάρχουν και φωτογράφοι οι οποίοι θα απαθανατίσουν κάθε στιγμή της τριήμερης εκδήλωσης Husqvarna Trek 2024.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024

Αναλυτικά το Husqvarna Trek 2024 περιλαμβάνει:

  • Πλοήγηση με προγραμματισμένες διαδρομές GPX που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια τοπικών εμπειρογνωμόνων
  • Πλοηγοί αναβάτες και αναβάτες σκούπα
  • Όχημα το οποίο θα μεταφέρει τα αντικείμενα των συμμετεχόντων
  • Τεχνική υποστήριξη από μηχανικούς της Husqvarna
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024
  • Ιατρική υποστήριξη
  • Εφεδρικό όχημα 4WD το οποίο θα ακολουθεί όλους τους αναβάτες, σε αυτό θα υπάρχουν αναβάτες της οργάνωσης οι οποίοι αν χρειαστεί θα αναλάβουν να οδηγήσουν κάποια μοτοσυκλέτα συμμετέχοντα
  • Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο κάθε μέρα
  • Βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης
  • Καταλύματα

Κάθε θέση στo Husqvarna Trek 2024 κοστίζει 1.990 ευρώ ενώ περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024
Ετικέτες

Ο Michael Dunlop παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο

Ο 33 φορές νικητής του Isle of Man TT τιμήθηκε για τη συμβολή του στους αγώνες μοτοσυκλέτας
MIchael Dunlop MBE
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/11/2025

Ο θρύλος του Isle of Man TT, Michael Dunlop, τιμήθηκε με παράσημο από τον Βασιλιά Κάρολο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Windsor, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ο Dunlop κατέκτησε το 2024 τον τίτλο του πλέον πολυνίκη στην ιστορία του TT, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 26 νικών που είχε θέσει ο θείος του, Joey Dunlop, πριν τον τραγικό χαμό του. Έκτοτε, έχει επεκτείνει το ρεκόρ του, φτάνοντας τις 33 συνολικά νίκες, με τέσσερις το 2025 στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, όπου επικράτησε και στους δύο αγώνες κάθε κατηγορίας.

Το παράσημο MBE (Member of the Order of the British Empire) απονεμήθηκε στον Dunlop την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ως αναγνώριση των εξαιρετικών του επιτευγμάτων, όχι μόνο στο Isle of Man TT αλλά και στο σύνολο της αγωνιστικής του καριέρας.

Ο ίδιος ο Michael Dunlop δήλωσε βαθιά τιμημένος που έλαβε την συγκεκριμένη διάκριση από τον Βασιλιά λέγοντας πως είναι προνόμιο να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο η δουλειά και οι επιτυχίες του.

Με αυτή τη διάκριση, ο Michael Dunlop εντάσσεται σε ένα ιδιαίτερο γκρουπ θρύλων του TT, καθώς ακολουθεί τα βήματα του John McGuinness, ο οποίος είχε τιμηθεί με MBE το 2022. Ο McGuinness, με 23 νίκες στο TT, αποτελεί μια ακόμη εμβληματική μορφή των αγώνων.

Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νικών του, ο Dunlop ξεχωρίζει και για τη συνέπεια του, καθώς έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε χρονιά στο TT από το 2016. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 2009, στον δεύτερο αγώνατης κατηγορίας Supersport.

Το 2025, ο Dunlop συμμετείχε επίσης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, οδηγώντας μια BMW M1000 RR μαζί με τους Danny Webb και Enzo Boulom, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευελιξία και το πάθος του για τους αγώνες μοτοσυκλέτας.