Husqvarna Trek 2024 - Εμπειρία ζωής, με τρεις ημέρες οργανωμένης οδήγησης στη Γρανάδα

Όριο συμμετοχών στους 70 αναβάτες με μοτοσυκλέτες Husqvarna στους κρυμμένους Off-Road θησαυρούς της περιοχής
motomag Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Εβδομήντα κάτοχοι Norden 901, Norden 901 Expedition, 701 Enduro και 701 Enduro LR, από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο Husqvarna Trek 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Γρανάδα της Ισπανίας.

Από την άφιξη έως την αναχώρηση, οι αναβάτες με μοτοσυκλέτες Husqvarna θα ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Γρανάδας ενώ θα φτάσουν σε μέρη που μόνο μία Off-Road μοτοσυκλέτα μπορεί να φτάσει.

Τρεις ημέρες οδήγησης περιμένουν τους αναβάτες μέσα από ορεινά περάσματα, χωματόδρομους και δασικές διαδρομές. Την καθοδήγηση κάθε μέρα θα αναλαμβάνουν έμπειροι αναβάτες οι οποίοι γνωρίζουν καλά την περιοχή ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι 70 αναβάτες θα έχουν τεχνική και ιατρική υποστήριξη, ενώ θα υπάρχουν και φωτογράφοι οι οποίοι θα απαθανατίσουν κάθε στιγμή της τριήμερης εκδήλωσης Husqvarna Trek 2024.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024

Αναλυτικά το Husqvarna Trek 2024 περιλαμβάνει:

  • Πλοήγηση με προγραμματισμένες διαδρομές GPX που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια τοπικών εμπειρογνωμόνων
  • Πλοηγοί αναβάτες και αναβάτες σκούπα
  • Όχημα το οποίο θα μεταφέρει τα αντικείμενα των συμμετεχόντων
  • Τεχνική υποστήριξη από μηχανικούς της Husqvarna
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024
  • Ιατρική υποστήριξη
  • Εφεδρικό όχημα 4WD το οποίο θα ακολουθεί όλους τους αναβάτες, σε αυτό θα υπάρχουν αναβάτες της οργάνωσης οι οποίοι αν χρειαστεί θα αναλάβουν να οδηγήσουν κάποια μοτοσυκλέτα συμμετέχοντα
  • Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο κάθε μέρα
  • Βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης
  • Καταλύματα

Κάθε θέση στo Husqvarna Trek 2024 κοστίζει 1.990 ευρώ ενώ περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Husqvarna Trek 2024
Ετικέτες

Ηθικό ζήτημα με χορηγό στικ νικοτίνης στο BSB

Η Oxford Products εναντίον της -θυγατρικής της Philip Morris- ZYN
Oxford vs ZYN στο BSB
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/2/2026

Από τις εποχές που τα τσιγάρα ήταν ο νούμερο ένα χορηγός στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα, περάσαμε στην καθολική απαγόρευση καπνικών προϊόντων στις μεγάλες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα, ζήτημα προκύπτει στις αρχές του 2026 με τα στικ / σακουλάκια νικοτίνης που αποτελούν μεγάλο χορηγό του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbikes BSB.

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2026 του BSB, ο μεγάλος χορηγός του Πρωταθλήματος (ασφάλειες μοτοσυκλετών Bennetts) είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τη διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας του σε αυτό. Η Bennets είχε αρχικά πάρει τη θέση του χορηγού το 2005, μετά αποχώρησε, για να ξεκινήσει ξανά ως κύριος χορηγός το 2018, μέχρι και το 2025, γράφοντας συνολικά πάνω από 10 έτη χορηγίας στα βρετανικά Superbikes.

Το κενό της Bennetts ανέλαβαν να καλύψουν συνδυαστικά η βρετανική Oxford Products (γνωστή για τα αξεσουάρ και τον ρουχισμό μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου) και η σουηδική ZYN, θυγατρική του αμερικάνικου κολοσσού Philip Morris, που κατασκευάζει και διαθέτει σακουλάκια / στικάκια νικοτίνης.

Θα ερωτηθεί κανείς: μπορεί να είναι χορηγός Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας ένα προιόν νικότινης; Όπως φαίνεται -για την ώρα- μπορεί, αφού υπάρχει νομικό κενό στη Βρετανία για τα συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν γίνει γνωστά και στη χώρα μας ως "Snus", μια λέξη που στα σουηδικά σημαίνει "snuff", το παλιό καπνικό προϊόν που ίσως έχετε δει σε ταινίες εποχής να... “σνιφάρουν” από τη μύτη. Tα σακουλάκια του Snus παλιότερα περιείχαν καπνό, ενώ τώρα έχουν μόνο νικοτίνη -και πολλές φορές και διάφορα πρόσθετα, γλυκαντικά, τεχνητές γεύσεις, κλπ.

Παρόλο που ο ιδιοκτήτης του BSB (MSV) δεν εξέφρασε αντίθεση στη χορηγία της ZYN, στις 24 Φεβρουαρίου του 2026, ο έτερος μεγάλος χορηγός Oxford Products έδωσε τη δική του -αρνητική- άποψη για το θέμα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η προώθηση της εξάρτησης από ουσίες δεν συνάδει με τη φιλοσοφία μας για το ‘MAKING LIFE ON BIKES BETTER’.

Η ZYN είναι θυγατρική του καπνοβιομηχανικού κολοσσού Philip Morris International, επομένως αυτό φαίνεται να αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια των μεγάλων επιχειρήσεων να αποκομίσουν κέρδη από την πώληση εθισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη σημερινή ‘επιδημία’ του ατμίσματος.

Δεν πιστεύουμε ότι οι φίλοι των αγώνων μοτοσυκλέτας ή γενικότερα οι μοτοσυκλετιστές θα ωφεληθούν από την προώθηση της εξάρτησης με αυτόν τον τρόπο.

Με λύπη μας, οφείλουμε να εξετάσουμε αν επιθυμούμε να συνδέσουμε τα εμπορικά μας σήματα με το British Superbike Championship (BSB), που κατά τα άλλα αποτελεί την κορυφαία μορφή αγώνων μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

Το θέμα πάντως δείχνει πως θα πάρει σύντομα τροπή κατά της ΖΥΝ, αφού ο νέος βρετανικός νόμος με τίτλο “The Tobacco and Vapes Bill” ετοιμάζεται να τεθεί σε ισχύ, καθώς πέρασε με επιτυχία τη μάχη στη Βουλή των Λόρδων, εκεί όπου με 246 ψήφους κατά και μόλις 78 υπέρ απορρίφθηκε κίνηση των συντηρητικών να ακυρωθεί η εφαρμογή του. Ο νέος αυτός νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2027, και είναι ιδιαίτερα αυστηρός τόσο για τα vape όσο και για όλα τα προϊόντα νικοτίνης, απαγορεύοντας μεταξύ άλλων κάθε χορηγία από τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Μένει να δούμε αν η Oxford αποσυρθεί μέσα στο 2026 από το BSB, ή αν θα παραμείνει, μέχρι την εφαρμογή του νέου νόμου που θα διώξει τη ZYN από το Πρωτάθλημα.

Ετικέτες