Η Bimota ξανά σε πωλητήριο, αυτή την φορά στα χέρια της Kawasaki

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/9/2019

Το Yesterbike ξεκίνησε νέο κύκλο εικασιών και γύρω του χορεύει αυτή την στιγμή όλος ο Ιταλικός τύπος. Συνίσταται υπομονή. Διότι κάθε χρόνο ίδια εποχή, πριν την EICMA, το Yesterbike κάνει ακριβώς το ίδιο, βγάζει μία είδηση πως η Bimota αλλάζει χέρια. Πέρσι ήταν Αμερικανοί επενδυτές, τώρα είναι η Kawasaki εκείνη που ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Bimota.

Πέρσι ο Ιταλικός τύπος είχε αποφύγει την μαζική αναπαραγωγή της είδησης από το Yesterbike, τώρα όμως δίνουν πολύ μεγαλύτερη βάση στα λεγόμενά τους. Γιατί να τους πάρει κανείς στα σοβαρά εκεί στο Yesterbike; Διότι πρόκειται για ένα club ιταλόφιλων που είναι κοντά στους ανθρώπους του εργοστασίου. Επίσης οι Marco Chiancianesi και Daniele Longon που είχαν εξαγοράσει την Bimota με στόχο το 2015 να θέσουν το εργοστάσιο στο Rimini σε πλήρη παραγωγή, τα έχουν βρει σκούρα και έχουν ανοικτά παραδεχτεί στον τύπο πως βρίσκονταν εκτός επιχειρηματικού πλάνου και προσανατολιζόντουσαν στην μεταπώληση της εταιρίας.

Από την μία λοιπόν είναι βέβαιο πως οι τωρινοί ιδιοκτήτες της Bimota θέλουν να την πουλήσουν, και από την άλλη έχεις έναν που επώνυμα ανακοινώνει πως η Kawasaki προχώρησε στην εξαγορά και σε λίγες ημέρες θα το δηλώσει και επίσημα. Καθόλου τυχαία που ο Ιταλικός τύπος έσπευσε να αναπαράγει σωρηδόν την είδηση, εκφράζοντας και την επιθυμία να είναι αληθινή.

Συστήνουμε υπομονή, διότι όλο αυτό μπορεί να είναι κι ένα τέχνασμα για να φανερωθεί ενδιαφέρον εκεί που ήταν υποτονικό και να προσελκυσθεί κάποιος τρίτος επενδυτής. Μπορεί να είναι και αλήθεια. Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιους από τους παραπάνω στο τηλέφωνο, δεν απαντούσε κανείς, βρήκαν όμως τον Giuseppe Morri, τον άνθρωπο που ίδρυσε την Bimota, 78 χρονών πλέον και εκτός εταιρίας από το 1993. Τους είπε πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το αν ευσταθεί η είδηση, αλλά θα ήθελε πολύ η Kawasaki να έχει πάρει την Bimota γιατί εκείνοι που την είχαν τα τελευταία 20 χρόνια ήταν άχρηστοι να κάνουν το παραμικρό.

Ο ίδιος δεν θα ήθελε να έχει πλέον καμία ανάμειξη γιατί έχει αποσυρθεί δεκαετίες τώρα, όμως θα ήθελε πραγματικά να είναι αλήθεια και εύχεται να δει το «παιδί» του να πηγαίνει καλύτερα! Υπάρχει επίσης η συνέχεια στην ιστορία, που θέλει τον σχεδιαστή της Thesis να επιστρέφει στην Bimota, κάτι που πολύ κόσμος σε ολόκληρη την υδρόγειο θα ήθελε να ακούσει. Κι αυτό γιατί η Bimota ήταν για μία περίοδο το καλύτερο “made in Italy”. Ο Roberto Pontiroli του Yesterbike motoclub που ήταν ο άνθρωπος που έκανε την ανακοίνωση αυτή, εν αναμονή ενός επίσημο δελτίου τύπου, συνεχίζει λέγοντας πως η Bimota θα μείνει στην Ιταλία, όμως είναι η επιθυμία της Kawasaki. Με λίγα λόγια είναι τόσο καλή σαν είδηση που δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Ιταλούς που την αναπαράγουν συνέχεια και της δίνουν υπόσταση. Δίνουμε σε εσάς όλη την πληροφορία που υπάρχει αυτή την στιγμή, διότι θα φτάσει και στον ελληνικό τύπο ως κάτι βέβαιο και σίγουρο και θέλουμε να προλάβουμε τις αντιδράσεις, συνιστώντας υπομονή. Μακάρι πάντως να δούμε και Kawasaki-Bimota, μετά τις Yamaha - Bimota και την Ducati - Bimota που άφησαν εποχή ως YB series και DB series. Ώρα για KB series! 

MotoGP 26 - Το ανανεωμένο επίσημο παιχνίδι της διοργάνωσης [VIDEO]

Με τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες της νέας σεζόν - Ακόμα και συνεντεύξεις τύπου δίνεις!
MotoGP 26
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/3/2026

Το studio δημιουργίας βίντεο-παιχνιδιών Milestone παρουσιάζει τη νέα έκδοση του επίσημου videogame του MotoGP, με αρκετές ανανεώσεις για τη σεζόν του 2026, και φυσικά με όλους τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τα παιχνίδια μοτοσυκλέτας είναι ίσως το άγιο δισκοπότηρο του κάθε προγραμματιστή, αφού μέχρι και σήμερα ανάθεμα κι αν καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν έστω και ελάχιστη από την αίσθηση και τα physics των δύο τροχών. Η μοτοσυκλέτα είναι ένα πολύ δυσκολότερο όχημα από το αυτοκίνητο, όσον αφορά στην πιστή απόδοση της κίνησής της, αλλά ακόμα περισσότερο στην αίσθηση που παίρνει ο παίκτης κατά τον έλεγχό της. Αν τώρα για τα videogames αυτοκινήτου κυκλοφορούν τιμονιέρες, πετάλια, καθίσματα με ανάδραση, καμπίνες, κλπ. ώστε να μπορεί κανείς να πλησιάζει αρκετά στην αίσθηση ελέγχου ενός τετράτροχου, η μοτοσυκλέτα είναι άλλη ιστορία. Ο έλεγχος γίνεται συνήθως με τα κλασικά χειριστήρια των παιχνιδομηχανών, οπότε κάθε παραλληλισμός με τον πραγματικό χειρισμό μιας μοτοσυκλέτας πάει περίπατο. Να μη μιλήσουμε για την αίσθηση ισορροπίας, που είναι σχεδόν αδύνατον να αποτυπωθεί σωστά.

Παρόλα αυτά, κάθε χρονιά τα παιχνίδια μοτοσυκλέτας γίνονται κατά τι καλύτερα, δίνοντάς μας ελπίδες για κάτι καλύτερο... στο μέλλον.

Η Milestone αναφέρει πως τα physics -η απόδοση των φυσικών δυνάμεων που επενεργούν σε μοτοσυκλέτα και αναβάτη- για το 2026 έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί, για καλύτερο έλεγχο στις στροφές και στις εξόδους από αυτές. Βελτίωση υπάρχει και στην κίνηση των αναβατών, ενώ νέο είναι ένα σύστημα… διαχείρισης βάρους (;) που ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει.

Κάθε αναβάτης έχει δικά του αδύνατα και δυνατά σημεία, ενώ όσο αγωνίζεται κανείς, τόσο ξεκλειδώνει και περισσότερα πακέτα συλλεκτικών καρτών. Η συλλογή περιλαμβάνει κάρτες διαφορετικών βαθμών σπανιότητας, ακόμη και αποκλειστικά artworks που δημιούργησε η Γιαπωνέζα καλλιτέχνις Ranka Fujiwara.

Στη νέα έκδοση του παιχνιδιού υπάρχει και μια επιπλέον πίστα, εκείνη του Canterbury Park της Αγγλίας, όπου θα μπορείς να αγωνιστείς με motard, flat track και minibikes. Επιπλέον θα μπορείς να οδηγήσεις στις πίστες του Παγκοσμίου μοτοσυκλέτες παραγωγής -πες το προπόνηση.

Στα paddock βρίσκονται τα μενού και η πρόσβαση του ανανεωμένου career mode, ενώ θα πρέπει να εκπληρώνεις και τις υποχρεώσεις σου απέναντι στα media με συνεντεύξεις τύπου, όπου θα μπορείς να προκαλέσεις κάποιον αντίπαλο ή να δηλώσεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου!

Οι επιλογές και οι δηλώσεις σου θα επηρεάζουν τους στόχους και την πορεία της καριέρας σου, οπότε όπως γράφει το δελτίο τύπου… “θα πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά τον δρόμο προς τη δόξα”. Παράλληλα, η αγορά αναβατών γίνεται πιο ζωντανή από ποτέ, καθώς θα συζητάς με τον μάνατζέρ σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

Για άλλη μια φορά, συναντούμε τα modes Arcade και Pro. Το Arcade mode, ανανεωμένο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, είναι ιδανικό για νέους παίκτες ή για όσους προτιμούν πιο απλό gameplay. Αντίθετα, το Pro mode, σε συνδυασμό με τα νέα physics, προσφέρει τ πιο ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης, μαζί με ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας.

Πέρα από το single player mode ο παίκτης θα μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του απέναντι σε παίκτες από όλο τον κόσμο. Με cross-play, βελτιωμένο matchmaking και πλήρες grid έως και 22 παικτών, ετοιμαστείτε για δυνατές online μάχες.

Το MotoGP 26 θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου για PlayStation 5, Xbox Series X και Series S, Nintendo Switch, Nintendo Switch 2, ROG Xbox Ally, ROG Xbox Ally X και για PC μέσω των Steam και Epic Games Store.

Στις εκδόσεις για Nintendo Switch και Nintendo Switch 2 δεν υποστηρίζεται cross-play και το grid περιορίζεται σε 12 αναβάτες.

Δυστυχώς μέσα στις χώρες που μπορούν να προπαραγγείλουν το παιχνίδι, ΔΕΝ βρίσκεται η Ελλάδα. Οπότε, υπομονή.

Ετικέτες