Η CCM εξαπλώνεται!

Στόχος η Ευρώπη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/8/2018

Μετά την εμπορική επιτυχία που είχε η Spitfire στην Αγγλία, η CCM αποφάσισε να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως είχαμε αναφερθεί και πέρυσι η Spitfire ήταν ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής 150 κομματιών και σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό κόστος απόκτησης για μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, δεν άργησε να ξεπουλήσει. Τώρα η αγγλική εταιρεία ετοιμάζει μοτοσυκλέτες για να τις διαθέσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι πρώτες χώρες που θα υποδεχτούν τις μοτοσυκλέτες της CCM θα είναι η Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Ένα τέτοιο εγχείρημα βέβαια έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς η εναρμόνιση των μοτοσυκλετών με τους Euro4 κανονισμούς -και δη των περιορισμένης παραγωγής με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό- πολλές φορές μεταβάλλει τα αρχικά χαρακτηριστικά για τα οποία μάλιστα έχει ξεχωρίσει. Κι αυτό γιατί είναι δύσκολο για έναν μικρό κατασκευαστή, να επιλύσει όλα αυτά τα προβλήματα και την εξέλιξη που απαιτούν οι διεθνείς κανονισμοί την στιγμή που στις μεγάλες εταιρίες ασχολούνται ομάδες ολόκληρες, ώστε να εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές, χωρίς να χάνουν κάτι από τον χαρακτήρα που είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Παρόλες τις δυσκολίες ο γιός του Alan Clews (ιδρυτή της εταιρείας), Austin Clews που πλέον διαχειρίζεται την φίρμα ανέφερε: “Αυτές είναι πολύ συναρπαστικές στιγμές για την CCM, έχουμε ένα σχέδιο επέκτασης για να αυξήσουμε τις πωλήσεις στην Αγγλία και να ξεκινήσουμε τις εξαγωγές σε άλλες χώρες. Ο στόχος μας είναι να παραδώσουμε μια εντελώς νέα εμπειρία στους πελάτες μας, δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη στην Αγγλία, για να προσφέρει αυτό που ακριβώς θέλουν οι αναβάτες.”

Ας ελπίσουμε να επιτύχουν τον σκοπό τους, ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλους. Διότι μπορεί τα παραδείγματα μικρών κατασκευαστών που μπήκαν στο παιχνίδι της εξαγωγής να είναι πολλά αλλά κάθε περίπτωση είναι τελείως διαφορετική, όπως επίσης και οι δυνατότητες κάθε εποχής...

Ο Jonathan Rea σε φιλανθρωπική δράση για παιδιά με καρκίνο

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK συμμετείχε σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στη Βόρεια Ιρλανδία
Rea
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/10/2026

Ο Jonathan Rea βρέθηκε στο Windsor Park του Belfast, για να στηρίξει το Cancer Fund for Children, ολοκληρώνοντας έναν γύρο του ποδοσφαιρικού σταδίου με τη μοτοσυκλέτα του.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από τον χώρο του ποδοσφαίρου της Βόρειας Ιρλανδίας έδωσαν το “παρών” την περασμένη Κυριακή στο Windsor Park, για φιλανθρωπική δράση. Ανάμεσά τους ήταν και ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, Jonathan Rea, ο οποίος συμμετείχε με έναν διαφορετικό τρόπο, ολοκληρώνοντας έναν γύρο γύρω από τον αγωνιστικό χώρο με τη μοτοσυκλέτα του.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών συνεργασίας μεταξύ της Ιρλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Cancer Fund for Children, οργανισμού που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Συνολικά, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν 120 γύρους γύρω από το γήπεδο, καλύπτοντας απόσταση αντίστοιχη με εκείνη μεταξύ του Belfast και του Daisy Lodge, του θεραπευτικού κέντρου της οργάνωσης.

Στη δράση συμμετείχαν ποδοσφαιριστές, προπονητές, παλαίμαχοι, αθλητές, οικογένειες και φίλαθλοι. Πέρα από τη συγκέντρωση χρημάτων, η εκδήλωση έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συναντήσουν οικογένειες που υποστηρίζονται από το Cancer Fund for Children και να ενημερωθούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Rea

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τον οργανισμό ξεπέρασε τις 180.000 λίρες Αγγλίας, με στόχο να υπερβεί τις 200.000 λίρες έως το τέλος του 2026. Τα χρήματα θα διατεθούν για τη συνέχιση τόσο της εμπρακτικής, όσο και της ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της Βόρειας Ιρλανδίας, Michael O'Neill, αναφέρθηκε στη σημασία της δεκαετούς συνεργασίας και της συγκεκριμένης δράσης, τονίζοντας ότι η συγκέντρωση χρημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχιση του έργου της οργάνωσης.