Η Daytona στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας με πέντε μοντέλα στην κατηγορία A1

Πληθώρα μοντέλων από την Daytona στα 125 κυβικά
motomag Η Daytona στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας με πέντε μοντέλα στην κατηγορία A1
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/4/2024

Η Daytona θα συμμετάσχει στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα Virtus 125, Ares 125 GT, Trevis 125, Orama 125 και Flert 125.

Το κοινό εκτός από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας θα μπορεί να δει και τα πέντε μοντέλα της Daytona Virtus 125, Ares 125 GT, Trevis 125, Orama 125, Flert 125 και να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για τα scooter της A1 κατηγορίας.

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου από τις 14:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.moto-expo.gr

Daytona

 

O Marc Marquez υποψήφιος για το βραβείο Laureus World Sportsman of the Year

Η επική επιστροφή του 2025 φέρνει τον Ισπανό πρωταθλητή δίπλα σε μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού
marc_marquez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/3/2026

Από την κόλαση των τραυματισμών στην κορυφή του MotoGP και τώρα στα βραβεία Laureus, ο Marc Marquez ζει ξανά το όνειρο.

Ο Marc Marquez βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της παγκόσμιας αθλητικής σκηνής, καθώς είναι υποψήφιος για το βραβείο Laureus World Sportsman of the Year. Η εντυπωσιακή του επιστροφή στην κορυφή το 2025, με την κατάκτηση του έβδομου τίτλου του στο MotoGP, τον έφερε και πάλι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη.

Ο Ισπανός αναβάτης ξεπέρασε χρόνια τραυματισμών και αμφισβήτησης για να γράψει ένα από τα πιο συγκλονιστικά comeback στην ιστορία του θεσμού. Με 11 νίκες σε 17 εκκινήσεις Grand Prix και 14 νίκες σε Tissot Sprint το 2025 συγκέντρωσε συνολικά 545 βαθμούς, εξασφαλίζοντας τον τίτλο αρκετά πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Παρότι ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός στους πέντε τελευταίους αγώνες, είχε ήδη "κλειδώσει" το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2019, πριν ξεκινήσει ο εφιάλτης των τραυματισμών.

Ο ανταγωνισμός για το φετινό Laureus είναι τεράστιος. Ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται οι τενίστες Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ Armand Duplantis, ο τετράκις νικητής του Tour de France Tadej Pogacar και ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας Ousmane Dembele. Πρόκειται για μια λίστα που αποδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του Marquez.

marc_marquez

Το 2024 αποτέλεσε σημείο καμπής στην καριέρα του, όταν αποχώρησε από τη Honda μετά από 11 χρόνια και μετακινήθηκε στη Gresini Racing, μεταπηδώντας σε μοτοσυκλέτα της Ducati. Η επιλογή του να τα παίξει όλα “στο κόκκινο” δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς για το 2025 πήρε τη θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati και επέστρεψε στην κορυφή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Marquez συνδέεται με τα βραβεία Laureus. Το 2014 είχε κατακτήσει το βραβείο Breakthrough of the Year μετά τον παρθενικό του τίτλο (2013), ενώ έχει υπάρξει άλλες τέσσερις φορές υποψήφιος στις κατηγορίες Sportsman of the Year και Comeback of the Year.

Οι νικητές των Laureus World Sports Awards θα ανακοινωθούν στις 21 Απριλίου, με τον Marquez να διεκδικεί ακόμη μία κορυφή, αυτή τη φορά πέρα από τα όρια της μοτοσυκλέτας.