Η Ducati ανακοινώνει το νέο της Εκπρόσωπο για την Ελλάδα και την Κύπρο
Από το
Μαύρο Σκύλο
22/1/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Borgo Panigale (Bologna, Iταλία) 22 Ιανουαρίου 2013
Η Ducati Motor Holding S.p.A. ανακοινώνει ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2013, η Kosmocar Α.Ε. αναλαμβάνει την επίσημη εκπροσώπηση των μοτοσυκλετών Ducati καθώς και των ανταλλακτικών, αξεσουάρ και ειδών ένδυσης για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η Ducati ευχαριστεί την Hellinmoto για την 20ετή στενή συνεργασία και καλωσορίζει με ενθουσιασμό τη νέα συνεργασία της με την Kosmocar και των στελεχών που θα την εκπροσωπούν.
Ducati Motor Holding S.p.A. – Μέλος της Audi AG
Η Ducati ιδρύθηκε το 1926 και κατασκευάζει σπορ εμπνευσμένες μοτοσυκλέτες από το 1946, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους μοναδικούς "Desmo" κινητήρες υψηλής απόδοσης, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την προηγμένη τεχνολογία.
Καλύπτοντας διάφορα τμήματα της αγοράς ,η γκάμα μοτοσικλετών της Ducati χωρίζεται στις εξής οικογένειες μοντέλων: Diavel, Hypermotard, Monster, Multistrada, Streetfighter και Superbike.
Οι αυθεντικές μοτοσυκλέτες "made in Italy" πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας.
Η Ducati συμμετέχει τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με επίσημη ομάδα.
Στο πρωτάθλημα Superbike, η Ducati έχει κερδίσει 17 τίτλους κατασκευαστών και 14 τίτλους οδηγών ενώ το 2011 πέρασε το ιστορικό ορόσημο σε αγώνες με 300 νίκες.
Επίσης, η Ducati συμμετέχει στο MotoGP από το 2003 ενώ κατέκτησε ταυτόχρονα τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών το 2007.
Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda
Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
5/10/2026
Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.
Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.
Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.
Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.
Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe
Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.
Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."