Η Ducati ανακοινώνει το νέο της Εκπρόσωπο για την Ελλάδα και την Κύπρο

Από το

Μαύρο Σκύλο

22/1/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Borgo Panigale (Bologna, Iταλία) 22 Ιανουαρίου 2013

Η Ducati Motor Holding S.p.A. ανακοινώνει ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2013, η Kosmocar Α.Ε. αναλαμβάνει την επίσημη εκπροσώπηση των μοτοσυκλετών Ducati καθώς και των ανταλλακτικών, αξεσουάρ και ειδών ένδυσης για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Η Ducati ευχαριστεί την Hellinmoto για την 20ετή στενή συνεργασία και καλωσορίζει με ενθουσιασμό τη νέα συνεργασία της με την Kosmocar και των στελεχών που θα την εκπροσωπούν.

Ducati Motor Holding S.p.A. – Μέλος της Audi AG

Η Ducati ιδρύθηκε το 1926 και κατασκευάζει σπορ εμπνευσμένες μοτοσυκλέτες από το 1946, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους μοναδικούς "Desmo" κινητήρες υψηλής απόδοσης, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την προηγμένη τεχνολογία.

Καλύπτοντας διάφορα τμήματα της αγοράς ,η γκάμα μοτοσικλετών της Ducati χωρίζεται στις εξής οικογένειες μοντέλων: Diavel, Hypermotard, Monster, Multistrada, Streetfighter και Superbike.

Οι αυθεντικές μοτοσυκλέτες "made in Italy" πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας.

Η Ducati συμμετέχει τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με επίσημη ομάδα.

Στο πρωτάθλημα Superbike, η Ducati έχει κερδίσει 17 τίτλους κατασκευαστών και 14 τίτλους οδηγών ενώ το 2011 πέρασε το ιστορικό ορόσημο σε αγώνες με 300 νίκες.

Επίσης, η Ducati συμμετέχει στο MotoGP από το 2003 ενώ κατέκτησε ταυτόχρονα τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών το 2007.

Η Yamaha προαγγέλλει σημαντική αποκάλυψη στην EICMA 2026 – Φήμες για Ténéré 900

“Κάτι νέο έρχεται” και θα “επαναπροσδιορίσει τα στάνταρ”
yamaha-redefine-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/8/2026

Μια μαύρη εικόνα με ένα κόκκινο ηλεκτροκαρδιογράφημα και μια ξεκάθαρη δήλωση κυκλοφόρησε η Yamaha, κλείνοντάς μας ραντεβού για τις 2 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 18:00 (19:00 Ελλάδας) στο Μιλάνο.

Ως είναι σαφές, μιλάμε για την έκθεση EICMA 2026 που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 5 Νοεμβρίου, ενώ τις προηγούμενες δύο μέρες (3-4/11) θα είναι ανοικτή μόνο για τον Τύπο και τον εμπορικό κόσμο. Η Yamaha παραδοσιακά διοργάνωνε τη δική της προ-εκδήλωση σε χώρο εκτός του εκθεσιακού κέντρου Rho Fiera του Μιλάνου – συνήθως σε μεγάλα κλαμπ ή θέατρα στο κέντρο της πόλης – την παραμονή της πρεμιέρας της έκθεσης. Αυτή η τακτική είχε σταματήσει από τον covid και μετά, ωστόσο από φέτος επιστρέφει και αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει το teaser της Yamaha.

Την παραμονή της ημέρας που θα πατήσουμε για πρώτη φορά πόδι στην EICMA 2026 λοιπόν, η Yamaha λέει πως θα μας δείξει κάτι νέο που περιγράφεται ως εξής:

“Η βιομηχανία ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό για πολύ καιρό. Είμαστε έτοιμοι να τον προκαλέσουμε. Κάτι νέο έρχεται.”

yamaha-redefine-teaser

Δεν μας αποκαλύπτει και πολλά, είναι η αλήθεια, ωστόσο οι φήμες που καιρό τώρα ακούγονται για χρήση του τρικύλινδρου κινητήρα CP3 στη μόνη κατηγορία που ως τώρα δεν είχε πατήσει, τις on-off/adventure, κερδίζουν πόντους στη μάχη της εικασίας.

Η Yamaha έχει βάλει τον CP3 σε πολλά μοντέλα και σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ζευγάρωμα με τον δικύλινδρο CP2: MT-07 και ΜΤ-09, XSR700 και XSR900, Tracer 7 και Tracer 9, R7 και R9. Η αντιστοίχιση χαλάει μόνο στο Ténéré, το οποίο δεν έχει αποκτήσει τρικύλινδρο μοντέλο δίπλα στο Ténéré 700.

Αυτό ακριβώς βουίζει στις σκέψεις όλων όσων διασταυρώθηκαν με την ανακοίνωση της Yamaha, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια πιο απτή ένδειξη πως όντως πρόκειται περί αυτού. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μιλά για κάποιον νέο κινητήρα ή λ.χ. για τη μοτοσυκλέτα που θα αντικαταστήσει το ΜΤ-10 στη γκάμα της. Έχουμε επίσης ακούσει πληροφορίες για αναβίωση της sport touring γκάμας με ένα νέο μοντέλο που δεν θα είναι απαραιτήτως ψηλό και Tracer, ακολουθώντας στα χνάρια των Fazer 1000 και FJR1300.

Δεν αποκλείεται ακόμη και να μιλά για την ίδια την επιστροφή της εκδήλωσής της, στην οποία λογικά θα δείξει για πρώτη φορά όλα τα νέα μοντέλα που θα αποκαλυφθούν στο κοινό το πρωί της επόμενης, 3/11 και πρώτης μέρας Τύπου στην έκθεση του Μιλάνου.

Ωστόσο η δεδομένα μεγάλη προσμονή του κοινού για ένα τρικύλινδρο Ténéré και το γεγονός πως στην κορυφή των adventure της η Yamaha δεν έχει αντικαταστήσει ακόμη το Super Ténéré 1200, μάλλον κάνει τη σκέψη ενός Ténéré 900 να φαντάζει αρκετά πιθανή, τόσο ώστε από πολλούς να ερμηνεύεται οσαύτως ακόμη και το γεγονός πως στο καρδιογράφημα διακρίνονται τρεις χτύποι της καρδιάς, όσοι και οι κύλινδροι του CP3.

Σε κάθε περίπτωση, ας μην θεωρήσουμε ακόμη τίποτε ως δεδομένο, πλην αυτού που είναι ήδη βέβαιο: το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου η Yamaha θα μας αποκαλύψει κάποια ή όλα τα νέα μοντέλα 2027 που από το επόμενο πρωί θα κοσμούν το περίπτερό της στην EICMA. Και, βάσει του teaser που κυκλοφόρησε τώρα, ένα από αυτά πιθανότατα θα “επαναπροσδιορίσει” τα στάνταρ.

Ετικέτες