Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η Ducati Panigale V4 ομορφότερη μοτοσυκλέτα!

Ψηφίστηκε στην φετινή EICMA

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που είχε φέτος στην EICMA, η νέα superbike της Ducati, η Panigale V4 S αναδείχθηκε ως "Queen of Show", όπως ονομάζεται ο τίτλος για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα της Έκθεσης.
Αυτή, ήταν η 75η επέτειος της EICMA του Μιλάνου και όπως συμβαίνει τα τελευταία 13 χρόνια, έτσι και φέτος το ιταλικό περιοδικό "Motociclismo" οργάνωσε μια δημόσια ψηφοφορία για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα που εκτέθηκε στο κοινό. Η Ducati κατάφερε να πάρει τον τίτλο για ένατη φορά από την δημιουργία του θεσμού και πέρα από την αντικειμενική αξία του νέου Panigale, σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια ιταλική μοτοσυκλέτα ψηφίστηκε στην Ιταλία…

Πέρα απ' αυτό όμως, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι η νέα superbike των Ιταλών αποτελεί ένα ακόμη αντικείμενο πάθους, σχεδιαστικά και μηχανολογικά, έστω και αν εμφανισιακά δεν απέχει… παρασάγγες από το Panigale 1299. Όσα στοιχεία πατριωτισμού, νεποτισμού και εθνικής υποχρέωσης και αν περιέχει αυτή ψηφοφορία, κανείς δεν μπορεί να πει πως το Panigale δεν άξιζε την πρώτη θέση ή τουλάχιστον να βρίσκεται μέσα στις τρεις φιναλίστ.

Η Honda CB1000R

 

Φέτος όμως, παρουσιάστηκαν πολλές όμορφες μοτοσυκλέτες και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, δίνοντας ιδιαίτερη αξία σ' αυτή την επιτυχία της Ducati. Μοτοσυκλέτες όπως το Vitpilen της Husqvarna ή το πρωτότυπο Interceptor της Honda (έστω κι αν ήταν εκτός συναγωνισμού, ακριβώς λόγω του ότι ήταν πρωτότυπο) ξεχώρισαν φέρνοντας πραγματικά φρέσκια πνοή σε επίπεδο σχεδιασμού και μηχανολογίας. Το Panigale όμως ήταν αυτό που συγκέντρωσε πάνω από το 60% των ψήφων, που μεταφράζεται σε 16.000 επισκέπτες οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ιταλικού V4, φέρνοντάς το πρώτο στην σχετική κατάταξη μπροστά από το Dragster 800 της MV Agusta και το CB1000R της Honda, που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η MV Agusta Dragster 800

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της Ducati την τελευταία μέρα της Έκθεσης, o αρχισχεδιαστής του Ducati Center και υπεύθυνος σχεδιασμού για το Panigale V4, Julient Clement.