Η Ducati Panigale V4 ομορφότερη μοτοσυκλέτα!

Ψηφίστηκε στην φετινή EICMA
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/11/2017

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που είχε φέτος στην EICMA, η νέα superbike της Ducati, η Panigale V4 S αναδείχθηκε ως "Queen of Show", όπως ονομάζεται ο τίτλος για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα της Έκθεσης.
Αυτή, ήταν η 75η επέτειος της EICMA του Μιλάνου και όπως συμβαίνει τα τελευταία 13 χρόνια, έτσι και φέτος το ιταλικό περιοδικό "Motociclismo" οργάνωσε μια δημόσια ψηφοφορία για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα που εκτέθηκε στο κοινό. Η Ducati κατάφερε να πάρει τον τίτλο για ένατη φορά από την δημιουργία του θεσμού και πέρα από την αντικειμενική αξία του νέου Panigale, σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια ιταλική μοτοσυκλέτα ψηφίστηκε στην Ιταλία…

Πέρα απ' αυτό όμως, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι η νέα superbike των Ιταλών αποτελεί ένα ακόμη αντικείμενο πάθους, σχεδιαστικά και μηχανολογικά, έστω και αν εμφανισιακά δεν απέχει… παρασάγγες από το Panigale 1299. Όσα στοιχεία πατριωτισμού, νεποτισμού και εθνικής υποχρέωσης και αν περιέχει αυτή ψηφοφορία, κανείς δεν μπορεί να πει πως το Panigale δεν άξιζε την πρώτη θέση ή τουλάχιστον να βρίσκεται μέσα στις τρεις φιναλίστ.

Η Honda CB1000R

 

Φέτος όμως, παρουσιάστηκαν πολλές όμορφες μοτοσυκλέτες και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, δίνοντας ιδιαίτερη αξία σ' αυτή την επιτυχία της Ducati. Μοτοσυκλέτες όπως το Vitpilen της Husqvarna ή το πρωτότυπο Interceptor της Honda (έστω κι αν ήταν εκτός συναγωνισμού, ακριβώς λόγω του ότι ήταν πρωτότυπο) ξεχώρισαν φέρνοντας πραγματικά φρέσκια πνοή σε επίπεδο σχεδιασμού και μηχανολογίας. Το Panigale όμως ήταν αυτό που συγκέντρωσε πάνω από το 60% των ψήφων, που μεταφράζεται σε 16.000 επισκέπτες οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ιταλικού V4, φέρνοντάς το πρώτο στην σχετική κατάταξη μπροστά από το Dragster 800 της MV Agusta και το CB1000R της Honda, που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η MV Agusta Dragster 800

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της Ducati την τελευταία μέρα της Έκθεσης, o αρχισχεδιαστής του Ducati Center και υπεύθυνος σχεδιασμού για το Panigale V4, Julient Clement.

Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιβραβεύει τα πολλά χιλιόμετρα!
Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/4/2026

Μία από τις κινήσεις marketing με πραγματική ουσία, σαν αυτές που βλέπαμε πολύ παλιά, ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο η ελληνική αντιπροσωπεία της CFMOTO.

Με το 450MT να έχει γίνει η μοτοσυκλέτα με τις περισσότερες πωλήσεις και να έχει εδραιωθεί πλέον εμπορικά, η αντιπροσωπεία θέλει τώρα να τονίσει την αξιοπιστία του και να επιβραβεύσει τους ιδιοκτήτες με τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Ανακοίνωσε λοιπόν μία κόντρα χιλιομέτρων, όπου νικητής είναι εκείνος με το υψηλότερο νούμερο στο οδόμετρο!

Η επιβράβευσή του είναι ένα ολοκαίνουριο 450MT, όμως η ενέργεια δεν σταματά εκεί.

Αφότου διαπιστωθεί σε τεχνικό έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πως τα χιλιόμετρα που αναγράφει το κοντέρ είναι τα πραγματικά, ο ιδιοκτήτης παραδίδει την μοτοσυκλέτα πίσω στην αντιπροσωπεία και παραλαμβάνει το νέο 450MT.

Στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα που έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Ελλάδα μεταφέρεται σε ανεξάρτητο συνεργάτη και εκεί θα γίνει βίδες και θα ελεγχθεί για φθορές, καταγράφοντας την συνολική εικόνα των σωθικών του κινητήρα.

Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει εμείς στο δικό μας 800MT, το οποίο από τότε έχουμε δέσει και συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιείται καθημερινά από μέλος της συντακτικής μας ομάδας:

CFMOTO 800MT Long Term: ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!

ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΒΙΔΕΣ! Στο τεύχος που κυκλοφορεί: Διαλύσαμε το CFMOTO 800MT που έχουμε στον στόλο Long Term δοκιμών του περιοδικού! Αναλυτικές φωτογραφίες και όλη η διαδικασία στο τεύχος #666 Μάιος 2025! Η μοτοσυκλέτα αποσυναρμολογήθηκε και δέθηκε ξανά από τον: Smoto Fokianos Stamatis Δεν σκοπεύουμε να πουληθεί το συγκεκριμένο 800MT. Θα μείνει μαζί μας και θα την διαλύσουμε εκ νέου σε εξαψήφιο αριθμό χιλιομέτρων! Thanos Feloukas CFMOTO_Official CFMOTO Hellas

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, May 19, 2025

 

Οπότε το μόνο που ευχόμαστε τώρα, είναι να υπάρχουν κάποιοι ιδιοκτήτες με πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα. Έχουμε δει ορισμένους που γράφουν τουλάχιστον 80-100 χιλιόμετρα κάθε εργάσιμης ημέρας, όλο το χρόνο, οπότε θα μπορούσαν να πλησιάζουν ήδη τις 40.000, καθιστώντας το άνοιγμα του κινητήρα μία κίνηση με λίγο περισσότερο νόημα, από το να είχε απλά λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Δείτε την ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, που ταυτόχρονα είναι και ο τρόπος να λάβει κανείς μέρος:
 

Αν έχεις το 450ΜΤ με τα περισσότερα χιλιόμετρα, μας το φέρνεις και φεύγεις με καινούριο σε χρώμα Zephyr Blue! Το...

Posted by CFMOTO Hellas on Monday, April 20, 2026

 

 

Ετικέτες