Η Ducati Panigale V4 ομορφότερη μοτοσυκλέτα!

Ψηφίστηκε στην φετινή EICMA
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/11/2017

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που είχε φέτος στην EICMA, η νέα superbike της Ducati, η Panigale V4 S αναδείχθηκε ως "Queen of Show", όπως ονομάζεται ο τίτλος για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα της Έκθεσης.
Αυτή, ήταν η 75η επέτειος της EICMA του Μιλάνου και όπως συμβαίνει τα τελευταία 13 χρόνια, έτσι και φέτος το ιταλικό περιοδικό "Motociclismo" οργάνωσε μια δημόσια ψηφοφορία για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα που εκτέθηκε στο κοινό. Η Ducati κατάφερε να πάρει τον τίτλο για ένατη φορά από την δημιουργία του θεσμού και πέρα από την αντικειμενική αξία του νέου Panigale, σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια ιταλική μοτοσυκλέτα ψηφίστηκε στην Ιταλία…

Πέρα απ' αυτό όμως, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι η νέα superbike των Ιταλών αποτελεί ένα ακόμη αντικείμενο πάθους, σχεδιαστικά και μηχανολογικά, έστω και αν εμφανισιακά δεν απέχει… παρασάγγες από το Panigale 1299. Όσα στοιχεία πατριωτισμού, νεποτισμού και εθνικής υποχρέωσης και αν περιέχει αυτή ψηφοφορία, κανείς δεν μπορεί να πει πως το Panigale δεν άξιζε την πρώτη θέση ή τουλάχιστον να βρίσκεται μέσα στις τρεις φιναλίστ.

Η Honda CB1000R

 

Φέτος όμως, παρουσιάστηκαν πολλές όμορφες μοτοσυκλέτες και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, δίνοντας ιδιαίτερη αξία σ' αυτή την επιτυχία της Ducati. Μοτοσυκλέτες όπως το Vitpilen της Husqvarna ή το πρωτότυπο Interceptor της Honda (έστω κι αν ήταν εκτός συναγωνισμού, ακριβώς λόγω του ότι ήταν πρωτότυπο) ξεχώρισαν φέρνοντας πραγματικά φρέσκια πνοή σε επίπεδο σχεδιασμού και μηχανολογίας. Το Panigale όμως ήταν αυτό που συγκέντρωσε πάνω από το 60% των ψήφων, που μεταφράζεται σε 16.000 επισκέπτες οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ιταλικού V4, φέρνοντάς το πρώτο στην σχετική κατάταξη μπροστά από το Dragster 800 της MV Agusta και το CB1000R της Honda, που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η MV Agusta Dragster 800

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της Ducati την τελευταία μέρα της Έκθεσης, o αρχισχεδιαστής του Ducati Center και υπεύθυνος σχεδιασμού για το Panigale V4, Julient Clement.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450 καθώς και του γιού του Παναγιώτη Κεραμιδά στην κατηγορία MX2 με RM-Z250.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες