Η Ducati Panigale V4 ομορφότερη μοτοσυκλέτα!

Ψηφίστηκε στην φετινή EICMA
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/11/2017

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που είχε φέτος στην EICMA, η νέα superbike της Ducati, η Panigale V4 S αναδείχθηκε ως "Queen of Show", όπως ονομάζεται ο τίτλος για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα της Έκθεσης.
Αυτή, ήταν η 75η επέτειος της EICMA του Μιλάνου και όπως συμβαίνει τα τελευταία 13 χρόνια, έτσι και φέτος το ιταλικό περιοδικό "Motociclismo" οργάνωσε μια δημόσια ψηφοφορία για την ομορφότερη μοτοσυκλέτα που εκτέθηκε στο κοινό. Η Ducati κατάφερε να πάρει τον τίτλο για ένατη φορά από την δημιουργία του θεσμού και πέρα από την αντικειμενική αξία του νέου Panigale, σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια ιταλική μοτοσυκλέτα ψηφίστηκε στην Ιταλία…

Πέρα απ' αυτό όμως, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι η νέα superbike των Ιταλών αποτελεί ένα ακόμη αντικείμενο πάθους, σχεδιαστικά και μηχανολογικά, έστω και αν εμφανισιακά δεν απέχει… παρασάγγες από το Panigale 1299. Όσα στοιχεία πατριωτισμού, νεποτισμού και εθνικής υποχρέωσης και αν περιέχει αυτή ψηφοφορία, κανείς δεν μπορεί να πει πως το Panigale δεν άξιζε την πρώτη θέση ή τουλάχιστον να βρίσκεται μέσα στις τρεις φιναλίστ.

Η Honda CB1000R

 

Φέτος όμως, παρουσιάστηκαν πολλές όμορφες μοτοσυκλέτες και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, δίνοντας ιδιαίτερη αξία σ' αυτή την επιτυχία της Ducati. Μοτοσυκλέτες όπως το Vitpilen της Husqvarna ή το πρωτότυπο Interceptor της Honda (έστω κι αν ήταν εκτός συναγωνισμού, ακριβώς λόγω του ότι ήταν πρωτότυπο) ξεχώρισαν φέρνοντας πραγματικά φρέσκια πνοή σε επίπεδο σχεδιασμού και μηχανολογίας. Το Panigale όμως ήταν αυτό που συγκέντρωσε πάνω από το 60% των ψήφων, που μεταφράζεται σε 16.000 επισκέπτες οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ιταλικού V4, φέρνοντάς το πρώτο στην σχετική κατάταξη μπροστά από το Dragster 800 της MV Agusta και το CB1000R της Honda, που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η MV Agusta Dragster 800

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της Ducati την τελευταία μέρα της Έκθεσης, o αρχισχεδιαστής του Ducati Center και υπεύθυνος σχεδιασμού για το Panigale V4, Julient Clement.

KTM: Βασικός υποστηρικτής του California Superbike School Greece

Με μοτοσυκλέτες της αυστριακής εταιρείας οι εκπαιδευτές του σχολείου
california
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Το California Superbike Scool επανέρχεται και η αντιπροσωπεία της KTM στην Ελλάδα θα αποτελέσει βασικό υποστηρικτή του κορυφαίου σχολείου οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Σας είχαμε ενημερώσει λίγες ημέρες νωρίτερα πως το California Superbike School επέστρεψε στην Ελλάδα και μάλιστα το πρώτο σχολείο θα γίνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου στην πίστα των Μεγάρων. Στο παραπάνω νέο έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως η KTM γίνεται βασικός υποστηρικτής του California Superbike School Greece και οι εκπαιδευτές του θα οδηγούν μοντέλα της KTM.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας:

Η KTM βασικός υποστηρικτής του California Superbike School Greece

Η KTM, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ανακοινώνει τη συνεργασία της με το California Superbike School Greece, που επιστρέφει επίσημα στη χώρα μας μετά από 5 χρόνια απουσίας.

Το California Superbike School, το πλέον αναγνωρισμένο σχολείο εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών παγκοσμίως, δίνει τη δυνατότητα στους αναβάτες να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους πάνω στη μοτοσυκλέτα, μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και καθοδήγηση από μία από τις πιο έμπειρες ομάδες εκπαιδευτών στον κόσμο. Στις εκπαιδευτικές ημερίδες, οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται πάνω σε μοντέλα της KTM, όπως τα Duke 790, Duke 990, Super Duke 1390 και 990 RCR.

Η KTM, πιστή στη φιλοσοφία «READY TO RACE» και στη διαρκή υποστήριξη της οδηγικής παιδείας και της ασφάλειας στους δύο τροχούς, αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία ως φυσική συνέχεια της δέσμευσής της απέναντι στην κοινότητα των αναβατών.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στις εκπαιδευτικές ημερίδες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του California Superbike School Greece, superbikeschool.gr

Το πρώτο σχολείο έχει προγραμματιστεί για 3 & 4 Οκτωβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

"The world's largest motorcycle track school since 1980"

Τι είναι το CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL

Το CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως το πιο ολοκληρωμένο σχολείο εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών στον κόσμο. Στόχος

είναι να αναβαθμίσει τη γνώση και τη τεχνική σας με άμεσο αποτέλεσμα το καλύτερο έλεγχο και σωστή κατανόηση στον τρόπο που συνεργάζεστε με τη μοτοσυκλέτα σας.  Τα τελευταία 46+ χρόνια ο ιδρυτής του σχολείου Keith Code, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 210.000 αναβάτες παγκοσμίως και έχει αναδείξει δεκάδες παγκόσμιους/πανευρωπαϊκούς  πρωταθλητές σε περισσότερες από 50 χώρες.  

Το Ελληνικό παράρτημα, που είναι το τέταρτο στον κόσμο, βρίσκεται στον 24ο χρόνο λειτουργίας του και από τα θρανία του έχουν περάσει με επιτυχία περισσότεροι από 8.100 μοτοσυκλετιστές καθώς και οι περισσότεροι πανελλήνιοι πρωταθλητές. Το Ελληνικό παράρτημα είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση σχολείων σε τέσσερις χώρες της ανατολικής Μεσογείου: Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Τουρκία. Παράλληλα, έχει αναγνωρίσει διεθνώς 4 Έλληνες εκπαιδευτές ενώ σήμερα επανδρώνει με επιτυχία σχολεία στις Η.Π.Α., την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότιο Αφρική, την Ισπανία, τις Φιλιππίνες και τα Η.Α.Ε.