Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Η επέτειος του μεγαλύτερου ταξιδιού με μοτοσυκλέτα !

Ο Emilio Scott γύρισε δύο φορές τη Γη σε 10 χρόνια!

Με αφορμή το άρθρο για το επικό ταξίδι του Sjaak Lucassen και το γεγονός ότι ίσως είναι ο πιο κοσμογυρισμένος ταξιδιώτης, μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε ποιος πραγματικά είναι αυτός που κατέχει το ρεκόρ Guinness και όπως αποδείχτηκε όχι… δεν είναι ο Lucassen, αλλά ο Αργεντίνος Emilio Scotto! Σαν σήμερα μάλιστα, στις 2 Απριλίου του 1995 πριν από 25 χρόνια, ο Scotto ολοκλήρωσε ένα ταξίδι 735.000 χιλιομέτρων (κοινώς έκανε δύο φορές τον κύκλο της γης) και διάρκειας δέκα ολόκληρων χρόνων με μόλις $300 στην τσέπη, καβάλα στη Honda Gold Wing 1100, την Black Princess όπως την ονόμασε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Scotto πέρασε από 280 χώρες και γέμισε με σφραγίδες δεκατρία (13) διαβατήρια των εξηντατεσσάρων (64) σελίδων, ενώ πέρα απ’ τα απίστευτα μέρη που είδε, γνώρισε διάσημους ανθρώπους, όπως τον Muhammad Ali, ο οποίος του έδωσε και 50 δολάρια συμβάλλοντας στο ταξίδι του. Ακόμη, ευλογήθηκε απ’ τον Πάπα John Paul τον δεύτερο, ενώ γνώρισε και τον αστροναύτη Buzz AldrinΌπως αναφέρει και ο ίδιος, δεν διάλεξε αυτός τη Gold Wing αλλά το αντίθετο, καθώς την ημέρα που είχε πάει με ένα συνάδελφό του να χαζέψουν μοτοσυκλέτες στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών, είδε την αφίσα της “χρυσόφτερης” και το σλόγκαν που τη συνόδευε: “Πάνω σε δύο ρόδες, ο κόσμος είναι δικός σου!” Έκτοτε, ο Αργεντινός αναβάτης μαζί με τη μοτοσυκλέτα υιοθέτησε το σλόγκαν ως μότο του.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια απ’ τη στιγμή που ολοκλήρωσε το ταξίδι του, μέχρι να μπει στο βιβλίο Guinness, ενώ από τότε δεν έχει βρεθεί κάποιος να εκθρονίσει τον Scotto. Τέλος, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους πιο σημαντικούς ταξιδιώτες της ανθρωπότητας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Marco Polo, Christopher Columbus, Magellan Livingston, Amelia Earhart, Armstrong κλπ.