Η Honda άλλαξε CEO! Φεύγει ο Hachigo αναλαμβάνει ο Mibe, πρώην πρόεδρος R&D!

Προγραμματισμένη και όχι ξαφνική η αλλαγή
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/2/2021

Ανέλαβε πριν από λίγο, στις 17:00 τοπική ώρα Ιαπωνίας, ο κος Toshihiro Mibe το τίτλο του Προέδρου και CEO της Honda Motor Co Ltd. Η οριστική μετακύλιση εξουσίας θα γίνει τον Ιούνιο στην ετήσια συνάντηση των μετόχων, και ήταν μία προγραμματισμένη αλλαγή που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Ο τωρινός Πρόεδρος και CEO κος Takahiro Hachigo ανέλαβε το τιμόνι της Honda τον Ιούνιο του 2015 σηματοδοτώντας μία αλλαγή κατεύθυνσης από αυτές που συμβαίνουν κάθε εκατό χρόνια, ώστε η Honda να συνεχίσει και στο μέλλον να είναι μία εταιρεία που «θα συνεχίζει να υπάρχει πέρα κάθε αμφιβολίας». Στο διάστημα αυτό που ο Hachigo ανέλαβε τα καθήκοντά του, η Honda τοποθέτησε τα θεμέλια για ένα πλάνο με ορίζοντα πέρα από το 2050 όπου θα έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα και μηδενικούς θανάτους από τροχαία. Για αυτό και ο τομέας της έρευνας και της εξέλιξης ενισχύθηκε στον μέγιστο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα εξελίχθηκαν και οι διαδικασίες γύρω από τις νέες ταχύτητες που τρέχουν οι εξελίξεις.

Για αυτό και ο απερχόμενος Πρόεδρος και CEO έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον νέο, καθώς βρισκόταν στο κέντρο των εξελίξεων και έτρεχε όλες τις διαδικασίες.

Πράγματι, αν η Honda ήθελε να μείνει πιστή στο πλάνο που έχει σχεδιάσει, μία στροφή που όπως η ίδια αποκαλεί, συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια, δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος να αναλάβει το τιμόνι για τα επόμενα χρόνια.

Ο κος Toshihiro Mibe, (φωτό επάνω) Πρόεδρος και CEO για την επόμενη θητεία, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ξεκινώντας με το αίσθημα της μεγάλης ευθύνης που αισθάνεται από την νέα του θέση και μάλιστα μπροστά σε μία τέτοια πορεία, όπως αυτή που ετοιμάζει η Honda για το μέλλον. Έπειτα μας έδωσε μία σημαντική είδηση, μας αποκάλυψε το σκαλοπάτι που έχουμε μπροστά μας. Όπως είπε, από την προηγούμενη θέση του ετοίμαζε και εξέλισσε όλες τις τεχνολογίες που θα χαρακτηρίσουν την Honda μετά το 2030. Τότε είναι που θα δούμε και τις πρώτες μεγάλες αλλαγές για τον ορίζοντα του 2050 που επίσης τόνισε και ο ίδιος στον χαιρετισμό του, όπως και ο κος Hachigo. Ως νέος πρόεδρος, ο Mibe θα ασχοληθεί με την διαμόρφωση όλων εκείνων των αλλαγών που ο ίδιος έχει προετοιμάσει από την θέση του Προέδρου του R&D σε δημιουργίες που θα είναι ελκυστικές για τους πελάτες. Στον λόγο του δεν έκανε λόγο μόνο για προϊόντα όμως, αλλά και για υπηρεσίες.

Τέλος τόνισε πως οι καιροί προχωρούν με ορμητικούς ρυθμούς και η Honda είναι προετοιμασμένη για μεγάλες και ταχύτατες αλλαγές. Για να γίνουν όλα αυτά δεν θα διστάσει όπου κρίνει απαραίτητο να στηριχθεί σε αποφάσεις υπό νέα τελείως βάση, συμπεριλαμβανομένου να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και την εξειδίκευση εξωτερικών συνεργατών, να διερευνήσει νέες συνεργασίες και να θέσει κάθε τομέα ευθύνης του ως μία νέα μεγάλη πρόκληση.

 

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025