Η Honda άλλαξε CEO! Φεύγει ο Hachigo αναλαμβάνει ο Mibe, πρώην πρόεδρος R&D!

Προγραμματισμένη και όχι ξαφνική η αλλαγή
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/2/2021

Ανέλαβε πριν από λίγο, στις 17:00 τοπική ώρα Ιαπωνίας, ο κος Toshihiro Mibe το τίτλο του Προέδρου και CEO της Honda Motor Co Ltd. Η οριστική μετακύλιση εξουσίας θα γίνει τον Ιούνιο στην ετήσια συνάντηση των μετόχων, και ήταν μία προγραμματισμένη αλλαγή που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Ο τωρινός Πρόεδρος και CEO κος Takahiro Hachigo ανέλαβε το τιμόνι της Honda τον Ιούνιο του 2015 σηματοδοτώντας μία αλλαγή κατεύθυνσης από αυτές που συμβαίνουν κάθε εκατό χρόνια, ώστε η Honda να συνεχίσει και στο μέλλον να είναι μία εταιρεία που «θα συνεχίζει να υπάρχει πέρα κάθε αμφιβολίας». Στο διάστημα αυτό που ο Hachigo ανέλαβε τα καθήκοντά του, η Honda τοποθέτησε τα θεμέλια για ένα πλάνο με ορίζοντα πέρα από το 2050 όπου θα έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα και μηδενικούς θανάτους από τροχαία. Για αυτό και ο τομέας της έρευνας και της εξέλιξης ενισχύθηκε στον μέγιστο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα εξελίχθηκαν και οι διαδικασίες γύρω από τις νέες ταχύτητες που τρέχουν οι εξελίξεις.

Για αυτό και ο απερχόμενος Πρόεδρος και CEO έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον νέο, καθώς βρισκόταν στο κέντρο των εξελίξεων και έτρεχε όλες τις διαδικασίες.

Πράγματι, αν η Honda ήθελε να μείνει πιστή στο πλάνο που έχει σχεδιάσει, μία στροφή που όπως η ίδια αποκαλεί, συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια, δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος να αναλάβει το τιμόνι για τα επόμενα χρόνια.

Ο κος Toshihiro Mibe, (φωτό επάνω) Πρόεδρος και CEO για την επόμενη θητεία, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ξεκινώντας με το αίσθημα της μεγάλης ευθύνης που αισθάνεται από την νέα του θέση και μάλιστα μπροστά σε μία τέτοια πορεία, όπως αυτή που ετοιμάζει η Honda για το μέλλον. Έπειτα μας έδωσε μία σημαντική είδηση, μας αποκάλυψε το σκαλοπάτι που έχουμε μπροστά μας. Όπως είπε, από την προηγούμενη θέση του ετοίμαζε και εξέλισσε όλες τις τεχνολογίες που θα χαρακτηρίσουν την Honda μετά το 2030. Τότε είναι που θα δούμε και τις πρώτες μεγάλες αλλαγές για τον ορίζοντα του 2050 που επίσης τόνισε και ο ίδιος στον χαιρετισμό του, όπως και ο κος Hachigo. Ως νέος πρόεδρος, ο Mibe θα ασχοληθεί με την διαμόρφωση όλων εκείνων των αλλαγών που ο ίδιος έχει προετοιμάσει από την θέση του Προέδρου του R&D σε δημιουργίες που θα είναι ελκυστικές για τους πελάτες. Στον λόγο του δεν έκανε λόγο μόνο για προϊόντα όμως, αλλά και για υπηρεσίες.

Τέλος τόνισε πως οι καιροί προχωρούν με ορμητικούς ρυθμούς και η Honda είναι προετοιμασμένη για μεγάλες και ταχύτατες αλλαγές. Για να γίνουν όλα αυτά δεν θα διστάσει όπου κρίνει απαραίτητο να στηριχθεί σε αποφάσεις υπό νέα τελείως βάση, συμπεριλαμβανομένου να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και την εξειδίκευση εξωτερικών συνεργατών, να διερευνήσει νέες συνεργασίες και να θέσει κάθε τομέα ευθύνης του ως μία νέα μεγάλη πρόκληση.

 

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.