Η Honda άλλαξε CEO! Φεύγει ο Hachigo αναλαμβάνει ο Mibe, πρώην πρόεδρος R&D!

Προγραμματισμένη και όχι ξαφνική η αλλαγή
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/2/2021

Ανέλαβε πριν από λίγο, στις 17:00 τοπική ώρα Ιαπωνίας, ο κος Toshihiro Mibe το τίτλο του Προέδρου και CEO της Honda Motor Co Ltd. Η οριστική μετακύλιση εξουσίας θα γίνει τον Ιούνιο στην ετήσια συνάντηση των μετόχων, και ήταν μία προγραμματισμένη αλλαγή που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Ο τωρινός Πρόεδρος και CEO κος Takahiro Hachigo ανέλαβε το τιμόνι της Honda τον Ιούνιο του 2015 σηματοδοτώντας μία αλλαγή κατεύθυνσης από αυτές που συμβαίνουν κάθε εκατό χρόνια, ώστε η Honda να συνεχίσει και στο μέλλον να είναι μία εταιρεία που «θα συνεχίζει να υπάρχει πέρα κάθε αμφιβολίας». Στο διάστημα αυτό που ο Hachigo ανέλαβε τα καθήκοντά του, η Honda τοποθέτησε τα θεμέλια για ένα πλάνο με ορίζοντα πέρα από το 2050 όπου θα έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα και μηδενικούς θανάτους από τροχαία. Για αυτό και ο τομέας της έρευνας και της εξέλιξης ενισχύθηκε στον μέγιστο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα εξελίχθηκαν και οι διαδικασίες γύρω από τις νέες ταχύτητες που τρέχουν οι εξελίξεις.

Για αυτό και ο απερχόμενος Πρόεδρος και CEO έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον νέο, καθώς βρισκόταν στο κέντρο των εξελίξεων και έτρεχε όλες τις διαδικασίες.

Πράγματι, αν η Honda ήθελε να μείνει πιστή στο πλάνο που έχει σχεδιάσει, μία στροφή που όπως η ίδια αποκαλεί, συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια, δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος να αναλάβει το τιμόνι για τα επόμενα χρόνια.

Ο κος Toshihiro Mibe, (φωτό επάνω) Πρόεδρος και CEO για την επόμενη θητεία, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ξεκινώντας με το αίσθημα της μεγάλης ευθύνης που αισθάνεται από την νέα του θέση και μάλιστα μπροστά σε μία τέτοια πορεία, όπως αυτή που ετοιμάζει η Honda για το μέλλον. Έπειτα μας έδωσε μία σημαντική είδηση, μας αποκάλυψε το σκαλοπάτι που έχουμε μπροστά μας. Όπως είπε, από την προηγούμενη θέση του ετοίμαζε και εξέλισσε όλες τις τεχνολογίες που θα χαρακτηρίσουν την Honda μετά το 2030. Τότε είναι που θα δούμε και τις πρώτες μεγάλες αλλαγές για τον ορίζοντα του 2050 που επίσης τόνισε και ο ίδιος στον χαιρετισμό του, όπως και ο κος Hachigo. Ως νέος πρόεδρος, ο Mibe θα ασχοληθεί με την διαμόρφωση όλων εκείνων των αλλαγών που ο ίδιος έχει προετοιμάσει από την θέση του Προέδρου του R&D σε δημιουργίες που θα είναι ελκυστικές για τους πελάτες. Στον λόγο του δεν έκανε λόγο μόνο για προϊόντα όμως, αλλά και για υπηρεσίες.

Τέλος τόνισε πως οι καιροί προχωρούν με ορμητικούς ρυθμούς και η Honda είναι προετοιμασμένη για μεγάλες και ταχύτατες αλλαγές. Για να γίνουν όλα αυτά δεν θα διστάσει όπου κρίνει απαραίτητο να στηριχθεί σε αποφάσεις υπό νέα τελείως βάση, συμπεριλαμβανομένου να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και την εξειδίκευση εξωτερικών συνεργατών, να διερευνήσει νέες συνεργασίες και να θέσει κάθε τομέα ευθύνης του ως μία νέα μεγάλη πρόκληση.

 

Ετικέτες

Ο Jonathan Rea σε φιλανθρωπική δράση για παιδιά με καρκίνο

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK συμμετείχε σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στη Βόρεια Ιρλανδία
Rea
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/10/2026

Ο Jonathan Rea βρέθηκε στο Windsor Park του Belfast, για να στηρίξει το Cancer Fund for Children, ολοκληρώνοντας έναν γύρο του ποδοσφαιρικού σταδίου με τη μοτοσυκλέτα του.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από τον χώρο του ποδοσφαίρου της Βόρειας Ιρλανδίας έδωσαν το “παρών” την περασμένη Κυριακή στο Windsor Park, για φιλανθρωπική δράση. Ανάμεσά τους ήταν και ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, Jonathan Rea, ο οποίος συμμετείχε με έναν διαφορετικό τρόπο, ολοκληρώνοντας έναν γύρο γύρω από τον αγωνιστικό χώρο με τη μοτοσυκλέτα του.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών συνεργασίας μεταξύ της Ιρλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Cancer Fund for Children, οργανισμού που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Συνολικά, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν 120 γύρους γύρω από το γήπεδο, καλύπτοντας απόσταση αντίστοιχη με εκείνη μεταξύ του Belfast και του Daisy Lodge, του θεραπευτικού κέντρου της οργάνωσης.

Στη δράση συμμετείχαν ποδοσφαιριστές, προπονητές, παλαίμαχοι, αθλητές, οικογένειες και φίλαθλοι. Πέρα από τη συγκέντρωση χρημάτων, η εκδήλωση έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συναντήσουν οικογένειες που υποστηρίζονται από το Cancer Fund for Children και να ενημερωθούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Rea

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τον οργανισμό ξεπέρασε τις 180.000 λίρες Αγγλίας, με στόχο να υπερβεί τις 200.000 λίρες έως το τέλος του 2026. Τα χρήματα θα διατεθούν για τη συνέχιση τόσο της εμπρακτικής, όσο και της ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της Βόρειας Ιρλανδίας, Michael O'Neill, αναφέρθηκε στη σημασία της δεκαετούς συνεργασίας και της συγκεκριμένης δράσης, τονίζοντας ότι η συγκέντρωση χρημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχιση του έργου της οργάνωσης.