Η Kalashnikov επεκτείνεται

Οδεύοντας στην παραγωγή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/8/2018

Όπως είχαμε αναφέρει και πέρυσι η εταιρεία από τη Ρωσία είχε αποφάσισει να διευρύνει της δραστηριότητές της και να προχωρήσει στη παραγωγή μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Σκοπός της κατασκευής της ήταν η διάθεσή της στις ένοπλες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, δημιουργώντας έτσι δύο εκδόσεις. Η έκδοση που προορίζονταν για στρατιωτική χρήση ήταν εξοπλισμένη με on-off ελαστικά ενώ η άλλη που είχε δοθεί στην αστυνομία είχε ασφάλτινα και βαλίτσες. Ένα χρόνο μετά, με την πάροδο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Ρωσία –που αυτό αποτέλεσε και το κύριο λόγω που δόθηκαν οι 50 μοτοσυκλέτες στην αστυνομία για την πιο άμεση αστυνόμευση- η εταιρεία έχει πλέον στα χέρια της τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε η μοτοσυκλέτα της να δει το πράσινο φως της παραγωγής.

Έτσι, στο διεθνές στρατιωτικό τεχνικό φόρουμ 2018 που έγινε στην Ρωσία, η εταιρεία παρουσίασε δύο νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, την UM-1 και την SM-1, με την μία εκ των δύο πιθανότατα να απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό. Ο ηλεκτρικός κινητήρας των μοτοσυκλετών έχει τη δυνατότητα να πιάσει την τελική των 100km/h, ενώ η αυτονομία του ανέρχεται στα 149.6km. Πέραν αυτών η εταιρεία δεν προχώρησε στη περαιτέρω ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών των μοτοσυκλετών, ενώ ακόμα δεν διευκρίνισε τις ακριβείς προθέσεις της, αφήνοντας έτσι αρκετά ερωτήματα για το αν θα διατεθεί τελικά κάποια από αυτές στην αγορά. Το μοναδικό στοιχείο που είναι εμφανές, είναι πως η UM-1 αποτελεί την επόμενη γενιά των προηγούμενων μοντέλων, ενώ παράλληλα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι το μοντέλο παραγωγής καθώς είναι εξοπλισμένη με φλας σε αντίθεση με το SM-1.

TVS Motor: Αυξάνουν παραγωγική ικανότητα κατά 1,5 εκατ. μονάδες τον χρόνο

Η υψηλή ζήτηση πιέζει τους Ινδούς για περισσότερα
TVS
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Η TVS Motor σχεδιάζει τους επόμενους 12 μήνες να επεκτείνει την παραγωγική της δυνατότητα κατά 1,5 εκατομμύρια μονάδες, κάτι που θα αυξήσει την συνολική της δυνατότητα στα 8,3 εκατ. ετησίως.

Ο CEO της εταιρείας K.N. Radhakrishnan δήλωσε πως αυτή η επέκταση πρέπει να γίνει άμεσα για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση σε σκούτερ, premium μοτοσυκλέτες, ηλεκτρικά οχήματα, εξαγωγές και τρίκυκλα της TVS. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “ Αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αυξήσουμε τη παραγωγική ικανότητα κατά 1,5 εκατομμύριο ακόμη, ώστε να φτάσουμε περίπου στα 8,3 εκατομμύρια. Δεδομένου ότι η ζήτηση είναι υψηλή, πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική ικανότητα τους επόμενους 12 μήνες”.

Την περσινή χρονιά η TVS Motor κατάφερε να πουλήσει 5,46 εκατομμύρια δίκυκλα (αύξηση κατά 20,7% συγκριτικά με τα νούμερα το 2024!) και έτσι βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ξεπερνώντας την Yamaha, πίσω από Honda και Hero.

Η TVS επιβεβαίωσε επίσης ότι το εργοστάσιό της στο Hosur θα διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην κατασκευή μελλοντικών μοντέλων Norton για τις παγκόσμιες αγορές. Τα νέα αυτά αφορούν και την χώρα μας, καθώς η TVS Motor έρχεται και στην Ελλάδα και μάλιστα θα εκπροσωπείται από την Muvus που μας είναι γνώριμη από την αντιπροσώπευση των CFMOTO, Royal Enfield και Letbe.