Η Kalashnikov επεκτείνεται

Οδεύοντας στην παραγωγή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/8/2018

Όπως είχαμε αναφέρει και πέρυσι η εταιρεία από τη Ρωσία είχε αποφάσισει να διευρύνει της δραστηριότητές της και να προχωρήσει στη παραγωγή μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Σκοπός της κατασκευής της ήταν η διάθεσή της στις ένοπλες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, δημιουργώντας έτσι δύο εκδόσεις. Η έκδοση που προορίζονταν για στρατιωτική χρήση ήταν εξοπλισμένη με on-off ελαστικά ενώ η άλλη που είχε δοθεί στην αστυνομία είχε ασφάλτινα και βαλίτσες. Ένα χρόνο μετά, με την πάροδο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Ρωσία –που αυτό αποτέλεσε και το κύριο λόγω που δόθηκαν οι 50 μοτοσυκλέτες στην αστυνομία για την πιο άμεση αστυνόμευση- η εταιρεία έχει πλέον στα χέρια της τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε η μοτοσυκλέτα της να δει το πράσινο φως της παραγωγής.

Έτσι, στο διεθνές στρατιωτικό τεχνικό φόρουμ 2018 που έγινε στην Ρωσία, η εταιρεία παρουσίασε δύο νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, την UM-1 και την SM-1, με την μία εκ των δύο πιθανότατα να απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό. Ο ηλεκτρικός κινητήρας των μοτοσυκλετών έχει τη δυνατότητα να πιάσει την τελική των 100km/h, ενώ η αυτονομία του ανέρχεται στα 149.6km. Πέραν αυτών η εταιρεία δεν προχώρησε στη περαιτέρω ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών των μοτοσυκλετών, ενώ ακόμα δεν διευκρίνισε τις ακριβείς προθέσεις της, αφήνοντας έτσι αρκετά ερωτήματα για το αν θα διατεθεί τελικά κάποια από αυτές στην αγορά. Το μοναδικό στοιχείο που είναι εμφανές, είναι πως η UM-1 αποτελεί την επόμενη γενιά των προηγούμενων μοντέλων, ενώ παράλληλα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι το μοντέλο παραγωγής καθώς είναι εξοπλισμένη με φλας σε αντίθεση με το SM-1.

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.