Η Mahindra ενώνει Αγγλία-Γαλλία: Θα διαθέτει BSA μέσω της Peugeot Motocycles

Ανακοινώθηκε πρώτη ημέρα της EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/11/2022

Την πρώτη ημέρα της EICMA, η BSA ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται στο περίπτερο της Peugeot Motocycles καθώς το Gold Star θα διατίθεται πλέον από το δίκτυο των «Γαλλόινδοκινεζικών» σκούτερ με κινητήρες SYM. Φυσικά έπεσε μέσα σε έναν σωρό από ειδήσεις εκείνων των ημερών.

Η BSA ελέγχεται από το γκρουπ Mahindra μέσω θυγατρικής ενώ η Peugeot Motocycles ανήκει εξολοκλήρου κι απευθείας στην Mahindra από το 2019.

Πρόκειται για την πιο λογική και αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Mahindra που ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει έως τώρα, είναι γιατί δεν ήταν έτοιμη η για μαζικότερη διάθεση της Gold Star.

Τα δίκυκλα της Peugeot φτάνουν σε 70 χώρες αυτή την στιγμή, μαζί και η Ελλάδα μολονότι τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση είναι «πολύπλοκη» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια των στελεχών της Pegeuot με τους οποίους είχαμε μία σύντομη συνομιλία.

Για την θέση της Peugeot στην Ελληνική αγορά μέσα από την παραπάνω συζήτηση στο περίπτερο της Peugeot στην EICMA, σας παραπέμπουμε σε αυτό το άρθρο:

Peugeot Motocycles – Στον αέρα για λίγο ακόμη η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα

 

 

Ετικέτες

Ανάκληση Yamaha XMAX στις Η.Π.Α. – Χαλάρωση του μπουλονιού της πλάκας ασφάλισης εκκεντροφόρου

Μετά την Ιαπωνία και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού - Αφορά σκούτερ παραγωγής 2018-2022
xmax
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/11/2025

Ο αμερικάνικος οργανισμός Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων (National Highway Traffic Safety Administration -NHTSA) ανακοίνωσε ανάκληση του Yamaha XMAX δίνοντας οδηγία στους ιδιοκτήτες να σταματήσουν να οδηγούν το σκούτερ.

Η σχετική ανακοίνωση του αμερικάνικου οργανισμού αναφέρει πως η πλάκα ασφάλισης του εκκεντροφόρου άξονα ενδέχεται να μην επαρκεί για να μείνει το μπουλόνι στη θέση του και να χαλαρώσει -λόγικά το πάχος της δεν είναι το προβλεπόμενο. Έτσι δεν θα συγκρατείται σωστά ο εκκεντροφόρος άξονας, με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου του σκούτερ και ατύχημα.

Η ανάκληση αφορά 2.715 XMAX που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018-2022 και αναμένεται ότι ένα στα τρία από αυτά θα έχουν αυτό το πρόβλημα. Ο NHTSA προτρέπει τους ιδιοκτήτες να μην οδηγούν το σκούτερ τους μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση με την τοποθέτηση νέας πλάκας ασφάλισης.

Ο αριθμός ανάκλησης του NHTSA είναι ο 25V778000 και περιμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη.