Η Mahindra ενώνει Αγγλία-Γαλλία: Θα διαθέτει BSA μέσω της Peugeot Motocycles

Ανακοινώθηκε πρώτη ημέρα της EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/11/2022

Την πρώτη ημέρα της EICMA, η BSA ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται στο περίπτερο της Peugeot Motocycles καθώς το Gold Star θα διατίθεται πλέον από το δίκτυο των «Γαλλόινδοκινεζικών» σκούτερ με κινητήρες SYM. Φυσικά έπεσε μέσα σε έναν σωρό από ειδήσεις εκείνων των ημερών.

Η BSA ελέγχεται από το γκρουπ Mahindra μέσω θυγατρικής ενώ η Peugeot Motocycles ανήκει εξολοκλήρου κι απευθείας στην Mahindra από το 2019.

Πρόκειται για την πιο λογική και αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Mahindra που ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει έως τώρα, είναι γιατί δεν ήταν έτοιμη η για μαζικότερη διάθεση της Gold Star.

Τα δίκυκλα της Peugeot φτάνουν σε 70 χώρες αυτή την στιγμή, μαζί και η Ελλάδα μολονότι τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση είναι «πολύπλοκη» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια των στελεχών της Pegeuot με τους οποίους είχαμε μία σύντομη συνομιλία.

Για την θέση της Peugeot στην Ελληνική αγορά μέσα από την παραπάνω συζήτηση στο περίπτερο της Peugeot στην EICMA, σας παραπέμπουμε σε αυτό το άρθρο:

Peugeot Motocycles – Στον αέρα για λίγο ακόμη η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα

 

 

Ετικέτες

Ανάκληση στην Ελλάδα Yamaha RayZR 2024-2025 για μπροστινό φρένο

Αφορά σε 1.871 scooter - θα γίνει δωρεάν αντικατάσταση αντλίας και δαγκάνας
Ανάκληση Yamaha RAYZR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2026

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία YAMAHA MOTOR Co., LTD, σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς κα ειδικότερα την εταιρεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., Γενικό Αντιπρόσωπο και Εισαγωγέα των μοτοσικλετών Yamaha στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ασφάλειας δίκυκλων Yamaha τύπου LCG125 (RayZR), με σκοπό την αντικατάσταση δαγκάνας και αντλίας φρένου, με νέες βελτιωμένες.

Η συγκεκριμένη καμπάνια ανάκλησης αφορά σε 1871 δίκυκλα χρονολογίας κατασκευής 2024-2025, που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, προκαλείται δυσλειτουργία επειδή το έμβολο της δαγκάνας του εμπρόσθιου φρένου, πιθανώς να μην μπορέσει να επιστρέψει πλήρως μετά την απελευθέρωση της μανέτας. Σε ανάλογη περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα απώλειας ελέγχου του scooter. Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο και απαραίτητο να αντικατασταθούν η δαγκάνα και η αντλία, με νέες βελτιωμένες.

Οι ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων δίκυκλων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής ή /και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να προσέλθουν, ύστερα από διακανονισμένο τηλεφωνικό ραντεβού, στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών YAMAHA ανά την Ελλάδα, προκειμένου και χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθούν οι ανωτέρω αντικαταστάσεις.

Στο εξωτερικό η ίδια καμπάνια αφορά και στα RayZR 125 Fi Hybrid και Fascino 125 Fi Hybrid, τα οποία όμως δεν εισάγονται στη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών / Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293-595 και 560, ώρες λειτουργίας 09.00 - 17.00 καθημερινά ή/και στο email: [email protected]

Ετικέτες