Η Mahindra ενώνει Αγγλία-Γαλλία: Θα διαθέτει BSA μέσω της Peugeot Motocycles

Ανακοινώθηκε πρώτη ημέρα της EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/11/2022

Την πρώτη ημέρα της EICMA, η BSA ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται στο περίπτερο της Peugeot Motocycles καθώς το Gold Star θα διατίθεται πλέον από το δίκτυο των «Γαλλόινδοκινεζικών» σκούτερ με κινητήρες SYM. Φυσικά έπεσε μέσα σε έναν σωρό από ειδήσεις εκείνων των ημερών.

Η BSA ελέγχεται από το γκρουπ Mahindra μέσω θυγατρικής ενώ η Peugeot Motocycles ανήκει εξολοκλήρου κι απευθείας στην Mahindra από το 2019.

Πρόκειται για την πιο λογική και αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Mahindra που ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει έως τώρα, είναι γιατί δεν ήταν έτοιμη η για μαζικότερη διάθεση της Gold Star.

Τα δίκυκλα της Peugeot φτάνουν σε 70 χώρες αυτή την στιγμή, μαζί και η Ελλάδα μολονότι τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση είναι «πολύπλοκη» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια των στελεχών της Pegeuot με τους οποίους είχαμε μία σύντομη συνομιλία.

Για την θέση της Peugeot στην Ελληνική αγορά μέσα από την παραπάνω συζήτηση στο περίπτερο της Peugeot στην EICMA, σας παραπέμπουμε σε αυτό το άρθρο:

Peugeot Motocycles – Στον αέρα για λίγο ακόμη η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα

 

 

Ετικέτες

Ξάνθη: Επίσημη αναγνώριση 4 μοτοσυκλετιστικών ορεινών περασμάτων

Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό
Ξάνθη
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Η αρχή έγινε με τον Δήμο Σουλίου τον Μάιο, ο οποίος επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα).

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ακολούθησε και ο Δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι πάσα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει τώρα ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Στον εθνικό σύστημα μπαίνουν τα:

  • Πάσο Λειβαδίτη
  • Πάσο Χαιντού
  • Πάσο Προφήτη Ηλία – Καλλιθέα
  • Πάσο Τσάλ

Πρόκειται για μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία που αναδεικνύει πανέμορφες γωνίες της χώρας που συνήθως ζουν στη σκιά των πιο παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, ειδικά το Καλοκαίρι που η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη προάγει τον θεματικό τουρισμό προσκαλώντας το μοτοσυκλετιστικό κοινό – τόσο της Ελλάδας όσο και το διεθνές – να απολαύσει μοναδικές διαδρομές και να συμβάλλει στις τοπικές οικονομίες, κάτι που μάλιστα έχει νόημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις παραδοσιακές τουριστικές περιόδους.