Η Mahindra ενώνει Αγγλία-Γαλλία: Θα διαθέτει BSA μέσω της Peugeot Motocycles

Ανακοινώθηκε πρώτη ημέρα της EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/11/2022

Την πρώτη ημέρα της EICMA, η BSA ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται στο περίπτερο της Peugeot Motocycles καθώς το Gold Star θα διατίθεται πλέον από το δίκτυο των «Γαλλόινδοκινεζικών» σκούτερ με κινητήρες SYM. Φυσικά έπεσε μέσα σε έναν σωρό από ειδήσεις εκείνων των ημερών.

Η BSA ελέγχεται από το γκρουπ Mahindra μέσω θυγατρικής ενώ η Peugeot Motocycles ανήκει εξολοκλήρου κι απευθείας στην Mahindra από το 2019.

Πρόκειται για την πιο λογική και αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Mahindra που ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει έως τώρα, είναι γιατί δεν ήταν έτοιμη η για μαζικότερη διάθεση της Gold Star.

Τα δίκυκλα της Peugeot φτάνουν σε 70 χώρες αυτή την στιγμή, μαζί και η Ελλάδα μολονότι τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση είναι «πολύπλοκη» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια των στελεχών της Pegeuot με τους οποίους είχαμε μία σύντομη συνομιλία.

Για την θέση της Peugeot στην Ελληνική αγορά μέσα από την παραπάνω συζήτηση στο περίπτερο της Peugeot στην EICMA, σας παραπέμπουμε σε αυτό το άρθρο:

Peugeot Motocycles – Στον αέρα για λίγο ακόμη η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα

 

 

Ετικέτες

Αστυνομία-Αττική: 2.643 παραβάσεις σε τέσσερεις ημέρες με τον νέο ΚΟΚ

1 στους 5 οδηγούς που ελέγχθηκε πήρε κλήση - Αφαιρέθηκαν 500 άδειες οδήγησης
Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/9/2025

Περισσότερους από 14.000 ελέγχους πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής του νέου ΚΟΚ σε οδικούς άξονες της Αττικής, εστιάζοντας όμως στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η ειδική εξόρμηση έγινε μεταξύ 12-15 Σεπτεμβρίου 2025 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εστιάζοντας στην πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.078 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.643 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών, με την Ελληνική Αστυνομία να μην δίνει συγκερκιμένα στοιχεία.

Παράλληλα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έξι οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0,60 mg/l. Με λίγα λόγια οδηγούσαν στουπί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025

Ακόμα, ακινητοποιήθηκαν 389 οχήματα, εκ των οποίων 199 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 500 άδειες ικανότητας οδήγησης και 134 άδειες κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι  για την εφαρμογή του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, ενώ από ό,τι φαίνεται με αμείωτη ένταση συνεχίζουν και οι οδηγοί να αγνοούν τον ΚΟΚ και ακόμη χειρότερα ίσως την κοινή λογική.