Η Mahindra ενώνει Αγγλία-Γαλλία: Θα διαθέτει BSA μέσω της Peugeot Motocycles

Ανακοινώθηκε πρώτη ημέρα της EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/11/2022

Την πρώτη ημέρα της EICMA, η BSA ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται στο περίπτερο της Peugeot Motocycles καθώς το Gold Star θα διατίθεται πλέον από το δίκτυο των «Γαλλόινδοκινεζικών» σκούτερ με κινητήρες SYM. Φυσικά έπεσε μέσα σε έναν σωρό από ειδήσεις εκείνων των ημερών.

Η BSA ελέγχεται από το γκρουπ Mahindra μέσω θυγατρικής ενώ η Peugeot Motocycles ανήκει εξολοκλήρου κι απευθείας στην Mahindra από το 2019.

Πρόκειται για την πιο λογική και αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Mahindra που ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει έως τώρα, είναι γιατί δεν ήταν έτοιμη η για μαζικότερη διάθεση της Gold Star.

Τα δίκυκλα της Peugeot φτάνουν σε 70 χώρες αυτή την στιγμή, μαζί και η Ελλάδα μολονότι τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση είναι «πολύπλοκη» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια των στελεχών της Pegeuot με τους οποίους είχαμε μία σύντομη συνομιλία.

Για την θέση της Peugeot στην Ελληνική αγορά μέσα από την παραπάνω συζήτηση στο περίπτερο της Peugeot στην EICMA, σας παραπέμπουμε σε αυτό το άρθρο:

Peugeot Motocycles – Στον αέρα για λίγο ακόμη η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα

 

 

Ετικέτες

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.