Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε. στην μάχη κατά του κορωνοϊοιύ

Σημαντική προσφορά του Ομίλου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

24/3/2020

Η MOTOΔYNAMIKH A.E., η οποία μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει την Yamaha στην Ελλάδα,προσθέτει το όνομά της στην λίστα με τις εαιρείες που συμβάλλουν έμπρακτα και με όποιο μέσο διαθέτουν, στην μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο και που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρονται οι λεπτομέρειες και ο τρόπος που η εταιρεία θέτει στην υπηρεσία της πολιτείας ένα στόλο οχημάτων, αλλά και τα μέτρα στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης που έχει λάβει:

 

Δελτίο τύπου

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ σύμμαχος στη μεγάλη προσπάθεια.

Στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη ζωή και υγεία αποτελούν την πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα.

Συμμετέχουμε ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης συμβάλλοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ώστε αυτή να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν συντομότερα και με τις μικρότερες συνέπειες για όλους.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αναδιατάξαμε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις μας, προκρίνοντας την τηλεργασία για την πλειοψηφία των εργαζομένων μας, περιορίζοντας στις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες τις δραστηριότητες λιανικής μας και υιοθετώντας αυστηρά μέτρα προστασίας για όσους εργαζομένους μας εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στους χώρους εργασίας.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες μας ως ένας κορυφαίος πάροχος κίνησης (Yamaha, Porsche, Sixt, Μοτοδίκτυο), θέτουμε άμεσα στη διάθεση της Πολιτείας και των Δήμων επιβατικά οχήματα, vans και μοτοσικλέτες ώστε να χρησιμοποιηθούν όπως και όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Αναλαμβάνουμε παράλληλα εξολοκλήρου τη συνολική φροντίδα και συντήρηση των οχημάτων που παραχωρούμε.

Στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ παραμένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας, μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς.

Για περισσότερες πληροφορίες και συντονισμό της διάθεσής των οχημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Μάιρα Πασσιά, καθημερινά από τις 09:00 – 18:00, στο τηλέφωνο 210 6293568  ή στη διεύθυνση email  m.passia@motodynamics.gr

 

Το μεγάλο δώρο της KTM στους υπόλοιπους κατασκευαστές!

Μία στρατιά εξιδεικευμένων στελεχών δίνει πνοή στα R&D
Το μεγάλο δώρο της KTM στους υπόλοιπους κατασκευαστές!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/5/2026

Πνοή πήραν πολλά και διαφορετικά R&D από τη μείωση δυναμικού που συνέβη στην KTM το διάστημα μετά την εισαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης έως και την πώλησή της στη Bajaj.

Αυτή την στιγμή η KTM βρίσκεται σε περίοδο σταθεροποίησης με τους Ινδούς να κάνουν το σωστό, να μην ανακατεύουν τη ροή εργασίας και τα πρωτόκολλα των διαφόρων τμημάτων, διατηρώντας και τη γραμμή παραγωγής της Αυστρίας σε πλήρη ισχύ, κάτι που αναμένεται να κρατήσει πολύ καιρό ακόμη.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι άνθρωποι της Bajaj για το μέλλον, προς το παρόν όμως η KTM βαδίζει μπροστά με όλα όσα είχε ήδη προγραμματίσει πριν τα οικονομικά προβλήματα και τη συνέχιση της γραμμής παραγωγής εξασφαλισμένη.

Στο μεταξύ όμως είναι εκατοντάδες τα εξιδεικευμένα στελέχη, κυρίως από το R&D, που έφυγαν από την εταιρεία το προηγούμενο διάστημα αναζητώντας εργασία. Δεν πήγαν όλοι τους σε κατασκευαστές μοτοσυκλετών, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη CFMOTO, βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέα παραρτήματα κινούμενοι γρήγορα στην απορρόφηση στελεχών που έφευγαν από την KTM. Σημαντική ροή καταγράφθηκε και προς τη BMW, την ίδια στιγμή που ορισμένα στελέχη της BMW από τμήματα επικοινωνίας, δέχθηκαν προτάσεις και αποχώρησαν για να μεταβούν στην KTM.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ένας από τους υπεύθυνους για το φιάσκο στην BMW με φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης σε παρουσίαση νέου μοντέλου είναι τώρα στην KTM, όπου έως τώρα φημιζόταν για τις πιο σκληροπυρηνικές φωτογραφίσεις της σε κάθε παρουσίαση νέου μοντέλου. Στο μεταξύ, θυμίζουμε πως ο ίδιος ο CEO της BMW Motorrad, κος Markus Flaschδήλωσε στο MOTO πως ήταν λάθος η χρήση φωτογραφιών τεχνητής νοημοσύνης, όχι μόνο γιατί δεν προέτρεπαν το κοινό να οδηγήσει τη νέα μοτοσυκλέτα, αλλά και για πιο πρακτικό τρόπο, καθώς δεν αποτύπωναν ούτε τις πραγματικές διαστάσεις της μοτοσυκλέτας. Έτσι κάποιος που ήθελε να δει το νέο μοντέλο, έμενε ουσιαστικά με περισσότερες απορίες από αυτές που είχε πριν! Ας ελπίσουμε πως αυτό το λάθος δεν θα μεταφερθεί τώρα στην KTM από το στέλεχος της BMW που έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες θέματα επικοινωνίας.

Είναι αρκετές οι εταιρείες που αναζητούσαν καταρτισμένο προσωπικό με εμπειρία και δυσκολεύονταν να βρουν αντίστοιχα στελέχη, σε ένα πρόβλημα που δεν αφορούσε μονάχα τον κλάδο της μοτοσυκλέτας. Είναι λοιπόν πολλά τα στελέχη της KTM που στελεχώνουν νέα τμήματα σε υφιστάμενες εταιρείες σε διάφορους κλάδους ή, ακόμη περισσότερο, ενισχύουν το τμήμα R&D σε ανταγωνιστές.

Δεν υπάρχει φυσικά καταμέτρηση των μετακινήσεων, εμείς παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα τις ανακοινώσεις από στελέχη που γνωρίζουμε, όπως επίσης και πληροφορίες για την αύξηση θέσεων εργασίας σε R&D που είχαν μείνει στάσιμα εδώ και καιρό και σκιαγραφούμε με τον τρόπο αυτό τη γενική εικόνα. Ενισχύθηκε και το τμήμα R&D που έχει η Yamaha στο Μιλάνο, εκεί όπου σχεδιάστηκε το Tracer7 και βρίσκεται μεταξύ άλλων και το σπίτι της ομάδας MotoGP.

Υπολογίζεται πως μόνο από το R&D της KTM έχουν φύγει σχεδόν 400 στελέχη, πολλά από τα οποία όμως ήταν επιφορτισμένα με την εξέλιξη ποδηλάτων, σε έναν τομέα από τον οποίο έχουν αποτραβηχτεί οι Αυστριακοί στη νέα τους δομή. Καθώς στο απόγειό του το R&D της KTM ήταν το πολυπληθέστερο στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, η μείωση αυτή δεν μπόρεσε να τους ταρακουνήσει, όπως είδαμε με το 1390 Super Adventure που είναι το καλύτερο της οικογένειας και εξελίχθηκε σε αυτήν ακριβώς την ταραχώδη περίοδο. Το R&D αποδεδειγμένα λοιπόν παραμένει και τώρα πλήρως στελεχωμένο χωρίς να παρουσιάζει κενά, την ίδια στιγμή όμως που βοήθησε πολλούς από τους ανταγωνιστές, και όχι μόνο, να βελτιώσουν τα δικά τους!

Ετικέτες