Η MV Agusta στην Ελλάδα: Νέα εποχή με ισχυρές βάσεις

Αλλάζει σελίδα η Ιταλίδα ντίβα
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/2/2024

Η MV Agusta ήταν και παραμένει μια εταιρεία που μας κάνει να ονειρευόμαστε. Ναι, πάντα έφτιαχνε και πάντα θα φτιάχνει μοτοσυκλέτες για την ελίτ του μοτοσυκλετισμού, αλλά ταυτόχρονα η παρουσία της στους δρόμους θα προσφέρει απόλαυση ακόμα σε εκείνους που απλώς την βλέπουν χωρίς ποτέ να την καβαλήσουν!

Μηχανολογικά έργα τέχνης με δύο ρόδες, που ομορφαίνουν τον χώρο γύρο τους. Πέρα όμως από την εμφάνιση, αντίστοιχα εξωτική και μοναδική είναι η τεχνολογία τους, με κορυφαίας ποιότητας υλικά και εξαρτήματα, αλλά και ένδοξη αγωνιστική ιστορία με 37 Παγκόσμια Πρωταθλήματα GP.

Αν είχαν ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό ήταν το επιχειρηματικό κομμάτι, με την εμπορική πορεία της να είναι μόνιμα μέσα σε μια μακροχρόνια οικονομική αστάθεια. Όχι πια!

2

Αντώνης Σαρακάκης (Business Center Manager Πετρόπουλος Α.Ε.)

Εδώ και δύο χρόνια, ο όμιλος της KTM άπλωσε ένα χέρι βοηθείας στην ιταλική εταιρεία, το οποίο στη συνέχεια έγινε μια σφιχτή αγκαλιά. Σήμερα λοιπόν, η MV Agusta έχει μπει σε μια νέα εποχή επιχειρησιακά, έχοντας τη δύναμη ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών του κόσμου.

Αυτή η θετική αλλαγή για την οικονομική και επιχειρηματική ευρωστία της, έχει προέκταση και στην Ελλάδα, όπου πλέον την αντιπροσώπευσή της έχει αναλάβει η εταιρεία Πετρόπουλος Α.Ε. (που ήδη αντιπροσωπεύει τον όμιλο της ΚΤΜ στην Ελλάδα).

Όλα τα παραπάνω έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα του After Sales Service, δηλαδή στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στους ιδιοκτήτες μετά την αγορά.

4

Ήδη ο όμιλος της KTM έχει ξεκινήσει την αναδιάρθρωση ολόκληρου του συστήματος παραγγελιών και διάθεσης ανταλλακτικών στο εργοστάσιο της Ιταλίας, εκσυγχρονίζοντας τις μεθόδους αποθήκευσης και διάθεσης των ανταλλακτικών προς το δίκτυο των αντιπροσώπων ανά τον κόσμο.

Αντίστοιχη δουλειά γίνεται και από την Πετρόπολος Α.Ε. εδώ στην Ελλάδα, διατηρώντας και εν ισχύοντας την συνεργασία της με την επιχείρηση Ευθυμίου ΜΟΤΟ στην Καλλιρόης που ήταν έως σήμερα η καρδιά της MV Agusta στη χώρα μας.

3

Παράλληλα με την οργανωτική αναδιάρθρωση των συστημάτων After Sales Service, η ιταλική εταιρεία πραγματοποιεί και μια συνολική αναβάθμιση στη γκάμα των μοντέλων της, με την προσθήκη της εντυπωσιακής LXP Orioli, που θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα και αλλαγές στη γκάμα των μοντέλων της, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο από τα συνηθισμένα.

Αυτή η νέα σελίδα για την παρουσία της MV Agusta στην Ελλάδα, άνοιξε με μια υψηλού επιπέδου δημοσιογραφική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας μας παρουσίασαν το πλάνο και τους τελικούς στόχους, μαζί με την φιλοσοφία της παρουσίας της MV Agusta μέσα στην ελληνική αγορά.

Μοναδικότητα, υψηλή αισθητική, μηχανολογική αρτιότητα, αλλά και αντίστοιχου επιπέδου συνολική εμπειρία συμβίωσης με μια μοτοσυκλέτα της Mv Agusta για όσους μπουν στο κλαμπ της Ιταλίδας ντίβας.    

5990

 

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.