Η SHERCO στην Ελλάδα

Εγκαίνια και… αυτό το ξέρατε;
Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

22/12/2017

To όνομα της SHERCO έχει βγει προς τιμήν του θρυλικού μοντέλου trial της Bultaco, το Sherpa. H κατάληξη του Bulta-CO και τα πρώτα γράμματα του SHERpa έφτιαξαν το SHERCO.

O λόγος; Το πάθος του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της, του Marc Teissier, για το trial, και ο θαυμασμός του για την Bultaco.

Άλλωστε, το ένα εργοστάσιο της SHERCO, αυτό που κατασκευάζει τα trial, βρίσκεται στην Ισπανία, στο Caldes de Montbui βόρεια της Βαρκελώνης, όχι πολύ μακριά από το εργοστάσιο της Bultaco.

H εταιρία ιδρύθηκε το 1998, έβγαλε την πρώτη της μοτοσυκλέτα το 1999, αναπτύχθηκε αρχικά και με επιτυχίες στο trial, και κατόπιν πέρασε στο enduro – μάλιστα η πρώτη της enduro ήταν τετράχρονη με ψεκασμό.

Το εργοστάσιο όπου η SHERCO κατασκευάζει τα enduro της είναι στην Γαλλία, στη Nimes, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

Η SHERCO είναι οικογενειακή επιχείρηση. Μόνος ιδιοκτήτης είναι η οικογένεια Teissier, με γενικό διευθυντή τον γιό του Marc, τον Thomas Teissier.

O πρώτος επίσημος αναβάτης της SHERCO στο trial ήταν ο Graham Jarvis, που έχει κερδίσει και το Scottish Six Days Trial με SHERCO, κι όταν πέρασε στο enduro, κέρδισε πάλι με SHERCO και το Romaniacs του 2008.

Η SHERCO δεν είναι βιοτεχνία – μάλλον βιομηχανία είναι καθώς πρόκεται για μια εταιρία με δύο εργοστάσια και ετήσια παραγωγή πάνω από 6.000 μοτοσυκλέτες.

Mε δικούς της κινητήρες σε όλη την γκάμα της, η SHERCO συμμετέχει και στο Dakar, όπου έχει κερδίσει και σκέλη απέναντι σε κατά πολύ μεγαλύτερες ομάδες. Το σημαντικό όμως για την SHERCO ήταν να δοκιμάσει την αξιοπιστία του κινητήρα της – και το κατάφερε επιτυχώς, αφού το 450 της έβγαλε όλο το Dakar μόνο με ένα κινητήρα!

Όπως λέει ο ιδρυτής της Marc Teissier, “Δεν βιαζόμαστε. Κάνουμε μικρά, καλά υπολογισμένα βήματα. Φτιάχνουμε μοτοσυκλέτες για αγώνες, λαμβάνοντας όμως πολύ σοβαρά υπόψη μας και τις ανάγκες από τους χομπίστες που απολαμβάνουν το trial ή το enduro”.

Τα trial της SHERCO είναι δίχρονα, λέγονται ST και βγαίνουν σε 125, 250 και 300cc, σε δύο εκδόσεις, Racing και Factory.

Tα enduro της SHERCO βγαίνουν σε 125, 250 και 300cc (τα δίχρονα SE) και 250, 300 και 450cc (τα τετράχρονα SE-F). Υπάρχουν σε εκδόσεις Racing και Six Days.

Eκτός από τα enduro και trial, η SHERCO έχει και γκάμα μοντέλων Cross Country, κυρίως για την Αμερικάνικη αγορά, σε όλους τους κυβισμούς, όπως και πενηντάρια, εκδρομικά trial και ηλεκτρικά παιδικά mini trial ή enduro.

Mια πρωτοτυπία είναι πως αν ο πελάτης δεν επιθυμεί να βγάλει πινακίδα (κι ούτε θα επιθυμήσει στο μέλλον!), έχει την δυνατότητα να αγοράσει πιο φτηνά την μοτοσυκλέτα του, και η διαφορά είναι σημαντική, κοντά στα 600 ευρώ.

Tα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της SHERCO:

2008 - Trial Junior... Loris Gubian
2012 - Trial Junior...  Alexander Ferrer
2014 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2015 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2016 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2017 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2016 - Enduro E2/EnduroGP ...Matthew Phillips

 

H SHERCO HELLAS βρίσκεται στην Μεταμόρφωση Αττικής, στην οδό Παπαδιαμάντη 28, και το τηλέφωνο είναι 210 2220450. Δείτε και τα sherco.com και shercohellas.gr

Χθες, 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας τους παρουσίας στην Ελλάδα. Καλή τους αρχή!

 

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".