Η Tassoulis Extra Products υποδέχεται τη νέα εποχή συνεργασίας Brembo & Öhlins

Τα καλύτερα συστήματα φρένων και αναρτήσεων στην αγορά
Extra Products - Ohlins & Brembo
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/10/2024

Η Tassoulis Extra Products, αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των κορυφαίων συστημάτων φρένων Brembo και των αναρτήσεων υψηλών επιδόσεων Öhlins στην Ελλάδα, ανακοινώνει & καλωσορίζει την Öhlins στην οικογένεια της Brembo. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2024.

Με αυτή τη στρατηγική κίνηση, η Brembo εδραιώνει την παρουσία της στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογικής υπεροχής, ενώ η Öhlins φέρνει την εξειδίκευση και τη φήμη της στην κατασκευή premium αναρτήσεων υψηλών επιδόσεων.

Ο Χρήστος Τασσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Tassoulis ExtraProducts, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη, καθώς η συνεργασία Brembo και Öhlins δημιουργεί νέες ευκαιρίες και συνέργειες για την αγορά μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνδυασμένη τεχνογνωσία των δύο κορυφαίων εταιρειών θα προσφέρει καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης στους πελάτες μας."

Με αυτή την συμφωνία η Tassoulis Extra Products αναμένεται να εμπλουτίσει περαιτέρω την προϊοντική της γκάμα, προσφέροντας στους πελάτες της τα καλύτερα συστήματα φρένων και αναρτήσεων στην αγορά, με την ποιότητα και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τα ονόματα Brembo και Öhlins.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Brembo και Öhlins, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Tassoulis Extra Products ή να επικοινωνήσετε με το δίκτυο συνεργατών.

Επικοινωνία:
Tassoulis Extra Products
Τηλ: +30 210 9213286
Email: [email protected]
Ιστοσελίδα: https://www.extraproducts.gr/ 

Ετικέτες

Harley-Davidson: Το Χ350 δεν διατέθηκε ποτέ στις ΗΠΑ μα θα βγει στην αμερικανική αγορά ως μεταχειρισμένο!

Να μια είδηση που ποτέ δεν θα μπορούσε να γραφτεί για ευρωπαϊκή αγορά
harley-davidson-x350
Harley-Davidson Χ350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Στα τέλη του Μάη η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο μικρού κυβισμού ονόματι Sprint, βασισμένο στο Χ440 που κατασκευάζεται από τη Hero MotoCorp και διατίθεται στην Ινδία από το 2023. Πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα με την οποία η αμερικανική εταιρεία ελπίζει να ανοίξει το πελατολόγιό της σε νεότερες ηλικίες και πιο ελαφριά πορτοφόλια, ωστόσο η ιστορία της κρατά ήδη μερικά χρόνια.

Το 2023 η Harley-Davidson είχε πάρει μιαν απρόσμενη απόφαση όταν συμφώνησε με το Qianjiang Motorcycle Group, μητρικό σχήμα της QJMOTOR, να της κατασκευάσει μια μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτα στην Κίνα, την Χ350 (κεντρική φωτογραφία). Την ίδια περίπου εποχή, εξασφάλιζε άλλη μια συμφωνία με τη Hero MotoCorp στην Ινδία, με μόνη τη διαφορά πως η μικρή μοτοσυκλέτα εκεί θα λεγόταν Χ440.

Harley-Davidson Χ440
Harley-Davidson Χ440

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες δεν έχουν καμιά τεχνική συγγένεια μεταξύ τους, ενώ ως τώρα έχουν παραμείνει αποκλειστικά προνόμια των αγορών Κίνας και Ινδίας αντιστοίχως. Δεν ήρθαν στην Ευρώπη, δεν πήγαν ούτε στις ΗΠΑ, ωστόσο στις αγορές που κυκλοφόρησαν τα πήγαν εξαιρετικά, προσφέροντας πρόσβαση στο έμβλημα της Harley-Davidson χωρίς τις απαγορευτικές τιμές των μεγάλων της μοντέλων.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία γεμάτα χρόνια μέχρις ότου η νέα διοίκηση της Harley-Davidson να πάρει την απόφαση να φέρει ένα από τα δύο αυτά μικρά στην αμερικανική αγορά, ανακοινώνοντας πριν μερικές εβδομάδες πως ετοιμάζει ένα Sprint 440 για τη γκάμα του 2027, μαζί με την επιστροφή του Sportster 883.

Harley-Davidson Sprint 440
Harley-Davidson Sprint 440

Προφανώς η απόφαση έχει εστιάσει στο ινδικό Χ440 ως τεχνική βάση για το νέο μοντέλο που θα πουληθεί στις ΗΠΑ (και πιθανότατα και στον υπόλοιπο κόσμο, Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης), ωστόσο στις ΗΠΑ υπήρχε ήδη μια παρτίδα κινέζικων Χ350, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σχολές οδήγησης της Harley-Davidson – αν και εμπορικώς το μοντέλο ουδέποτε διατέθηκε στην αγορά της χώρας.

Ενόψει της άφιξης των ινδικών 440 πλέον στις ΗΠΑ λοιπόν, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να διαθέσει αυτά τα 350 των σχολών οδήγησης στο αμερικανικό κοινό ως μεταχειρισμένα! Λογικά οι σχολές της Harley θα εξοπλιστούν εκ νέου με το Sprint, όταν με το καλό παρουσιαστεί.

Αυτή είναι μια κίνηση που δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στην Ευρώπη, καθώς το Χ350 θα έπρεπε να ικανοποιεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ στις ΗΠΑ προφανώς τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά, επιτρέποντας στη Harley-Davidson να βγάλει προς πώληση μοτοσυκλέτες κινέζικων προδιαγραφών που δεν έχουν καν εισαχθεί επισήμως ως εμπορικά μοντέλα.

Ετικέτες