Η Tassoulis Extra Products υποδέχεται τη νέα εποχή συνεργασίας Brembo & Öhlins

Τα καλύτερα συστήματα φρένων και αναρτήσεων στην αγορά
Extra Products - Ohlins & Brembo
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/10/2024

Η Tassoulis Extra Products, αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των κορυφαίων συστημάτων φρένων Brembo και των αναρτήσεων υψηλών επιδόσεων Öhlins στην Ελλάδα, ανακοινώνει & καλωσορίζει την Öhlins στην οικογένεια της Brembo. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2024.

Με αυτή τη στρατηγική κίνηση, η Brembo εδραιώνει την παρουσία της στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογικής υπεροχής, ενώ η Öhlins φέρνει την εξειδίκευση και τη φήμη της στην κατασκευή premium αναρτήσεων υψηλών επιδόσεων.

Ο Χρήστος Τασσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Tassoulis ExtraProducts, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη, καθώς η συνεργασία Brembo και Öhlins δημιουργεί νέες ευκαιρίες και συνέργειες για την αγορά μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνδυασμένη τεχνογνωσία των δύο κορυφαίων εταιρειών θα προσφέρει καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης στους πελάτες μας."

Με αυτή την συμφωνία η Tassoulis Extra Products αναμένεται να εμπλουτίσει περαιτέρω την προϊοντική της γκάμα, προσφέροντας στους πελάτες της τα καλύτερα συστήματα φρένων και αναρτήσεων στην αγορά, με την ποιότητα και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τα ονόματα Brembo και Öhlins.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Brembo και Öhlins, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Tassoulis Extra Products ή να επικοινωνήσετε με το δίκτυο συνεργατών.

Επικοινωνία:
Tassoulis Extra Products
Τηλ: +30 210 9213286
Email: [email protected]
Ιστοσελίδα: https://www.extraproducts.gr/ 

Ετικέτες

ΖΧΜΟΤΟ V5: Αποκαλυπτικός ο Zhang Xue μιλά για 253 ίππους και WSBK!

Ο κινητήρας βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, αλλά οι βλέψεις του ξεπερνούν ακόμη και τους κανονισμούς του WSBK
zxmoto-v5
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/9/2026

Η αποκάλυψη πως η ZXMOTO σχεδιάζει έναν πεντακύλινδρο V κινητήρα έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία στη μοτοσυκλετιστική επικαιρότητα, καθώς η νεότατη εταιρεία του Zhang Xue, πρώην διευθυντή της Kove, συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε πολλά επίπεδα.

Ο Κινέζος κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει επισήμως τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου του κινητήρα, με την πρώτη αναφορά να μιλά για κυβισμό γύρω στο λίτρο (1000 cc) και απόδοση άνω των 210 ίππων, ωστόσο σήμερα ο κινέζικος Τύπος μεταφέρει δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο ίδιος ο Zhang, δίνοντας στη δημοσιότητα μερικά νούμερα που προκαλούν αίσθηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές λοιπόν, η μέγιστη απόδοση του V5 κινητήρα – με τρεις κυλίνδρους μπροστά και δύο πίσω, όπως το πρώτο RC211V που είχε φτιάξει η Honda το 2002 κατά τη μετάβαση του MotoGP σε τετράχρονους κινητήρες – θα ανέρχεται σε 253 ίππους στις 13.500 σ.α.λ., η μέγιστη ροπή του θα φτάνει στα 14 χιλιογραμμόμετρα και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 310 km/h!

Το μπλοκ του κινητήρα αναμένεται να είναι πολύ ελαφρύ, ζυγίζοντας 55 κιλά χωρίς τα υγρά του και μαθαίνουμε πως η σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή του γίνεται σε συνεργασία με το κινέζικο πανεπιστήμιο Αεροναυπηγικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας κατά κόρον εκλεκτά και πανάλαφρα κράματα που προέρχονται από την αεροπορική βιομηχανία.

Στις φερόμενες δηλώσεις του Zhang βρίσκουμε επίσης ορέξεις για συμμετοχή στο WSBK με τον νέο V5, κάτι που μας βρίσκει αρκετά δύσπιστους σε πρώτη φάση, καθώς στους τρέχοντες κανονισμούς του πρωταθλήματος δεν προβλέπονται πεντακύλινδροι κινητήρες – κάτι που, πάντως, αλλάζει μάλλον εύκολα αν είναι να εμπλουτιστεί η μεγάλη κατηγορία με έναν νέο κατασκευαστή.

Το πλάνο της ΖΧΜΟΤΟ είναι να έχει τη μοτοσυκλέτα έτοιμη το 2028 και στο σημείο αυτό θυμόμαστε πως στις αρχές Αυγούστου είχε ανακοινωθεί το νέο πλάνο του WSBK που από το 2030 θα ανεβάσει το όριο κυβισμού των τετρακύλινδρων κινητήρων στα 1200 κυβικά, συνεπώς περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς σχεδιάζει η κινέζικη εταιρεία τον V5 της αναφορικά με το νέο πρόσωπο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes.

Ετικέτες