Η θέση της ΛΕΜΟΤ για τις επόμενες εκλογές ΑΜΟΤΟΕ

Επιζητούν την αλλαγή
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/2/2021

Η ΛΕΜΟΤ αποτελεί θεμέλιο λίθο του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα, τον πρώτο για να ακριβολογούμε, με συνεχόμενες παρεμβάσεις στα κοινά από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε και σταθερά μέχρι και σήμερα. Πολλοί όροφοι έχουν προστεθεί από τότε στο οικοδόμημα του ελληνικού μοτοσυκλετισμού, αλλά αποτελεί αξίωμα δίχως να χρειάζεται εξήγηση πως αν τρίξουν τα θεμέλια κουνιούνται και οι όροφοι.

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για την Αθλητική ΜΟΤΟΕ γίνονται πολλές ζυμώσεις αυτή την στιγμή και με σημερινό Δελτίο Τύπου που έστειλε η ΛΕΜΟΤ αποκαλύπτεται η μία πλευρά των πραγμάτων, όπου ξεκάθαρα η μεγάλη αυτή λέσχη με ορισμένους αγωνιζόμενους παίρνει θέση στηρίζοντας τον Δημήτρη Αθανασουλόπουλο, γνωστό ως DOC. Έχοντας μιλήσει μαζί τους, γνωρίζουμε πως η υποστήριξη αυτή δεν έρχεται τυφλά, αλλά στηρίζεται στις εξαγγελίες του κ. Αθανασουλόπουλου και έρχεται απαιτώντας την δέσμευση σε αυτές. Παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου όπως μας το έστειλε η ΛΕΜΟΤ:

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΟΤΟΕ της 27 Μαρτίου 2021.

 

H Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών, ΛΕΜΟΤ, η μεγαλύτερη και με 42 χρόνια συνεχούς δράσης Μοτοσυκλετιστική Λέσχη στην Ελλάδα είναι εδώ και πολύ καιρό απόλυτα απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο του Μοτοσυκλετιστικού Αθλητισμού στην Ελλάδα.

 

Μια κατάσταση που το κύριο βάρος ευθύνης πέφτει στην ΑΜΟΤΟΕ, την Ομοσπονδία που έχει την ευθύνη για την διαχείρηση των Μοτοσυκλετιστικών αθλημάτων στην Ελλάδα.

 

Η ΛΕΜΟΤ θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα για σημαντικές αλλαγές στο χώρο κατονομάζοντας παράλληλα το απερχόμενο Προεδρείο του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ :

 

1.) Σαν αποτυχημένο για όσα ΔΕΝ έκανε για το άθλημα, με αποτέλεσμα αυτό να σέρνεται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς προοπτική, χωρίς αγωνιζόμενους, χωρίς θεατές,

 

2.) Αλλά κυρίως κατηγορούμε το Προεδρείο του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ σαν αποτυχημένο γι΄ αυτά που ΕΚΑΝΕ, διότι η αλαζονεία, ο εγωκεντρισμός, η έπαρση, ο μηδενισμός και η απαξίωση των πάντων, (δηλαδή ο τρόπος που λειτουργεί το απερχόμενο Προεδρείο του ΔΣ τα τελευταία χρόνια), είναι αυτός που οδήγησε την ΑΜΟΤΟΕ στην σημερινή ανυπόληπτη και θλιβερή της κατάσταση συμπαρασύροντας το σύνολο του αγωνιστικού χώρου.

 

Τους κατηγορούμε διότι με την αλαζονική τους συμπεριφορά θεωρώντας ότι λειτουργούν στο απυρόβλητο έφτασαν σε σκανδαλώδεις αποφάσεις που άγγιξαν το επίπεδο παρανομίας πχ παράνομες μεταγραφές αθλητών, αιφνίδια καθαίρεση της Πειθαρχικής Επιτροπής (ώστε να μην προκύψουν αποφάσεις που βλάπτουν συγκεκριμένα συμφέροντα), προσπάθεια για κατευθυνόμενες μεταγραφές, για να μην αναφερθούμε στους γκρίζους Οικονομικούς χειρισμούς που μεταφέρουν σημαντικότατες εκκρεμότητες και ενστάσεις στο μη ορατό μέλλον.

 

Η ΛΕΜΟΤ έχει κάνει για όλα τα παραπάνω επανειλημμένα επίσημες καταγγελίες και ενστάσεις τις οποίες το υπάρχον Προεδρείο του ΔΣ επιδεικτικά αγνοεί.

 

Όμως οι εκλογές του Μαρτίου είναι μπροστά μας και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα.

 

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αθανασουλόπουλου (DOC) για την θέση του Προέδρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το ξεκαθάρισμα και την πρόοδο του χώρου σε θέματα που από χρόνια λιμνάζουν, και η επιτυχημένη σταδιοδρομία του στον χώρο της μοτοσυκλέτας από τις θέσεις του αγωνιζόμενου, του οργανωτή και του δημοσιογράφου, σε συνδυασμό με την στήριξη ισχυρής ομάδας στελεχών, συνηγορούν απόλυτα στην επίτευξη του στόχου της εξυγίανσης και αναβάθμισης του χώρου της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

 

Η ΛΕΜΟΤ με το βάρος της ευθύνης της 42χρονης επιτυχημένης εμπλοκής της στο χώρο στηρίζει την υποψηφιότητα Δημήτρη Αθανασουλόπουλου για την θέση του Προέδρου, του εύχεται καλή επιτυχία παράλληλα δεσμευόμενη σε κάθε βοήθεια που θα της ζητηθεί.

 

Το ΔΣ της ΛΕΜΟΤ.

Αθήνα,

26 Φεβρουαρίου 2021

 

XT700 – Η Tenere που θα έπρεπε να κατασκευάσει η Yamaha

Πρόκειται για περιορισμένη παραγωγή μόλις δέκα μοτοσυκλετών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/6/2026

Ένα συνεργείο στην Πορτογαλία μετατρέπει την Tenere 700 σε μια σύγχρονη XT500, σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 10 κομματιών και “ανάβει φωτιές” στη Yamaha.

Από τις φωτογραφίες, διακρίνεται το «XT700» στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας, ενώ η ιδέα ανήκει στο μικρό συνεργείο στην Holy Moly Co, που εδρεύει στη Λισαβόνα και μετατρέπει σύγχρονες Tenere700 σε XT700! Δεν είναι η πρώτη φορά που το Holy Moly αναβιώνει μία παλιότερη Yamaha και μάλιστα στο συγκεκριμένο project συμμετέχουν και το γνωστό Bike Shed του Λονδίνου, η Yamaha Πορτογαλίας και η Kedo, που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά παλιότερων μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Η εταιρεία Holy Moly ολοκληρώνει τη συγκεκριμένη μετατροπή χωρίς να κοπεί, να τρυπηθεί ή να συγκολληθεί κάποιο κομμάτι, με το ντεπόζιτο, το ψηλό φτερό και τον στρογγυλό προβολέα που παραπέμπουν σε ένα XT500 του 1979 που δημοπρατήθηκε από την Kedo.

Yamaha

Η μετατροπή αυτή έχει μεγάλη επίπτωση και στο βάρος της μοτοσυκλέτας που μειώνεται στα 175 κιλά. Οι αναρτήσεις της KYB αντικαθίστανται από τις ολλανδικές TracTive, ενώ οι ζάντες είναι της Haan Wheels.

Το πρωτότυπο που βλέπετε δεν είναι προς πώληση, αλλά από τον Οκτώβριο η Holy Moly θα παράγει μόλις δέκα κομμάτια από τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, ενώ στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται και η συναρμολόγησή της απευθείας στο γκαράζ του νέου ιδιοκτήτη. Πάντως ίσως αυτή να είναι μία καλή ευκαιρία για την ιαπωνική εταιρεία που μπορεί να “δανειστεί” την ιδέα και να δημιουργήσει μία παρόμοια μοτοσυκλέτα, που τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι σίγουρο πως θα πετύχει εμπορικά.