Το "iF Design Award" στην Yamaha για Tenere και YNF-01!

Για έβδομη συνεχή χρονιά
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/2/2020

Η Yamaha Motor κέρδισε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το διεθνές και μεγάλου κύρους βραβείο "iF Design Award", για τον σχεδιασμό των Yamaha Tenere 700 και το YNF-01, το concept μοντέλο της για την προσωπική μετακίνηση με χαμηλές ταχύτητες.

Για το Tenere δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει ειπωθεί η γραφτεί, με το ιστορικό λογότυπο να έχει τις ρίζες του στο θρυλικό Dakar τις δεκαετίες του '80 και του '90. Βασισμένο στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του ΜΤ-07 με τον crossplane στρόφαλο των 270°, το Tenere αντιπροσωπεύει την πιο… off-road έκφανση της Yamaha για τα μεσαίου κυβισμού adventure bikes.

Το YNF-01 concept από την άλλη, είναι σχεδιασμένο για μικρές ταχύτητες με ιδιαίτερο στιλ στον σχεδιασμό του (με επίσης… adventure προεκτάσεις), με τέσσερις τροχούς μεγάλης διαμέτρου, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και δυνατότητα για κίνηση σε κάθε είδους τερέν. Το concept μοντέλο της Yamaha έχει βραβευθεί επίσης και με το "Red Dot Award: Design Concept 2019".

Το "iF Design Award" είναι ένα βραβείο σχεδιασμού που χορηγείται από το Διεθνές Φόρουμ Σχεδιασμού iF, το οποίο αποτελεί τον μακροβιότερο οργανισμό σχεδιασμού στον κόσμο με έδρα το Ανόβερο στην Γερμανία. Από το 1953 και κάθε χρόνο, επιλέγονται κορυφαία, σχεδιαστικά, προϊόντα από όλες τις κατηγορίες της βιομηχανίας ανά την υφήλιο, προκειμένου να λάβουν την τιμητική διάκριση του οργανισμού.

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες